Alles over de bakfietsen

Past een maxi-cosi in de Babboe Big?

Nee, in de Babboe Big past geen Maxi-Cosi.

Hoe fietst een bakfiets?
Hoe vind ik het framenummer van mijn bakfiets?

In de meeste gevallen zit er op de zadelbuis een sticker met het framenummer. Indien er geen sticker op de zadelbuis zit, kan het framenummer worden afgelezen van de ronding van de trapas aan de linkerzijde vanaf het zadel gezien.

Welke maxi cosi past in de Babboe bakfiets?

Bekijk hier de tabel met alle type Maxi-Cosi's die in onze Maxi-Cosi drager passen.

Zijn de bakfietsen van Babboe veilig?

De Babboe bakfietsen zijn veilig, ze zijn door het gerenommeerde Internationale testbureau SGS en door TÜV getest op belastbaarheid en duurzaamheid.

Wat is het verschil tussen een bakfiets met twee wielen of drie wielen?

Een aantal verschillen tussen een bakfiets met twee wielen en een bakfiets met drie wielen zijn: Stabiliteit, de wegligging, het aantal kindjes, standaard of parkeerrem en de accessoires.

Wat is het verschil tussen de Babboe Big en de Babboe Curve?

De Babboe Big heeft een robuuste uitstraling door de herkenbare ‘ouderwetse’ vierkante houten bak. De Babboe Curve is in een modern jasje gestoken en door de ronde vormen van de houten bak heeft de Curve een elegante uitstraling. Maar naast het design...

Past een maxi cosi in de bakfiets?

De maxi cosi past in de meeste van onze bakfietsen. De maxi cosi past niet in de Babboe Big en de Babboe Dog.

Welke kinderzitjes passen op de bagagedrager?

Met een bagagedrager-adapter kun je in combinatie met de buggydrager een buggy meenemen met je bakfiets. Daarnaast biedt een adapter je de mogelijkheid om een kinderzitje achterop te monteren. Babboe verkoopt zelf (nog) geen adapter voor de bagagedrager...

Zijn de bakfietsen van Babboe gecertificeerd?

Onze bakfietsen zijn getest voor het dagelijks gebruik bij het vervoer van kinderen. Om aan te geven hoe belangrijk veiligheid voor Babboe is hebben wij de bakfiets door het gerenommeerde Internationale testbureau SGS en door TÜV laten testen op belastbaarheid en duurzaamheid. Op basis daarvan zijn gebruiksvoorschriften bij een maximaal aantal kinderen per bakfiets opgesteld. Onze bakfietsen zijn getoetst door de internationale testautoriteit TÜV en heeft de relevante EN 15194 en de ISO 421 certificering. Hiermee voldoen al onze bakfietsen aan de geldende wet- en regelgeving.

Wat is het laadvermogen van de bakfiets?

Het laadvermogen van de Babboe City en Mini is getest op 80 kg in de bak.
Het laadvermogen van de Babboe Big, Dog en Trike is getest op 100 kg in de bak.
Het laadvermogen van de Babboe Curve en Go is getest op 100 kg in de bak.
Het laadvermogen van de Babboe Trike is getest op 100 kg in de bak.

Tot welke leeftijd kan mijn kind in een bakfiets?

Er zijn geen richtlijnen tot welke leeftijd je jouw kind/kinderen mag meenemen in de bakfiets. Sommige kinderen willen niet meer in de bakfiets meerijden wanneer ze zelf kunnen fietsen.
Vaak is het heel praktisch en gezellig om ook kinderen die al zelf kunnen fietsen mee te nemen in de bakfiets.

Het belastbare gewicht van de bak van een tweewieler is 80kg en van een driewieler is dat 100kg. Je kunt dus gerust ook ‘oudere’ kindjes nog in de bakfiets vervoeren.

Welke type remmen heeft een bakfiets?

Er zijn drie verschillende typen bakfietsremmen, dit zijn de trommelremmen, rollerbrakes en schijfremmen. Lees hier de verschillen.

Wat zijn de bakfiets specificaties?

De uitgebreide specificaties kun je per bakfiets op onze website vinden onder de tab 'Specificaties'.

Hoe kan ik mijn bakfiets stallen of parkeren?

Je kan je bakfiets het beste overdekt en in een binnenruimte stallen. Als dat niet mogelijk is raden wij altijd een bakfietshoes aan.

Verkoopt Babboe ook een bakfiets voor kinderopvang?

Ja, Babboe heeft de Babboe Max in haar assortiment, een elektrische kinderopvang bakfiets die aan de behoefte van het kinderdagverblijf, BSO, gastouders en grote gezinnen voldoet.

Hoe onderhoud ik de accu van een elektrische bakfiets?

Mocht het zo zijn dat de accu in jouw elektrische bakfiets uitneembaar is, dan is het belangrijk dat je de accu uit jouw bakfiets neemt als je jouw bakfiets voor een langere tijd (meer dan 2 uur) stalt. Dit geldt voor alle type en merken systemen.

Hoe parkeer ik mijn bakfiets?

Als je een bakfiets hebt of aanschaft, is het wijs om na te denken over het stallen van je fiets. Door je fiets veilig en droog te stallen heb je zo lang mogelijk plezier van je bakfiets. Bij voorkeur zet je je bakfiets dus in de schuur, berging of garage.

Wat is de verwijderingsbijdrage bij een elektrische bakfiets?

De hoogte van de verwijderingsbijdrage van een elektrische bakfiets is €14,-.

Wat is het verschil tussen een bakfiets en een fietskar

Ben je op zoek naar een mogelijkheid om je kinderen met de fiets te vervoeren? Dan is veiligheid één van de belangrijkste aandachtspunten. Bekijk hier de verschillen tussen een Babboe bakfiets en een fietskar

Pagina