De Ramadan is op dit moment in volle gang. Nog even en dan is het Suikerfeest. Drie dagen lang worden er dan heerlijke gerechten gekookt en gebakken. Heb je ook zin om de keuken in te duiken? Bak dan deze lekkere amandelkoekjes!

Ingrediënten:
45 gr garneeramandelen
2 eieren
100 gr suiker
100 gr gemalen kokos
100 gr bloem
1/2 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
4 eetlepels olie
4 eetlepels poedersuiker

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de amandelen in de keukenmachine fijn. In klop in een kom de eieren met suiker los. Nu kan je de kokos, bloem, gemalen amandelen, bakpoeder, vanillesuiker en 3 eetlepels olie erdoor mengen. Vervolgens het deeg 15 minuten laten rusten, zodat het bloem alle vocht opneemt. Daarna je handen met olie invetten en van deeg ca. 20 balletjes maken. De balletjes op afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Balletjes iets plat drukken en bestrooien met poedersuiker. Met een mes kruislings inkepingen in koekjes maken voor een leuke effect. De koekjes in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar bakken. Als de koekjes klaar zijn neem je de bakplaat uit oven nemen en laat je de koekjes op het rooster afkoelen.

Bron: AH

Bekijk ook

Recept: Paaskaneelbroodjes

Recept: Paaskaneelbroodjes

watch_later 0:30 uur
local_dining door kind
assignment Snack

Het is bijna Pasen. Om Pasen net iets smaakvoller te maken, hebben wij een heerlijk recept voor jou klaar staan. Het is een s...

Lees meer play_arrow
Recept: Taai Taai Koekjes

Recept: Taai Taai Koekjes

assignment Sinterklaas
watch_later 0:30 uur
local_dining door kind
assignment Snack

Misschien wel mijn favoriete Sinterklaas-lekkernij: taaitaai. Met uitsteekvormpjes kun je ze in alle vormen maken die jezelf ...

Lees meer play_arrow