Op 17 november zet hij dan ein-de-lijk voet aan wal in Nederland. Sinterklaas! Kunnen jouw kinderen ook niet wachten om de Goedheiligman een handje te schudden en te snoepen van het strooigoed dat wordt uitgedeeld? Hier een overzichtje met de leukste intochten van Nederland, volgens ons dan.

De enige echte intocht
Sinds jaar en dag zie je ieder jaar de Intocht van Sinterklaas gepresenteerd door Dieuwertje Blok op de NPO. Ook dit jaar is de Intocht te zien bij Zapp op zaterdag 17 november 2018.

Sinterklaas bij het Kasteel 
Extra magisch is het bezoek van Sinterklaas op het Muiderslot,vlakbij Amsterdam. In het weekend van 24 en 25 november komt Sinterklaas hier langs en daar kun je bij zijn.

Avond-intocht
In diverse gemeenten in Nederland worden intochten ‘s avonds gehouden. Extra sfeervol met allemaal lichtjes. Misschien wat lastiger voor de allerkleinsten, maar voor de 4+ers zeker een aanrader. In de haven van Elburg bijvoorbeeld komt Sinterklaas zaterdagavond 17 november aan.

In de dierentuin
Combineer een bezoekje aan de dierentuin met een meet & greet met de Goedheiligman. Bij Ouwehands Dierenpark komt Sinterklaas op 18, 24 en 25 november samen met zijn Pieten langs. Je kunt hier ook mee doen aan een Pietentraining of Pepernoten bakken.

Met de boot
Als het even kan, komt Sinterklaas natuurlijk met de boot aan. (Al heb ik ook over intochten met treinen, helicopters en trekkers gehoord), wil je de Pakjesboot zien, ga dan naar plaatsen aan het water, zoals Sneek, Volendam of Spakenburg.

Sinterklaasparade 
In Baarn wordt ieder jaar een Sinterklaasparade gehouden. In de intocht die door het hele dorp gaat, loopt niet alleen Sinterklaas mee met zijn Pieten, maar ook een heuse Pieten Steeldrumband, een Pieten Shovel, een stoomtrein met pakjes en als afsluiter een Pepernoten Kanon, waarachter honderden kindjes met paraplu’s lopen om de pepernoten op te vangen. Aanrader.

Bekijk ook

Recept: Taai Taai Koekjes

Recept: Taai Taai Koekjes

assignment Sinterklaas
watch_later 0:30 uur
local_dining door kind
assignment Snack

Misschien wel mijn favoriete Sinterklaas-lekkernij: taaitaai. Met uitsteekvormpjes kun je ze in alle vormen maken die jezelf ...

Lees meer play_arrow
Recept: Pepernoten

Recept: Pepernoten

assignment Sinterklaas
watch_later 0:30 uur
local_dining door kind
assignment Snack

Wat heb je nodig?  250 gr bloem 2 tl bakpoeder 125 gr bruine basterdsuiker 1 ½ el speculaaskruiden 125 gr boter, op kamerte...

Lees meer play_arrow