Navigeren

Levertijd bakfietsen: 4-5 weken*. Accessoires/onderdelen: 1-3 werkdagen. Meer informatie over onze dienstverlening.
* Zie levertijden voor enkele uitzonderingen.

Mag ik nog op de bakfiets?

Je werkt waarschijnlijk thuis, je kids gaan niet naar school en restaurants, sportclubs, dierentuinen en pretparken zijn gesloten. Het is een bijzondere tijd, waarin veel van ons gevraagd wordt. Het is misschien een beetje een uitdaging om veel bij elkaar te zijn en alles goed te regelen. Maar het is ook belangrijk om je te richten op de mooie momenten met je gezin. Gelukkig komt de lente er aan. Na zo’n regenachtige winter is het fijn om weer te genieten van het lenteweer. De zon komt wat vaker door, de temperaturen zijn wat hoger en het liefst spring je weer direct op de bakfiets. Misschien vraag je je af of je nog wel met je bakfiets op pad mag door de corona maatregelen. In dit artikel geven we je het antwoord. 

Het korte antwoord op die vraag is: ja. Wil je ook nu lekker naar buiten, dan kun je het beste overstappen op de bakfiets. Dit schrijft het Duitse opinieblad Der Spiegel, onder andere op basis van uitspraken van de Duitse minister van Volksgezondheid. Hij pleitte al eerder voor het gebruik van de (bak)fiets.


"Vermijd het openbare vervoer, pak de bakfiets!"

Social distancing bakfiets

Ook als je op dit moment niet thuis werkt, maar gewoon naar je werk gaat, is het juist verstandig om zo veel mogelijk de bakfiets te pakken. Op de bakfiets is de kans dat je het virus inademt volgens Duitse experts ‘nul’. Op de fiets ben je namelijk niet dichtbij anderen, zoals wel het geval is in het openbaar vervoer. Hierdoor verminder je de kans op besmetting met het corona virus. Bovendien is bakfietsen goed voor je gezondheid, versterkt het je longen en kun je anderen niet besmetten. Ben je benieuwd naar de rest van het artikel in Der Spiegel? Het Algemeen Dagblad heeft er een stuk over geschreven.

Social distancing bakfiets

De wereld staat een beetje stil, net nu de zon zich wat vaker laat zien. Het is dus erg begrijpelijk dat je lekker de buitenlucht in wil. Mocht het ook bij jou beginnen te kriebelen, ga dan lekker naar buiten. Pak de bakfiets en ga op pad! Heb je nog geen bakfiets? Bekijk hier al onze modellen:

Alle Babboe bakfietsen >

En als je dan op pad met de bakfiets gaat, hebben wij nog een aantal tips:

  • Houd goed afstand van elkaar, minstens 1,5 meter. Dan is de kans een stuk kleiner dat je elkaar besmet
  • Fiets niet in grote groepen; geniet alleen of met je gezin van het lenteweer.
  • Zorg voor een volle accu en plan je route; omdat veel horeca dicht is, kun je misschien lastiger je fiets onderweg opladen. 
  • Blijf thuis als je milde klachten hebt; met milde klachten is de kans groter dat je anderen besmet en misschien wordt je zelf sneller ziek
  • Houd de updates van het RIVM in de gaten; zo ben je altijd op de hoogte van de laatste maatregelen.

Wil je vaker onze bakfiets tips ontvangen? Schrijf je in voor de Babboe nieuwsbrief.

Nieuwsbrief >