Het is bijna Pasen. Om Pasen net iets smaakvoller te maken, hebben wij een heerlijk recept voor jou klaar staan. Het is een simpel recept wat je makkelijk in de ochtend kunt maken, en daardoor dus perfect is voor de paasbrunch! Met wie ga jij deze heerlijke paaskaneelbroodjes eten?

Wat heb je nodig ?

100 gr boter gesmolten (afgekoeld)

200 ml volle melk

400 gr patentbloem

1 zakje droge gist

50 gr kristalsuiker

1 ei

Snufje zout

Rozijnen

Voor de kaneelvulling:

75 gr zachte roomboter

1 el. kaneel

100 gr lichte basterdsuiker

 

Hoe maak je het?

  • Doe de boter, melk, suiker en gist in een mengkom en roer kort door elkaar met een mixer. Gooi hier de bloem, ei en zout bovenop en meng 5 tot 10 minuten door elkaar met de mixer.
  • Zodra het deeg mooi eenvormig en elastisch is, kun je het 30 minuten afgedekt laten rijzen op een warme plek.
  • Rol het deeg uit tot een grote rechthoek op een licht met olie ingevette ondergrond. Hierdoor zal het deeg niet blijven plakken. Smeer vervolgens een dun laagje zachte boter over het deeg. Meng de suiker en kaneel en strooi dit uit bovenop de boter tot het deeg goed bedekt is.
  • Rol het deeg langs de lange kant strak op tot een grote lange rol. Snijd een klein stukje van elke einde af, zodat de rol overal even groot is en snijd het geheel dan in 12 gelijke dikke plakken.
  • Met de afgesneden stukjes deeg kun je 2 paashaas-oren maken. Kneed dit deeg zo, zodat de oren aan de rol vast komen te zitten.
  • Vet een bakvorm van zo’n 20 x 30cm in met boter en leg de paaskaneelbroodjes met de open kant naar boven in de bakvorm. Laat dit uiteindelijk nog zo’n 30 minuten rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  • Bak de paaskaneelbroodjes op 180° C in zo’n 30 minuten gaar of tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze iets afkoelen en serveer ze zo vers mogelijk! Ze zijn het lekkerst als ze nog iets warm zijn.

Voor de finishing touch kun je een aantal rozijnen toevoegen, waardoor de paaskaneelbroodjes een gezichtje krijgen.

 

Bron recept: Gwenn’s Bakery
Foto: Babies Kitchen

Bekijk ook

Recept: Dieren pannenkoeken

Recept: Dieren pannenkoeken

watch_later 0:30 uur
local_dining hulp van ouders
assignment Hoofdgerecht

De meeste kinderen zijn dol op pannenkoeken. Het blijft dan ook één van de favorieten op een kinderfeestje. Maar niet allee...

Lees meer play_arrow
Recept: Taai Taai Koekjes

Recept: Taai Taai Koekjes

assignment Sinterklaas
watch_later 0:30 uur
local_dining door kind
assignment Snack

Misschien wel mijn favoriete Sinterklaas-lekkernij: taaitaai. Met uitsteekvormpjes kun je ze in alle vormen maken die jezelf ...

Lees meer play_arrow