Zakelijk leasen

Op deze pagina vind je alle veelgestelde vragen over het zakelijk leasen van een bakfiets.
Is er een bijtelling van toepassing op het leasecontract?

Bij een zakelijke lease is een bijtelling van 7% (2021) over de catalogusprijs inclusief de originele Babboe-opties van toepassing. Friesland Lease informeert je over de totale bijtelling.

Zit er een WA verzekering in het leasecontract?

Nee, we raden je wel aan om goed je eigen AVB verzekering te controleren voor de aansprakelijkheid.

Waarom is er acceptatie nodig voor zakelijke lease?

Het is voor jou en Friesland Lease belangrijk vast te stellen dat de maandelijkse verplichtingen die wij met elkaar aangaan, passen bij jouw financiële situatie. Om te bepalen of het aangaan van een Zakelijke Lease overeenkomt financieel verantwoord is, verzorgt Friesland Lease de acceptatie. Voor het acceptatieproces hebben we enkel een Kamer van Koophandel nummer en contactpersoon nodig. In sommige gevallen kan de Leaseadviseur meer (financiële) gegevens opvragen bij jouw onderneming zoals bijvoorbeeld  jaarcijfers. 

Zit er een aanbetaling in het leasetarief?

Standaard is er geen aanbetaling opgenomen in het leasetarief. Bij een startende onderneming (minder dan 24 maanden actief, volgens KvK) is een aanbetaling van minimaal 20% en maximaal 25% van de catalogusprijs van toepassing. Dit wordt in mindering gebracht op je maandelijkse leaseprijs.

Is een aanbetaling van het leasecontract mogelijk?

Ja, het is mogelijk om maximaal 25% van de catalogusprijs aan te betalen.

Is er een waarborgsom van toepassing op het leasecontract?

Nee, er is geen waarborgsom van toepassing bij Zakelijke Leasefiets.

Heb ik een bedenktijd bij de leaseovereenkomst?

Er is geen bedenktijd van toepassing bij de Zakelijke Leaseovereenkomst.

Door wie wordt de lease bakfiets besteld?

Zodra Friesland Lease het getekende leasecontract heeft ontvangen, wordt de bakfiets door Friesland Lease besteld bij Babboe.

Zijn de bakfiets acties ook geldig bij lease?

Nee, de bakfiets acties zijn niet geldig i.c.m. met lease.

Kan ik een bakfiets leasen met de nieuwe bijtellingsregeling?
Ja, dit kan met een zakelijk leasecontract dankzij de nieuwe leaseregeling per 1 januari 2020. Zien we jouw binnenkort op de bakfiets naar je werk? Fietsen naar het werk is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je gezondheid en voor je portemonnee. Door een versimpeling van de fiscale fietsregeling wordt het eenvoudiger en goedkoper om een ‘bakfiets van de zaak’ te rijden.
Wordt de Zakelijke Leaseovereenkomst geregistreerd bij het BKR?

Nee, zakelijke lease wordt niet geregistreerd en getoetst bij het BKR er wordt wel een credit check uitgevoerd via onder andere CreditSafe.

Wat zit er allemaal in de lease maandtermijn?

Zakelijke Leasefiets van Friesland Lease & Babboe is een zeer compleet product en omvat het gebruik van de bakfiets, de afschrijving, onderhoud, reparatie, bandenvervanging, casco verzekering, ongevallen opzittende verzekering (berijder + kinderen in de bak tot een maximum van het aantal toegestane kinderen. Een kind achterop, met of zonder stoeltje, valt niet onder deze verzekering), verhaalsrechtsbijstand verzekering, 24/7 pechhulp en BTW.

Is de lease maandtermijn inclusief btw?

Nee, de maandtermijn is exclusief het op dat moment geldende BTW percentage. Op de factuur wordt de maandtermijn wel verhoogd met het geldende BTW percentage.

Kan de leaseperiode verlengd worden?

Je kan gedurende of tegen het einde van de leaseperiode aangeven dat je de leaseperiode wilt verlengen. In overleg met jouw leaseadviseur van Friesland Lease kan je bepalen met hoeveel maanden je de leaseperiode wilt verlengen. Jouw leaseadviseur zal een nieuwe prijsberekening voor je maken. De maximale looptijd is 36 maanden.

Kan de leaseperiode ingekort worden?

Je kan gedurende de leaseperiode aangeven dat je de leaseperiode wilt verkorten. In overleg met jouw leaseadviseur van Friesland Lease kan je bepalen met hoeveel maanden je de leaseperiode wilt inkorten. Jouw leaseadviseur zal voor je een nieuwe prijsberekening maken. De minimale looptijd is 12 maanden.

Welke looptijden voor de leaseperiode zijn mogelijk?

De leaseperiode is minimaal 24 maanden en maximaal 36 maanden.

Is er een minimum leeftijd voor een Zakelijke Leasefiets?

Voor het aangaan van de leaseovereenkomst is de minimale leeftijd 18 jaar. Voor de berijder van de bakfiets geldt geen minimale leeftijd.

Is er een maximale leeftijd voor een Zakelijke Leasefiets?

Nee, er geldt geen maximale leeftijd voor een leaseovereenkomst.

Is het mogelijk accessoires op te nemen in de leaseovereenkomst?

Standaard komen de Babboe bakfietsen zonder accessoires. Je kan in de leaseovereenkomst diverse accessoires erbij bestellen. Na ondertekening van het leasecontract is het niet meer mogelijk om accessoires in de lease op te nemen. Je kunt ze dan wel zelf aanschaffen via onze webshop.

Is het toegestaan zelf accessoires te monteren op een lease fiets?

Je kan de bakfiets voorzien van extra accessoires. De accessoires moeten gemonteerd en verwijderd kunnen worden zonder dat schade aan de bakfiets ontstaat. Vóór inlevering van de bakfiets moeten de accessoires verwijderd worden, anders wordt Friesland Lease automatisch en zonder vergoeding eigenaar van de accessoires. Kosten voor verzekering, onderhoud, reparatie, vervanging, montage en verwijdering van de accessoires zijn voor jouw eigen rekening als ze niet zijn opgenomen in de leaseovereenkomst.

Pagina