Babboe Dog

Delen op:

 


Veel hondenliefhebbers kennen het dilemma: hoe fiets je veilig met je hond(en) door het drukke verkeer naar park, bos, strand of anders? Dat hangt natuurlijk ook van je viervoeter(s) af. Is je hond klein of groot? Jong of oud? Rustig of speels? Heb je één of meerdere honden? Babboe introduceert een veilige én gezellige fietsoplossing voor alle typen honden: de Babboe Dog. Hieronder vind je meer informatie. De Babboe Dog is verkrijgbaar in een chocolade bruine kleur en de houten kleur. Zie onderstaande afbeeldingen voor een goede kleurimpressie.

Normale prijs: € 1.449,00

Actieprijs: € 1.049,00

 • Slimme kwaliteit
 • Meer informatie
 • Specificaties
 • Afleveropties
 • Service en garantie
 • Montage
 • Foto's
Babboe Bakfietsen zitten slim in elkaar. En ze worden ieder jaar slimmer dankzij alle ervaringen en tips die ouders met ons delen. Ontdek de sterke punten van Babboe Bakfietsen

Handige inloop
De Babboe Dog heeft een inloopdeur annex loopplank aan de voorkant, zodat je hond zelf de bakfiets in en uit kan wandelen. Geen getil dus en handig voor kleine, grote en/of oudere viervoeters. De loopplank kan voorzien worden van antislip-strippen en er is een antislipmat voor op de bodem beschikbaar, om uitglijden te voorkomen.

Veilig op pad met z’n allen
Er is plek voor meerdere honden en handige zaken als boodschappen, hondenspeeltjes of een picknickmand. Dankzij de stevige, hoge bakwanden van de Babboe Dog zit je hond veilig aan boord en kan er moeilijk uitspringen. De bak is voorzien van handige ‘ogen’ voor de hondenriem. En omdat de hond(en) voor je zit(ten), zie je alles. Kortom, inladen en wegwezen!

Elektrische aandrijving
Met de Babboe Dog heb je ook een duurzaam en gezond alternatief voor de auto. Fietsen met een bakfiets is leuk en went snel. De Babboe Dog is voorzien van 7 Shimano-versnellingen en brengt je verder dan je denkt. Helemaal als je voor elektrische trapondersteuning kiest. Dan fiets je moeiteloos 40 kilometer, zeg maar van Utrecht tot Amsterdam. Maar pas op: je hond kan eraan verslaafd raken…

Voordelen van de Babboe Dog bakfiets:
- Gezellig, veilig en duurzaam met je hond(en) op pad
- Geschikt voor meerdere honden & extra bagage
- Handige inloopplank met antislip en verstevigde rand
- Ruime hondenbak met veilige, hoge wanden
- 7 versnellingen en rollerbrakes van Shimano
- 5 jaar garantie plus service aan huis
- Met of zonder elektrische trapondersteuning
- Verkrijgbaar in kleuren zwart en bruin
- Diverse accessoires zoals antislip strips, een antislip mat, regentent of zonnedak (let op opmerking hieronder)


LET OP - de regentent en het zonnedak passen op het daarvoor bestemde frame en hoekpunten. Echter, zodra de loopplank geopend moet worden, moet de regentent aan de voorkant uit de hoekpunten gehaald worden.
Tip: zaag aan de voorzijde het bevestigings 'flapje' van de hoekpunten af en bevestig de hoekpunten aan het zijpaneel, zodat de hoeken aan de bak blijven zitten, zodat de regentent ook kan blijven zitten, is wel zo handig!
Afmeting: 217 cm lang * 88 cm breed * 110 cm hoog
Versnelling: 7 versnellingsnaaf van Shimano
Rem: Achter: Shimano rollerbrakes (doorontwikkelde trommelremmen)
Voor: Sturmey Archer trommelremmen
Frame: Extra stevig frame voorzien van stootvaste poedercoating
Framemaat: 50
Verlichting: Led verlichting voor (twee voorlampen) en achter
Spaken: Extra stevige spaken
Bandgrootte: 26 inch achterwiel - 20 inch voorwielen
Slot: Abus ringslot
Belasting bak: tot 100 kg
Belasting achterdrager: tot 25 kg
Instap voor allerlei huisdieren: Het voorpaneel van de bak wordt met twee schuifsloten vergrendeld. Wanneer het voorpaneel ontgrendeld wordt, dient het voorpaneel als inloopplank (dus je hoeft nooit meer de viervoeter op te tillen!).
Materiaal bak: Berkenmultiplex afgewerkt met een fenolcoating
Stuurdempers: Voorzien van hoogwaardige gasgevulde stuurdempers
voor optimaal rijcomfort en veiligheid
Overige specificaties: - Voorzien van kantelstoppers
- Handige haak in de bak om de riem van de hond aan vast te zetting
- Quick release sluiting voor eenvoudig verstellen van zadelhoogte
- In hoogte verstelbaar aluminium stuur
- Standaard voorbereid op het plaatsen van een regentent of zonnedak
- Standaard geleverd met 2 opklapbare bankjes. Eén normaal bankje voor kinderen en één langer bankje voor kleine honden. U kunt één van deze twee eenvoudig monteren in de Babboe Dog.

Er zijn verschillende afleveropties voor de Babboe bakfiets:

LET OP: Bij introductie worden alle Babboe Dog bakfietsen gemonteerd thuisbezorgd. BIj het bestellen van de bakfiets, vind je de beschikbare aflevertopties. In de toekomst zal de Babboe Dog ook als montagepakket geleverd kunnen worden.

Rijklaar bezorgen: Bij introductie is dit enige beschikbare afleveroptie. De kosten hiervoor bedragen €159,00 (€90 montage- en €69 transportkosten).

Montagepakket afhalen: Je kunt het 3-delige montagepakket zelf afhalen tijdens een van onze openhuis verkoopdagen, alleen in Amersfoort.

Montagepakket bezorgen: Je kunt het montagepakket ook thuis laten bezorgen. De transportkosten zijn dan €39,50. Ook hier geldt weer dat je de Babboe dan nog zelf in elkaar moet zetten.

Benieuwd naar de levertijd? Bekijk hier het overzicht met levertijden!

De Babboe Dog bakfiets wordt geleverd met 5 jaar garantie, en service aan huis. De garantietermijnen voor verschillende onderdelen verschillen, lees goed de garantievoorwaarden voor de exacte termijnen en voorwaarden. Zo is na de eerste 2 maanden een servicebeurt verplicht. Deze kun je door een Babboe monteur laten uitvoeren (€75,- in de webshop) of door een plaatselijke fietsenmaker.
Voor de Babboe Dog zijn dezelfde garantievoorwaarden geldig als voor de Babboe Big. Klik hier voor de garantievoorwaarden op de Babboe Big/ Dog.

LET OP: Bij introductie worden alle Babboe Dog bakfietsen gemonteerd thuisbezorgd. BIj het bestellen van de bakfiets, vind je de beschikbare aflevertopties. In de toekomst zal de Babboe Dog ook als montagepakket geleverd kunnen worden.

Voor de Babboe Dog is de montagehandleiding van de Babboe Big van toepassing met uitzondering van de montage van de bak. Mocht je je montagehandleiding onverhoopt kwijt zijn geraakt, dan kun je deze hier downloaden en lezen.

Klik hier >> Montagehandleiding Babboe Big


Een aantal nuttige en belangrijke montagetips:

 • - Let op dat je de bakfiets niet binnen in elkaar zet. Tenzij je deur naar buiten meer dan 88 cm breed is. Zo breed is namelijk de bakfiets en de meeste deuren zijn zo'n 80 cm.
 • - Het is handig om, voor je echt begint, eerst even alle stappen te bekijken in de handleiding.
 • - Klap de voor- en achterkaft van de handleiding helemaal uit. Zo heb je altijd het overzicht van alle onderdelen en van de schroeven bij de hand.
 • - Controleer aan de hand van het onderdelen overzicht of alle onderdelen aanwezig zijn. Zo niet, neem dan contact op met service@babboe.nl.
 • - Kijk na of je het goede gereedschap in huis hebt. Wat je nodig hebt:

- 2 steeksleutels van 17 mm
- 1 steek- of ringsleutel van 15 mm
- 1 steek- of ringsleutel van 10 mm
- 1 kruiskopschroevendraaier
- 2 imbussleutels (5 mm en 6 mm)