Van de vier P’s (pasta, pannenkoeken, patat en pizza) is pasta bij ons thuis favoriet. De saus met onzichtbare groenten staat daarom bijna iedere week wel op tafel. De ene keer met vlees, dan kies ik voor kipstukjes of gehakt, maar ook regelmatig zonder vlees en dan gaat het er net zo goed in. Het geheim van dit recept? De rasp!

Ingrediënten
Een ui
Een of twee tenen knoflook
Een winterwortel
Een courgette
Een blik tomatenstukjes
Peper en zout
Geraspte kaas

Eventueel
300 gram gehakt of 300 gram kip(dij)filet

Bereiding
Haal je rasp uit de kast, om de groenten onzichtbaar te maken in de saus kun je ze het beste raspen. Rasp de courgette en winterwortel.
Snipper vervolgens de ui en pel en pers de knoflook en fruit dit even aan in de pan. Gooi nu de courgette en winterwortel erbij. Als de wortelstukjes wat zachter zijn geworden, voeg je het blik tomaten toe.  Als je voor de niet-vegetarische variant kiest, dan is dit het moment om het vlees aan te bakken. Ik kies voor tomaten uit blik omdat deze al ontveld zijn, en gemak dient de mens, maar ook omdat deze eigenlijk heel erg lekker zijn. De rijpe tomatensmaak komt in deze saus ook goed tot zijn recht. Wil je de saus nog tomatiger maken, voeg er dan voor je het blik tomaten toevoegt nog een lepel tomatenpuree aan toe.

Alles in de pan, deksel erop en even lekker laten sudderen. Kook ondertussen de pasta, ik vind zelf penne of rigatoni erg lekker, maar mijn kinderen zijn fan van ‘slierten’. Als de pasta klaar is, kun je aan tafel. Maak het extra lekker met een handje geraspte kaas erover.

Bekijk ook

Recept: Dieren pannenkoeken

Recept: Dieren pannenkoeken

watch_later 0:30 uur
local_dining hulp van ouders
assignment Hoofdgerecht

De meeste kinderen zijn dol op pannenkoeken. Het blijft dan ook één van de favorieten op een kinderfeestje. Maar niet allee...

Lees meer play_arrow
Recept: Paaskaneelbroodjes

Recept: Paaskaneelbroodjes

watch_later 0:30 uur
local_dining door kind
assignment Snack

Het is bijna Pasen. Om Pasen net iets smaakvoller te maken, hebben wij een heerlijk recept voor jou klaar staan. Het is een s...

Lees meer play_arrow