Verzekeren

Kan ik mijn bakfiets verzekeren?

Om je kostbare en dure bakfiets te beschermen tegen schade en/of diefstal, begrijpen we dat je op zoek bent naar een bakfietsverzekering.

Babboe Bakfietsen en Kingpolis introduceren gezamenlijk een nieuw Bakfiets Service Abonnement. Het abonnement bestaat uit een uitgebreide fietsverzekering en een combinatie van servicediensten van Babboe. Het nieuwe abonnement bestaat uit een uitgebreide fietsverzekering die wordt verzorgd door Europeesche Verzekeringen en een combinatie van extra servicediensten van Babboe voor een vast bedrag per maand. Na het eerste jaar is het abonnement maandelijks opzegbaar. De klant kan kiezen uit drie opties:

- Diefstalverzekering voor de Babboe bakfiets (STANDAARD pakket) 
- Diefstal + cascoverzekering en gratis servicebeurt (PLUS pakket) 
- Diefstal + cascoverzekering en gratis servicebeurt en pechhulpverlening (PREMIUM pakket).

Ga voor meer informatie over onze bakfietsverzekering naar: Babboe bakfietsverzekering

Babboe heeft een hoog gekwalificeerd kettingslot in zijn assortiment. Deze kettingsloten hebben een ART goedkeuring met drie sterren, wat betekent dat ze geaccepteerd worden door verzekeraars. De sloten worden met 3 sleutels geleverd.

Kan ik mijn tweedehands bakfiets verzekeren?

Jazeker kan je jouw tweedehands Babboe bakfiets laten verzekeren. We dienen alleen rekening te houden met de waarde van de bakfiets. In voorkomende gevallen rekenen we met een afschrijving per maand van 0,85% om een waarde van de bakfiets te bepalen.

Is een kettingslot nodig voor de bakfietsverzekering?

Nee, het standaard ringslot van de bakfiets is ART gecertificeerd en voldoende voor een bakfietsverzekering. Wel raden we een kettingslot aan om diefstal te voorkomen. Je kunt de bakfiets dan gemakkelijk vastzetten aan hekje of lantaarnpaal.