De nieuwe Curve Mountain bakfiets is er!

Babboe Curve Mountain blog
Curve

Camilla is moeder van drie kinderen en vertelt hier alles over haar nieuwe bakfiets. De kleine Boet (1 jaar) is een perfecte kleine broer voor zijn grote zus Asta (7 jaar) en grote broer Mauck (5 jaar). Als broer gaat hij natuurlijk als volwaardig member of the family mee. Camilla heeft geen rijbewijs, dus er wordt veel gefietst. En dan is een nieuwe bakfiets – de Babboe Curve Mountain in ons geval – stiekem een uitkomst. Lees hier haar eerste ervaringen met de bakfiets. 

Ken je dat gevoel? Die kriebel in je buik de avond voor je 6e verjaardag? En dat je dan inderdaad die roze omafiets krijgt? Zo’n gevoel had ik toen de Babboe Curve Mountain bezorgd werd. En dan te bedenken dat ik maar wát blij was toen onze oude bakfiets de spreekwoordelijke deur uitging, want ja, met twee al fietsende kinderen hadden we die toch écht niet meer nodig… Maar nu, met een klein mannetje erbij, heb ik plechtig besloten om het concept bakfiets een tweede kans te geven.

De nieuwe bakfiets

Die kriebel blijkt vooralsnog een goede indicator, want er zitten al aardig wat bakfietskilometers in de benen. Naar school, de crèche, het zwembad, boodschappen doen, naar de sportclub, even een ijsje halen, uittesten hoe hard hij nu écht kan; ik draai mijn hand er niet meer voor om (64 km in één week!). Nu we onze nieuwe vriend steeds beter leren kennen, werd het tijd voor zijn grote vuurdoop; naar het strand. Door de duinen. In een bakfiets. Een volle bakfiets. Juist… En oh, wat heeft hij zijn ontgroening goed doorstaan!

Op pad

Met Boet en zijn grote broer in de bakfiets, inclusief babytentje (alsof je die ooit gebruikt…), zwemslangen, handdoeken, schepjes, emmer, een rugbybal, bakjes komkommer en appel, drinken en flessen zonnebrand was het serieus een ritje van niks. En na een middag spelen, hangen, zwemmen (koud!), trampolinespringen en bitterballen eten, valt Boet onderweg naar huis rozig in slaap in zijn Maxi-Cosi. Wat een heerlijk dagje…

Enige dingetje; voortaan fiets IK dus op de bakfiets en niet mijn man, want met dochterlief achterop – luid zingend, dat dan weer wel – keihard ingehaald worden door je eigen man met de bakfiets is maar één keer leuk.

Vond je dit bericht leuk?
0
0
Deel dit artikel

Maak een
Proefrit