De BrabantWonen Servicefiets

De BrabantWonen Servicefiets
Service

Duurzaam door de stad voor klein onderhoud, het kan snel en makkelijk!


Wie is BrabantWonen?

BrabantWonen is een woningcorporatie actief in de omgeving van ’s-Hertogenbosch – Oss met zo’n 15.000 huurwoningen. De organisatie vindt het belangrijk om te werken vanuit een gepassioneerde betrokkenheid met de samenleving, met respect voor mens en milieu. In 2020 heeft BrabantWonen het keurmerk World-class Workplace gekregen.

Wat wil BrabantWonen?

BrabantWonen is continu op zoek naar manieren om de dienstverlening te verduurzamen. Medewerkers krijgen hier ook eigen ruimte voor. Zo gaf een vakman aan dat hij zijn serviceauto graag zou omruilen voor een elektrische servicefiets, om bij huurders langs te gaan voor kleine onderhoudsbeurten.

Op deze manier levert BrabantWonen een positieve bijdrage door CO2 neutraal te rijden op korte afstanden en toont het meer betrokkenheid bij de samenleving. Daarbij komt dat er ook geen parkeerkosten meer betaald hoeven te worden.

Wat biedt Babboe Pro?

De Babboe Pro Trike XL blijkt de perfecte oplossing te zijn voor BrabantWonen. In deze ruime bak kunnen alle materialen die de monteur nodig heeft voor zowel groot als klein onderhoud. In 2019 is BrabantWonen gestart met een pilot van 1 fiets. Na een succesvolle pilot is dit verder uitgerold. Door de auto te vervangen voor de Trike XL ervaart de monteur geen parkeerproblemen meer, is hij snel en flexibel op de locatie en rijdt er weer één auto minder in de binnenstad. Bovendien ziet BrabantWonen dat de totale eigendomskosten lager zijn dan voor de auto én het is gezonder voor de monteur!

Wat zegt BrabantWonen?

‘De fiets is naar mijn eigen inzicht ontworpen. We hebben heel kritisch gekeken naar de bevoorrading. Het mooie is dat de meeste materialen waarmee ik werk, prima in de bak passen. Voor grotere klussen stap ik nog steeds in de bus. Maar dat is een bewuste keuze. Toch ga ik meestal op pad met de fiets, want de meeste klussen kan ik prima aan. Parkeerproblemen heb ik niet meer en ook bewoners vinden het prachtig. Het is hartstikke mooi dat ik nu kan fietsen. Het geeft mij plezier!’

Vond je dit bericht leuk?
0
Deel dit artikel

Maak een
Proefrit

Maak een
Proefrit