Sinterklaas Surprise

Op zoek naar een supersimpele, maar doeltreffende surprise? Knutsel deze Boet Stoomboot! Onder de kajuit is er precies genoeg plek voor een leuk cadeautje.

Wat heb je nodig? 

Een tissuedoosje
Vellen karton of papier in drie kleuren
Lijm
Watjes

Hoe maak je het?

Gebruik een lege tissuedoos als basis.  Beplak het doosje met gekleurd papier. Knip voor de bovenkant van de doos een gat in het karton, zo groot als de opening waar je de tissues uit kunt halen, zodat je hier straks het cadeautje in kunt verstoppen. Geef met twee stroken karton de doos een puntige voorkant, zodat het meer op een boot lijkt.

Maak van een andere kleur karton de kajuit. Je hebt hiervoor een doosje nodig zo groot als het gat op de bovenkant van de gekleurde tissuedoos. Je kunt deze zelf maken door van karton zelf een doos je te vouwen en plakken. Of door een leeg theedoosje te beplakken met het gekleurde karton. Bevestig dit doosje op de bovenkant van de tissuedoos zodra je het cadeautje in de surprise hebt gestopt.

Maak nu de schoorstenen. Rol twee rechthoeken op tot een rolletje en plak vast. Knip de onderkant in, zodat je plakrandjes hebt om op de bovenkant te kunnen plakken. Stop watjes in de schoorstenen, voor een extra leuk effect. Klaar is Boet!

Versiertip!
Versier de boot met leuke vlaggetjes en teken raampjes op de boot. Je kunt het zo mooi maken als je zelf wilt!

Bekijk ook

Recept: Taai Taai Koekjes

Recept: Taai Taai Koekjes

assignment Sinterklaas
watch_later 0:30 uur
local_dining door kind
assignment Snack

Misschien wel mijn favoriete Sinterklaas-lekkernij: taaitaai. Met uitsteekvormpjes kun je ze in alle vormen maken die jezelf ...

Lees meer play_arrow
Recept: Pepernoten

Recept: Pepernoten

assignment Sinterklaas
watch_later 0:30 uur
local_dining door kind
assignment Snack

Wat heb je nodig?  250 gr bloem 2 tl bakpoeder 125 gr bruine basterdsuiker 1 ½ el speculaaskruiden 125 gr boter, op kamerte...

Lees meer play_arrow