Navigeren

Levertijd bakfietsen: 2-3 weken*. Accessoires/onderdelen: 1-3 werkdagen. Meer informatie over onze dienstverlening.
* Zie levertijden voor enkele uitzonderingen.

Test-mama Nicole test de Babboe Curve

De Babboe Curve is een stevige 3-wiel bakfiets met een robuust modern design, met een speciaal ontworpen bak met zachte ronde hoeken. De ontwikkeling stond volledig in het teken van veiligheid, stevigheid en design. Ideaal voor twee kindjes en boodschappen. Kortom, een bakfiets waarmee je gezien mag worden!

Even voorstellen: Nicole

Allereerst zal ik me even voorstellen om een beeld te geven van mijn gezins- en leefsituatie. Ik ben Nicole, 36 jaar, getrouwd en moeder van 2 meisjes, Pien (2007)en Noor(2010). We wonen in het centrum van Eindhoven, in een rustige wijk met veel jonge gezinnen. Mijn beroep is logopedist, ik werk als zelfstandige in mijn eigen logopediepraktijk. Deze is in dezelfde wijk als waar ik woon. Ik werk hierin 3 dagen per week en de andere twee dagen ben ik veel op pad met mijn kinderen en besteed ik ook veel tijd aan sport en mijn eigen hobby s. "Een bezige bij" , zo word ik door mijn vrienden omschreven, ik ben altijd in de weer en altijd in voor spontane leuke dingen. Ik onderneem vaak iets met de kinderen bijv naar de boerderij, een speeltuin, naar het bos, samen lunchen. Stilzitten is niet mijn sterkte kant, elke keer opnieuw zit ik weer vol met nieuwe ideeën.

Ons gezin omschrijf ik als "dynamisch". Ons sociaal leven vinden wij heel belangrijk, de weekenden brengen wij dan ook veel door met vrienden. Doordeweeks zijn we ook veel weg, voor sport van onszelf of voor de meiden. Mijn man en ik vinden het, buiten het "papa" en "mama" zijn, ook heel belangrijk om onze eigen dingen te doen.

Nicole test de Babboe bakfiets

Waarom ik graag testmoeder wilde zijn voor de bakfiets?!

Aangezien wij midden in de stad wonen en alle activiteiten zoals school, sport, stad e.d op fietsafstand hebben, is de fiets voor ons het meest praktische vervoermiddel. Nu mijn oudste dochter op school zit en mijn jongste te groot is geworden voor het voorstoeltje, liep ik steeds vaker tegen het “ruimtetechnische” fietsprobleem aan. Bijna dagelijks na school komen er vriendinnetjes mee naar huis en ons buurmeisje van twee, die kind aan huis is, paste allemaal niet meer op mijn fiets. Het is zonde om dan met de auto, naar bijvoorbeeld de boerderij, te moeten gaan puur omdat het “fiets technisch” niet past.

Dit resulteerde in dingen als: ons buurmeisje in het voorstoeltje, mijn jongste dochter in het achterstoeltje, mijn oudste dochter op het zadel…..tja…en ik??....ik liep dan wandelend als pakezel ernaast met de fiets in mijn hand, verstopt onder 4 schooltasjes. Ook ritjes naar het zwembad of de tennisles, waarbij ik het te druk/gevaarlijk vind om mijn dochter alleen op de fiets naast mij te laten fietsen, was dan vervelend. Dan moest ik bijna noodgedwongen de auto nemen.

Bakfiets test door nicole

Het begin, levering van de bakfiets

Maandagmiddag 14 april was het zover, de bakfiets werd geleverd! Mijn eerste reactie toen ik de fiets uit het karton haalde was echt: “waaaawhhhhhh!” Ik ben zelf altijd fan van de types "cruiser" fietsen. En dit is gewoon een bakfiets in het type "cruiser", helemaal leuk! Ik heb wel begrepen dat de mogelijkheid er is om er een bagagedrager op te plaatsen, voor ouders die dat wel plezierig vinden. Voor mij is hij echt helemaal perfect zonder deze bagagedrager. Kortom, het design van de fiets vind ik echt heel mooi, zeker ook de combinatie van het antraciet kleurige frame met de bruine leren handvaten en zadel! Echt Supermooi, de fiets is echt af!

Het eerste bakfiets avontuur

De fiets werd vlak voor "ophaaltijd van school" afgeleverd, ik heb de karton er meteen letterlijk vanaf getrokken en ben direct, na mijn eerste "waaaawhhhhhh " reactie, ermee naar school gefietst! Het fietsen zelf was wel even wennen, met name het sturen van scherpe bochten was even vreemd! Mijn dochter was helemaal happy de peppy toen ik aankwam op school: eindelijk een bakfiets! Hij kon meteen worden uitgetest, want er kwamen meteen twee vriendinnen spelen. 3 6-jarige meiden en drie schooltassen in de bak! Heel handig, want meteen ontdekte ik dat alle schooltasjes onder de bankjes konden worden geplaatst! Op weg naar huis zaten 4 personen met een grote glimlach op de fiets! :-)

Einde dag was het tijd om de vriendinnetjes naar huis te brengen en mijn jongste dochter op te halen van het kinderdagverblijf, maar eerst nog even naar de supermarkt! Superhandig, een bak vol meiden en de mand met boodschappen ertussen! Na het thuisbrengen van vriendinnen ging ik mijn jongste dochter ophalen en ons buurmeisje van twee. Dan zijn de veiligheidsgordels ideaal. Dat geeft echt een fijn gevoel!

Het was zo schattig, tijdens het koken haalde Pien, mijn oudste dochter, haar dagboekje voor de dag en zei: “mam, ik ga in mijn dagboek schrijven dat ik zo blij ben met de bakfiets!” Ik vond het zo lief!!!

Volle Babboe Curve bakfiets

Toen we ook nog na het eten tot de ontdekking kwamen dat we geen fruit meer in huis hadden, werd meteen geroepen: “dan kunnen we dat even halen met de bakfiets!” En nee....dit keer ging niet moeders, maar vader op de bakfiets naar de winkel! :-) Het viel me afgelopen week op school overigens op, dat ik meer vaders dan moeders op bakfietsen zag rondrijden!

In de korte middag dat we de bakfiets in huis hadden, heeft hij al heel wat ritjes gemaakt met een volgeladen bak met kinderen!! De fiets heeft meteen kennis gemaakt met alle dagdagelijkse ritjes: school, supermarkt, kinderdagverblijf en huis. En dat al in een middagje! Kortom, de eerste middag was al erg geslaagd!

Bakfiets test - Bakfiets avonturen

Conclusie (tot nu toe)

Ik vind de Babboe Curve echt een hele mooie stoere en design fiets. Ik kreeg op school erg veel positieve reacties op het uiterlijk van de fiets! De fiets trapt heel licht, wat voor mij echt een pré is. Ik had verwacht dat het zwaarder zou trappen. Met vier grotere kinderen kon ik eenvoudig in de 4e versnelling (van de 7) trappen zonder dat het zwaar was. Zelfs op langere afstanden gebruik ik hem moeiteloos!

Boodschappen doen met kindjes en meerdere kindjes ophalen is echttttt ideaal! Geen gedoe meer dat je te weinig ruimte hebt. Tevens hoef ik niet tijdens het doen van de boodschappen na te denken wat ik wel of niet meeneem qua zwaarte en of grootte. Het past er allemaal gewoon in!

Wij zijn fan van de bakfiets en zou hij een perfecte aanvulling zijn als vervoermiddel in ons gezin! Mijn auto heeft nog nooit zo veel stilgestaan, puur omdat het "ruimtetechnisch" nu gewoon met de fiets kan!! Heel leuk, hij wordt zelfs actief gebruikt door mijn man en zelfs opa en oma brengen en halen de kindjes ermee naar en van school op hun oppasdag!!

Groetjes van een enthousiaste bakfietsmama, Nicole

Eindbeoordeling over de Bakfiets door Nicole

eindbeoordeling babboe curve bakfiets test door Nicole

Wat zie jij als de grootste voor- en nadelen van de bakfiets?

De bak is heel ruim en er kunnen met gemak 4 kinderen in, inclusief mijn eigen tas met boodschappen. Boodschappen doen met kindjes en meerdere kindjes ophalen is ideaal! Geen gedoe meer dat je te weinig ruimte hebt, ik hoef niet met boodschappen na te denken wat ik wel of niet meeneem qua zwaarte en of grootte. Het past er allemaal gewoon in!

Fietst trapt licht, zelfs met vier grotere kindjes

Parkeerrem van de bakfiets op een helling vind ik vrij stroef gaan. Hier mag van mij nog een x naar gekeken worden!

Ondanks de zware bak is het achtergedeelte heel licht om te wenden, waardoor de fiets toch heel wendbaar is. Bijv bij parkeren Vd fiets heel prettig om hem met achterkant even bij te zetten. Erg prettig! Toen ik met een volle bakfiets van het trottoir de straat op wilde gaan,kwamen de wielen eerst in goot Vd straat. De fiets kiepte toen bijna om naar voren, omdat alle gewicht dan voor in de bak zit.

Verhoogde bocht ingaan vond ik in begin heel eng, had dan bijna gevoel dat hij om zou vallen. Dat was echt wennen. Stuurbeweging heel erg wennen, ik was geneigd om mee te hangen in de bocht. Dankzij goede uitleg van Babboe wist ik hoe het te moeten doen. Dit wende ook heel snel!

Is de bakfiets een goed alternatief voor de auto?

De bakfiets is voor ons een heel goed alternatief voor de auto om ons te verplaatsen binnen de stad. Waar ik normaal gesproken de auto voor zou hebben genomen, heb ik nu met de bakfiets gedaan. Met vier kinderen naar de boerderij of de ijscoman....geen probleem! Allemaal in de bakfiets en gaan! Met name het vervoer van meerdere kindjes en verdere afstanden kon ik nu met de bakfiets doen, terwijl mijn "gewone" fiets dan echt geen optie meer zou zijn geweest.

Zelfs als de kindjes er niet bij waren ging ik bijv de grote boodschappen nu met de bakfiets doen, terwijl ik dit normaal gesproken met de auto zou hebben gedaan.

Voor mij is het qua ruimte gewoon bijna mijn auto geworden, alleen moet ik nu trappen ipv gas geven!

Boodschappen doen met de Babboe Curve bakfiets

Wat vinden je kindjes van het fietsen met de bakfiets?

Mijn kinderen vonden de bakfiets echt helemaal leuk! Het was ook heel aandoenlijk om te zien dat mijn dochter in haar dagboekje had geschreven dat ze zo blij was met de bakfiets. Ze vinden het zo gezellig, zeker met meerdere kindjes is het een gekke gezellige bedoeling!

Hoe vind je het aanbod van bijbehorende accessoires?

Wat ik zelf in de testperiode direct miste waren de regenhoezen. De regententent voor de kinderen in de regen en de afdekhoezen voor de bak en de fiets zelf zou ik zeker aanschaffen. Deze zou ik persoonlijk ook zeker aanschaffen. Verder heb ik op de site gezien dat qua accessoires aan elke leeftijd is gedacht en is er genoeg aanbod om de bakfiets naar persoonlijke wensen in te richten.

Voldoet de Babboe Curve bakfiets aan je verwachtingen?

De bakfiets voldeed zelfs boven mijn verwachtingen, ik had gedacht dat het trappen zwaarder zou zijn. Dit viel geen 100% maar 200% mee. De fiets trapt heel licht, wat voor mij echt een pre is. Ik had verwacht dat het zwaarder zou trappen. Met vier grotere kinderen kon ik eenvoudig in de 4e versnelling (vd7) trappen zonder dat het zwaar was. Hij trapt heel licht en het achterste gedeelte van de fiets is heel wendbaar. Hiermee is het maken van een scherpe bocht bij bijv. stallen van de fiets/parkeren heel goed te doen.

Ik vind de babboe Curve een hele mooie stoere en desgnvolle fiets. Ik kreeg ook op school erg veel positieve reacties op het uiterlijk Vd fiets. Bovenal is de fiets heel degelijk, goede materialen en heel praktisch gemaakt, bijv opstapjes voor kinderen etc.

Eindscore bakfiets test

eindscore bakfiets test