Ik moest er toch aan geloven! De kinderen willen zo graag dat we met de elektrische bakfiets de brug naar school nemen. Dit was me altijd een bruggetje te ver met de Babboe Big zonder ondersteuning, maar nu met de elektrische Babboe Max-E durfde ik het wel aan.

Ik testte het eerst stiekem met de bakfiets op de terugweg van school met alleen het lichte kroost. Normaal gezien fiets ik op stand 2 tot 4 met een bakfiets vol. Dus ik heb echt nog genoeg over voor een brug leek mij zo. Dus daar gingen we, beginnend in stand  2, 3, 4, 5… en toen was ik al bijna boven. De brug plaagt ons altijd doordat er nog een flinke laatste hobbel in zit waardoor ik hem nog op stand 6 zette. Maar we waren boven, zonder dat we de maximale ondersteuning nodig hadden.

Maar nu de test met wat meer kilo’s in de bakfiets. Het zonnetje scheen, een mooi moment om de Babboe Max-E echt te testen! Dit keer met 60 kilo in de bak,  in plaats van 12 kilo. Dit keer deed ik het zonder aanloop. Ik moest even op gang komen, maar ik reed uiteindelijk met gemak naar boven! De laatste hobbel nam ik op stand 8, maar het was nog steeds appeltje eitje. Ik ga deze bruggentest nog eens doen op een doordeweekse dag, met de gastkindjes! Ik denk dat ik dan de 90 kilo aantik in de bakfiets. Maar ik heb ook daar het volste vertrouwen in!

Ik hoop dat ik met het delen van deze ervaring alle twijfels weggenomen heb wat betreft de ondersteuning van de bakfiets. Die doet het.

Bekijk hieronder ook de video van Anita & de bruggentest!

[boet-url=”https://www.babboe.nl/bakfietsen/max-elektrisch?utm_source=boet&utm_medium=blog&utm_campaign=anita”]

Bekijk ook

Blog: Babboe Max-E heeft een upgrade gekregen

Blog: Babboe Max-E heeft een upgrade gekregen

assignment Babboe Max-E

Blogger Anita vertelt deze keer over de upgrade die we de Babboe Max-E hebben gegeven.  Na de introductie van de Max-E hoord...

Lees meer play_arrow
Blog: De regentent van de Babboe Max-E

Blog: De regentent van de Babboe Max-E

assignment Babboe Max-E

De laatste weken is het weer nogal wisselend. Een onwelkome hoosbui en een brandende zon zijn beide een reden om de regentent...

Lees meer play_arrow