Verzekeren

Op deze pagina vind je alle veelgestelde vragen over het verzekeren van een bakfiets.
Kan ik mijn bakfiets verzekeren?

Om altijd onbezorgd van je bakfiets te kunnen genieten, biedt Babboe je verschillende verzekeringsmogelijkheden:

  • Diefstalverzekering
  • Casco compleet verzekering
  • 24-uur Pechhulp verzekering

De diefstalverzekering en de Casco compleet verzekering biedt Babboe in samenwerking met Kingpolis (Europeesche Verzekeringen) aan. Voor hulp bij pech onderweg bieden wij in samenwerking met ANWB de 24-uur Pechhulp aan die je snel weer op weg helpt.


Ga voor meer informatie over onze bakfietsverzekering naar: Babboe bakfiets verzekeren

Wij adviseren om je bakfiets extra tegen diefstal te beschermen. Babboe heeft een hoog gekwalificeerd kettingslot in het assortiment. Deze kettingsloten hebben een ART goedkeuring met drie sterren, wat betekent dat ze geaccepteerd worden door verzekeraars. De sloten worden met 3 sleutels geleverd.

Kan ik mijn tweedehands bakfiets verzekeren?

Jazeker kan je jouw tweedehands Babboe bakfiets laten verzekeren. We dienen alleen rekening te houden met de waarde van de bakfiets. In voorkomende gevallen rekenen we met een afschrijving per maand van 0,85% om een waarde van de bakfiets te bepalen.

Bakfiets gestolen | wat te doen?
Bij diefstal van je bakfiets moet je binnen 5 dagen na constatering aangifte doen bij de politie. Wij helpen je om zo snel mogelijk en gemakkelijk de diefstalclaim af te handelen en weer te beschikken over een nieuwe bakfiets.
Wat te doen bij schade aan je bakfiets?
Met de Babboe verzekering kan je je bakfiets tegen diefstal en optineel tegen schade van je bakfiets verzekeren. De Casco Compleet verzekering bakfiets houdt het volgende in: diefstal, casco, ongevallen en verhaalservice.
Is een kettingslot nodig voor de bakfietsverzekering?
Nee, het standaard ringslot van de bakfiets is ART gecertificeerd en voldoende voor een bakfietsverzekering. Wel raden we een kettingslot aan om diefstal te voorkomen. Je kunt de bakfiets dan gemakkelijk vastzetten aan hekje of lantaarnpaal.