Welk fietsslot is het beste voor een bakfiets?

Bakfietsen zijn populair en worden helaas ook gestolen. Naast het standaard ringslot, raden wij aan om een extra kettingslot te gebruiken voor je bakfiets. Je kunt verschillende soort fietssloten gebruiken voor je bakfiets. Het beste fietsslot voor je bakfiets is een ringslot in combinatie met een kettingslot.

Ringslot

Een ringslot zit standaard op je bakfiets. Dit is het slot die aan je frame vast zit en je achterwiel blokkeert. Een ringslot wordt vaak gebruikt als je de bakfiets voor korte tijd parkeert. Je bakfiets is echter niet optimaal beveiligt omdat je de bakfiets gemakkelijk kunt optillen en meenemen.

Hoewel het ringslot van de bakfiets ART gecertificeerd is, raden wij aan om het ringslot te combineren met een kettingslot.

Bakfiets ringslot

Kettingslot voor je bakfiets

Een kettingslot bestaat in veel verschillende prijs en kwaliteit klassen. Goedkope kettingsloten zijn licht, hebben geen ART-keurmerk en kunnen gemakkelijk gebroken worden.

Kettingslot met sleutel
Het kettingslot van AXA is extra sterk en de schakels lopen door tot in de sluiting. De kwalitatief hoogwaardige ketting is uitermate geschikt voor extra beveiliging van de bakfiets. Het kettingslot heeft een anti boorplaat in cilinder en een sterkte beschermhoes. Het kettingslot heeft tevens het ART-keurmerk en is hiermee goedgekeurd voor een bakfietsfietsverzekering.

Bakfiets kettingslot met sleutel

Kettingslot met code
Een kettingslot met cijferslot raden we enkel aan in combinatie met een stevig kettingslot. De code van het kettingslot kan namelijk eenvoudig gekraakt worden. Dit kettingslot wordt ook vaak gebruikt voor kinderfietsen.

Bakfiets kettingslot met code

Insteekslot

Een insteekslot of insteekketting voor je bakfiets is een slot die je kunt gebruiken in combinatie met een ringslot. Je plaatst deze in de zijkant van het ringslot waardoor je de bakfiets kunt vastzetten aan bijvoorbeeld een lantaarnpaal of fietsenstalling. Dit kan handig zijn, maar je bakfiets staat niet vast met een extra slot. Daarom kun je beter een los kettingslot gebruiken zodat de bakfiets op twee plaatsen beveiligd is. Een insteekslot is niet verkrijgbaar bij Babboe.


Andere vragen:
Is een kettingslot nodig voor de bakfietsverzekering?
Nee, het standaard ringslot van de bakfiets is ART gecertificeerd en voldoende voor een bakfietsverzekering. Wel raden we een kettingslot aan om diefstal te voorkomen. Je kunt de bakfiets dan gemakkelijk vastzetten aan hekje of lantaarnpaal.