Fietsen met je hond is een feestje

fietsen met hond
Dog
Go

Jij op de fiets. Je hond naast je aan de lijn. Je kijkt even opzij en wapperende oren en een hijgende tong is wat je ziet. Lopen naast de fiets kan voor een hond een goede vorm van lichaamsbeweging zijn. Doordat de hond rechtuit loopt in een regelmatig tempo worden hierbij spieren opgebouwd zonder dat de gewrichten zwaar belast worden. Maar niet voor elke hond is het lopen naast de fiets aan te raden. Sommige rassen zijn hiervoor niet of minder geschikt vanwege hun bouw of afmetingen. Het is daarom ontzettend belangrijk om de gezondheid van je hond in het oog te houden als je wilt fietsen met je hond.

Fietsen met je hond in de bakfiets 

Voor wie graag wilt fietsen met de hond, zijn er ook andere mogelijkheden. Een bakfiets kan ideaal zijn als je hond te jong, te oud of om fysieke redenen niet geschikt is naast de fiets te rennen. Maar ook als je graag lange afstanden fietst, of als het te warm is om de hond veel te laten rennen. Het is heerlijk om samen in de frisse lucht naar een wandelplek te fietsen. Een ritje naar een park of een plas water wat net niet in de buurt is, kan super leuk zijn. Helemaal met een bakfiets. De hond op de fiets in de bak en fietsen maar!

Veilige hondenbakfietsen

Hondenbakfietsen zijn er in allerlei formaten en modellen. Het belangrijkste aan zo’n bakfiets is dat de veiligheid voorop staat. De bakfiets moet stabiel zijn, ook in de bochten. De hondenbakfietsen van Babboe zijn driewielers. De drie wielen geven je genoeg stabiliteit, zodat je altijd moeiteloos weg kunt fietsen. Middels de loopplank in de Babboe Dog en het deurtje in de Babboe Go is de instap voor een hond natuurlijk erg gemakkelijk. Honden van alle leeftijden kunnen probleemloos zelf aan boord stappen.

Hond op de fiets mee? Dat vereist oefenen 

Oefenen met de bakfiets doe je stapje voor stapje. Leer je hond eerst om in de bak te zitten. Laat je hond even rustig snuffelen en probeer hem dan in de bak te lokken met behulp van wat lekkers. Leer hem ook er een tijdje in te blijven. Gaat dat goed? Dan kun je rustig een stukje lopen met de bakfiets, waarbij je jouw hond kan belonen voor het netjes blijven zitten. Pas daarna ga je voorzichtig een klein stukje fietsen. Eenmaal gewend, dan is het een feestje om te fietsen met je hond!

fietsen met je hond
Foto: @max_and_sepp_thebmdbrothers

fietsen met je hond op de fiets
Foto: @melopusbylea

hond op de fiets
Foto: @bullingadogs

Vond je dit bericht leuk?
0
0
Deel dit artikel