Alle Babboe bakfietsen zijn er ook in een elektrische variant en we merken, tijdens testdagen bijvoorbeeld, steeds vaker dat mensen twijfelen bij de aanschaf van een bakfiets tussen de elektrische of de niet-elektrische variant. Maar tegelijkertijd krijgen we van veel andere ouders terug dat zij een niet-elektrische variant kochten, maar uiteindelijk toch spijt kregen.

Omdat we begrijpen dat het een lastige keuze is zet ik graag even alle voordelen voor je op een rijtje.

  • Altijd wind mee! Met een elektrische bakfiets, fiets je net wat lekkerder een langere afstand. De elektrische trapondersteuning geeft je net even dat zetje in de rug wat je soms even kan gebruiken.
  • Volle bak, geen probleem! Vier kinderen voor je en ook nog een tas boodschappen mee? Met elektrische trapondersteuning, ben je geen minuut later thuis.
  • Bruggetjes of tunneltjes? Iedere stad of dorp heeft ze wel, zo’n tunneltje, bruggetje of heuveltje, die je stiekem toch vaker over moet dan je denkt. Met een elektrische bakfiets zijn die bruggetjes geen probleem meer, zelfs niet wanneer je je bakfiets vol hebt.
  • Alternatief voor de tweede auto. Hebben jullie eigenlijk een tweede auto nodig, maar twijfel je over die aanschaf? Denk dan eens aan een elektrische bakfiets! Je kunt ‘m echt gebruiken als tweede auto, want ook de wekelijkse boodschappen kunnen erin, zelfs als je je kindjes erin hebt zitten. Ook voor een wat langere afstand draai je met een elektrische bakfiets je hand niet meer om. Sterker nog, je zult zien dat je steeds vaker kiest voor de bakfiets in plaats van de auto. Parkeren kan voortaan voor de supermarkt en je staat niet meer in de file voor dat ene drukke stoplicht in je woonplaats waar je altijd te lang moet wachten. Je kinderen genieten bovendien van de ritjes, zelfs als het regent, want dan zitten zij lekker droog onder de regentent. En jij hebt dagelijks je portie beweging. Win! Win! Toch?

Wat was voor jou de reden om voor elektrisch te kiezen?

Bekijk ook

Hoe kan ik veilig fietsen met mijn baby?

Hoe kan ik veilig fietsen met mijn baby?

Na 9 maanden te hebben gewacht, is je kleine ukkepuk er eindelijk. De eerste weken vliegen voorbij. Je baby wordt steeds grot...

Lees meer play_arrow
Niet meer bellen of appen op de (bak)fiets

Niet meer bellen of appen op de (bak)fiets

Het zal je niet ontgaan zijn. Vanaf 1 juli 2019 mag je niet meer met je mobiel in de hand op de (bak)fiets. Dit betekent dat ...

Lees meer play_arrow