Misschien wel mijn favoriete Sinterklaas-lekkernij: taaitaai. Met uitsteekvormpjes kun je ze in alle vormen maken die jezelf wilt.

Wat heb je nodig? 

• 250 g honing
• 2 middelgrote eieren|
• 350 g tarwebloem (+ extra om te bestuiven)
• 1 el gemalen kaneel
• 1 tl gemalen kardemom
• 1 tl gemalen nootmuskaat
• 1 tl gemalen kruidnagel
• 1 tl bakpoeder
• 1 mespunt zout
• 3 el bruine suiker

Hoe maak je het? 
Meng in een kom de honing met de helft van de eieren. Zeef de bloem. Schep in een andere kom de gezeefde bloem, kaneel, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, het bakpoeder en het zout om. Schep het bloemmengsel met een houten lepel door het honingmengsel. Roer tot een samenhangend geheel ontstaat. Bestuif je handen met bloem en kneed tot een deegbal. Verpak het deeg in vershoudfolie laat 1 uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik. Steek met de vormpjes figuurtjes uit de taaitaai en leg de figuurtjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop de rest van de eieren los en bestrijk het deeg ermee. Bak de taaitaai in het midden van de oven in 10-15 min. bruin en gaar. Laat afkoelen op het rooster.

Bron: Allerhande

Bekijk ook

Recept: Paaskaneelbroodjes

Recept: Paaskaneelbroodjes

watch_later 0:30 uur
local_dining door kind
assignment Snack

Het is bijna Pasen. Om Pasen net iets smaakvoller te maken, hebben wij een heerlijk recept voor jou klaar staan. Het is een s...

Lees meer play_arrow
Suikerfeest: Amandelkokoskoekjes

Suikerfeest: Amandelkokoskoekjes

watch_later 0:30 uur
local_dining door kind
assignment Snack

De Ramadan is op dit moment in volle gang. Nog even en dan is het Suikerfeest. Drie dagen lang worden er dan heerlijke gerech...

Lees meer play_arrow