Fiets vertrouwd op een longtail cargo fiets

Longtail cargo fiets
Slim

Steeds meer mensen overwegen om de tweede auto in te ruilen en er een (elektrische) fiets voor in de plaats te nemen. De dagelijkse bezigheden, zoals de kinderen naar school brengen of de boodschappen, kunnen namelijk ook gewoon met de fiets. Tegelijkertijd help je het milieu een beetje en zorg je voor een groenere wereld. In deze tijd zijn we namelijk allemaal wel een stukje bewuster bezig, of willen we dat graag.

Er zijn veel verschillende soorten fietsen. Denk aan een mamafiets, een bakfiets of een longtail cargo fiets. Een watte? Een longtail cargo fiets. Het is een opkomende trend uit Amerika, nog niet heel bekend, maar je ziet ze steeds vaker. Een longtail fiets is een (cargo)fiets met het laadvermogen van een bakfiets en het rijcomfort van een gewone fiets. De fiets ziet er meestal uit als een gewone fiets, maar dan met een langere en stevigere bagagedrager. De fiets biedt achter dus extra ruimte en meer draagkracht voor extra gewicht.

Zodra je kind in een fietsstoeltje kan, dan kun je het mee nemen op de longtail cargo fiets. Het is hiervoor wel belangrijk dat je kind een goede zitbalans heeft. Als je kind vanuit kruiphouding zelfstandig rechtop kan zitten, is het de hoogste tijd om het mee te nemen op de fiets. Vaak kunnen kinderen rond de 8 à 9 maanden rechtop zitten. Wil je je kind eerder meenemen, denk dan eens aan de Babboe Slim Mountain.

longtail cargo fiets

De Babboe Slim Mountain, de longtail cargo fiets 

De Babboe Slim Mountain is de longtail cargo fiets onder de bakfietsen. Dankzij de smalle uitvoering is deze fiets goed geschikt voor lange afstanden en smalle wegen. In tegenstelling tot een traditionele bakfiets zitten de kinderen niet naast, maar achter elkaar. Net zoals de longtail fietsen zoals hierboven beschreven. Het grote voordeel van de Babboe Slim Mountain is dat je jouw kinderen altijd in zicht hebt. Bij de longtail fiets heb je de kinderen achter je zitten, waardoor een gezellig praatje en een oogje op je kinderen toch wat lastiger is.

Doordat de Babboe Slim Mountain super wendbaar en evenwichtig is, lijkt het net alsof je op een normale fiets fietst. In tegenstelling tot de longtail cargo fiets kun je op de Babboe Slim Mountain wel je baby meenemen. Er is namelijk de mogelijkheid om een Maxi-Cosi drager op de fiets te monteren, zodat ook baby’s eenvoudig en veilig vervoerd kunnen worden. Dit kan al als je baby nog maar 3 maanden oud is. In plaats van de Maxi-Cosi drager kun je er ook voor kiezen om 2 fietsstoeltjes of kussentjes op de fiets te plaatsen, zodat ook twee (oudere) kinderen mee kunnen.

Ondanks dat beide fietsen bijna hetzelfde zijn, heeft de Babboe Slim Mountain ook het voordeel dat de fiets een lage opstap heeft. Zowel voor jou, maar ook voor je kinderen. De meeste modellen longtail fietsen hebben een hoge opstap. Je kinderen, of je lading aan boodschappen, rusten op de bagagedrager en zijn hoog van de grond. Hierdoor is de kans aanwezig dat je minder gecontroleerd stuurt en gaat het op- en afstappen minder vlot.

Wil je ervaren hoe het is om op een Babboe Slim Mountain op en af te stappen? En kun je niet wachten om met jouw kinderen voor je te fietsen op een super wendbare fiets? Dan is een proefrit misschien wel wat voor jou. Kom langs en ervaar het zelf!

Maak een proefrit >

Vond je dit bericht leuk?
0
0
Deel dit artikel