Navigeren

Test-mama Linda test de Babboe City

De Babboe City is een stevige 2-wiel bakfiets met een robuust modern design, met een speciaal ontworpen bak met zachte ronde hoeken. De ontwikkeling stond volledig in het teken van veiligheid, stevigheid en design. Ideaal voor twee kindjes en boodschappen! Echt een bakfiets waarmee je gezien mag worden. We hebben vier jonge moeders gevraagd om onze Babboe City uit te testen en er lekker mee rond te touren samen met hun kindjes. Je leest de ervaringen van de eerste blogger met de Babboe City hier!

Linda van Aken - Mamaliefde.nl

Dit is Linda, 29 jaar, een actieve thuisblijfmama uit Delft. Ze is de trotse moeder van een dochter en een zoon en houdt haar dagelijkse avonturen bij op haar blog Mamaliefde.nl. Linda is de eerste blogger die de Babboe City heeft getest tijdens de Babboe City Tour. Lees hieronder haar ervaringen en bekijk haar foto's.

Babboe City bakfiets test door Linda

Babboe City tour door Delft

Wie mij volgt op instagram, of twitter, heeft de afgelopen twee weken vast de foto’s voorbij zien komen van de Babboe City bakfiets. Twee weken lang mochten wij hierop rond fietsen. De tweewielige Babboe City bakfiets bestaat namelijk vijf jaar en dat wordt gevierd met de Babboe City Tour. Waarbij vijf bloggers twee weken lang mogen genieten van de luxe van deze bakfiets. De bakfietsen van Babboe ken ik van de negenmaandenbeurs en leken me altijd superhandig, maar niet goedkoop. Ik ben erg benieuwd naar hoe het zou zijn met een bakfiets. En dan niet voor een kort testritje maar door er twee weken gebruik van te maken. Twee weken op een Babboe City bakfiets in Delft, langs alle toeristische hoogtepunten.

Bakfiets Proefrondje

De bakfiets werd op maandag bezorgd. Zodra ik thuis kwam heb ik daarom gelijk een rondje gefietst. Het was die dag mooi weer dus de halve straat zat buiten en vond dit natuurlijk erg interessant om te aanschouwen. De fiets is namelijk erg lang doordat het twee wielen heeft; aan de voor en achterkant. Het belangrijkste is dus het bewaren van je evenwicht. Wat even lastig is bij het opstappen, in ieder geval de eerste keert. Gelukkig woon ik in een vrij rustige straat. Voordat ik de straat uit was, of zelfs halverwege had ik de fiets onder controle en ging het prima. Na dit proefrondje heeft manlief het zadel voor de zekerheid nog wel iets lager gezet zodat ik zittend op het zadel toch met de voeten op de grond kan.

Babboe City boodschappen doen - Test door Linda

Met twee kinderen heb je maar een bankje nodig. Aan de voorkant is er echter ruimte voor een tweede bankje zodat je in totaal vier kinderen kan vervoeren. Of ruimte biedt voor een handig ophangpunt voor de maxi cosi of babyschaal. Peuter zat prima in de riempjes die je kon verstellen, voor zoonlief waren deze toch nog iets te groot waardoor hij soms weg leek te zakken. Hij kan echter prima rechtop zitten dus een babyschaal is ook niet nodig. Ideaal is dat je aan de voorkant geen kinderzitje hebt waardoor je meer ruimte hebt om op te stappen. Ook heb je beide kinderen voor je, in plaats van een achterop. Dan kan je ze een beetje in de gaten houden. De bak is erg ruim waardoor er enorm veel ruimte is en zelfs de Nuna Pepp hier in past. Dat is wel echt ideaal, want op een normale fiets heb je een speciale standaard nodig om hem achterop te hangen. En ga ik dan toch vaker met het openbaar vervoer in plaats van de fiets.

Op avontuur met de Babboe City Bakfiets - Linda test de bakfiets

Mijn ervaringen

Het was erg bijzonder om even bij de groep ‘mama’s met een bakfiets’ te horen. Dat is voor mijn gevoel vaak toch een specifiek soort mama’s. Op bepaalde plaatsen zie je het toch vaker dan ‘normaal’. Al moet ik eerlijk toegeven dat als je eenmaal fiets op een bakfiets je hem echt overal ziet. Net als dat je zwanger bent en dan opeens overal andere zwangeren ziet.

Test zelf de Babboe bakfiets

Wil je liever zelf ervaren hoe een bakfiets test? Kom dan langs op één van onze testdagen of maak een afspraak voor een proefrit.

Maak een proefrit >