Je baby in de bakfiets

Je baby in de bakfiets
Accessoires
Kinderzitjes

De eerste keer met je baby in de bakfiets is een leuk moment. Je wereld wordt weer een stuk groter en voor je baby is het een feest om samen met jou erop uit te gaan. Als je voor het eerst met je tweede (of derde kindje) op pad gaat, zal het ook voor de grote broers of zussen een hele happening zijn.

Wat moet je weten voor een ontspannen tochtje met je kleintje? We zetten het voor je op een rijtje.

Wanneer mag je baby mee in de bakfiets?

Vanaf een maand of drie is je kindje groot genoeg om mee te kunnen in de bakfiets. Ze zijn dan (in de meeste gevallen) in staat om hun hoofdje wat langer omhoog te houden. Gebruik voor het vervoeren van je kindje een babyschaal, tot 4/5 maanden kun je hierop een hoofd- en lichaamsverkleiner bevestigen. De babyschaal is gemakkelijk te installeren. Heb je een bakfiets waarbij je een Maxi-Cosi drager kunt gebruiken, dan kan je kindje mee in de Maxi Cosi.

Wat trek je je baby aan in de bakfiets?

Zorg ervoor dat je kindje warm is ingepakt. Een comfortabele voetenzak of een warm dekentje over het lijfje en een mutsje op het hoofd. Is het buiten fris, dan kun je ervoor kiezen om met een regentent op de bakfiets te fietsen. Je kindje zit dan lekker uit de wind.

Hoe lang kun je gaan fietsen?

Maak je eerste tochtje niet te lang. Een eerste uitje, kan zowel voor jou als voor je baby in de bakfiets, behoorlijk wat indruk maken. Maak dus niet een kilometerslange tocht, maar beperk het tot een ritje van een kwartiertje.  Merk je tijdens de rit dat je kindje het niet fijn vindt in de bakfiets, probeer het dan over een paar weken nog eens.

Vond je dit bericht leuk?
0
0
Deel dit artikel