Over de bakfietsen

Op deze pagina vind je alle veelgestelde vragen over de bakfietsen van Babboe.
Hoe vind ik het framenummer van mijn bakfiets?
Het framenummer op een Babboe bakfiets kun je vinden op de zadelbuis of aan de linkerzijde van de trapas.
Welke maxi cosi past in de Babboe bakfiets?
Bekijk hier de tabel met alle type maxi cosi's die in onze maxi cosi drager passen.
Vanaf welke leeftijd mag een peuter in de peuterstoel?
Een dreumes die vanaf 8 maanden goed zelfstandig kan zitten én een stevig nekje heeft, kan veilig vervoerd worden met peuterstoel in de bakfiets. Gemiddeld wordt de peuterstoel gebruikt voor kinderen tussen de 8 en 18 maanden.
Kan ik de bakfiets zelf monteren?

De bakfietsen van Babboe wordt rijklaar aan huis geleverd. Het is niet mogelijk om een montagepakket te bestellen.

Hoe kan ik mijn regentent schoonmaken?
Een regentent op een bakfiets heeft veel te verduren. De regentent kan het hele jaar door gebruikt worden tegen regen, wind, kou, hagel en sneeuw. We geven hieronder een aantal tips om de regentent te onderhouden. Vogelpoep verwijderen van je regentent...
Kun je een kinderzitje bevestigen op de bagagedrager van een bakfiets?
Vanuit veiligheidsoogpunt raden wij het af om kinderzitjes te monteren op de bagagedrager van een bakfiets. De bagagedragers hebben een maximum draagvermogen en zijn daarom niet sterk genoeg om met name oudere kindjes te vervoeren. Ook het vervoeren ...
Zijn de bakfietsen van Babboe veilig?
De Babboe bakfietsen zijn veilig, ze zijn door het gerenommeerde Internationale testbureau SGS en door TÜV getest op belastbaarheid en duurzaamheid.
Wat is het verschil tussen de Babboe Big en de Babboe Curve?
De Babboe Big heeft een robuuste uitstraling door de herkenbare ‘ouderwetse’ vierkante houten bak. De Babboe Curve is in een modern jasje gestoken en door de ronde vormen van de houten bak heeft de Curve een elegante uitstraling. Maar naast het design...
Past een maxi cosi in de bakfiets?
De maxi cosi past in de meeste van onze bakfietsen. De maxi cosi past niet in de Babboe Big en de Babboe Dog.
Zijn de bakfietsen van Babboe gecertificeerd?

Onze bakfietsen zijn getest voor het dagelijks gebruik bij het vervoer van kinderen, honden of goederen. Om aan te geven hoe belangrijk veiligheid voor Babboe is hebben wij de bakfiets door het gerenommeerde Internationale testbureau SGS en door TÜV laten testen op belastbaarheid en duurzaamheid. Op basis daarvan zijn gebruiksvoorschriften bij een maximaal aantal kinderen en gewicht per bakfiets opgesteld.

De bakfietsen van Babboe zijn getoetst door de internationale testautoriteit TÜV en heeft de relevante EN 15194 en de ISO 421 certificering. Hiermee voldoen al onze bakfietsen aan de geldende wet- en regelgeving.

Wat is het laadvermogen van de bakfiets?

De bakfietsen van Babboe zijn op kwaliteit getest en SGS/TÜV gecertificeerd. Het laadvermogen verschilt per bakfiets.

  • Een bakfiets met twee wielen heeft een laadvermogen van 80 kg in de bak.
  • Een bakfiets met drie wielen heeft een laadvermogen van 100 kg in de bak.
  • De Babboe Max heeft een laadvermogen van 150 kg in de bak.
Tot welke leeftijd kan mijn kind in een bakfiets?

Er zijn geen richtlijnen tot welke leeftijd je jouw kind/kinderen mag meenemen in de bakfiets. Sommige kinderen willen niet meer in de bakfiets meerijden wanneer ze zelf kunnen fietsen.
Vaak is het heel praktisch en gezellig om ook kinderen die al zelf kunnen fietsen mee te nemen in de bakfiets.

Het belastbare gewicht van de bak van een tweewieler is 80kg en van een driewieler is dat 100kg. Je kunt dus gerust ook ‘oudere’ kindjes nog in de bakfiets vervoeren.

Welke type remmen heeft een bakfiets?
Er zijn drie verschillende typen bakfietsremmen, dit zijn de trommelremmen, rollerbrakes en schijfremmen. Lees hier de verschillen.
Hoe kan ik mijn bakfiets stallen of parkeren?
Je kan je bakfiets het beste overdekt en in een binnenruimte stallen. Als dat niet mogelijk is raden wij altijd een bakfietshoes aan.
Verkoopt Babboe ook een bakfiets voor kinderopvang?

Ja, Babboe heeft de Babboe Max in haar assortiment, een elektrische kinderopvang bakfiets die aan de behoefte van het kinderdagverblijf, BSO, gastouders en grote gezinnen voldoet.

Hoe onderhoud ik de accu van een elektrische bakfiets?
Mocht het zo zijn dat de accu in jouw elektrische bakfiets uitneembaar is, dan is het belangrijk dat je de accu uit jouw bakfiets neemt als je jouw bakfiets voor een langere tijd (meer dan 2 uur) stalt. Dit geldt voor alle type en merken systemen.
Hoe parkeer ik mijn bakfiets?
Als je een bakfiets hebt of aanschaft, is het wijs om na te denken over het stallen van je fiets. Door je fiets veilig en droog te stallen heb je zo lang mogelijk plezier van je bakfiets. Bij voorkeur zet je je bakfiets dus in de schuur, berging of garage.
Wat is de verwijderingsbijdrage bij een elektrische bakfiets?
De hoogte van de verwijderingsbijdrage van een elektrische bakfiets is €14,-.
Wat is het verschil tussen een bakfiets en een fietskar
Ben je op zoek naar een mogelijkheid om je kinderen met de fiets te vervoeren? Dan is veiligheid één van de belangrijkste aandachtspunten. Bekijk hier de verschillen tussen een Babboe bakfiets en een fietskar
Tips bij gladheid en sneeuw met de bakfiets
Al is er nog zo goed geveegd en gestrooid, als fietser kom je regelmatig gladde wegen tegen. Daarnaast is al dat zout en zand niet goed voor je bakfiets. Om ongelukken en eventuele schade te vermijden, geven we je de volgende bakfiets tips voor in de...
Pagina