• Verzekerd bij diefstal
  • Hulp bij schade
  • Pechhulp onderweg

Een bakfiets is wendbaar, duurzaam, je hebt geen parkeerkosten en ze zijn vooral ook praktisch. Wat je er ook mee gaat vervoeren, je kinderen, hond(en) of goederen, een Babboe bakfiets maakt je leven makkelijker en aangenamer. Om altijd onbezorgd van je bakfiets te kunnen genieten, bieden wij je verschillende verzekeringsmogelijkheden.

Een (elektrische) bakfiets is een kostbaar bezit. In samenwerking met Kingpolis (Europeesche Verzekeringen) biedt Babboe twee bakfietsverzekeringen aan, zo kan je naar eigen keuze je (elektrische) bakfiets verzekeren. Naast een diefstalverzekering kan je de diefstalverzekering uitbreiden tot een casco compleet verzekering. Om nooit voor grote problemen komen te staan bieden we tevens de 24-uur pechhulp aan. Bij pech komt er een monteur naar je toe die je snel weer op weg helpt.

Premies verzekeringen

Onder de diefstalverzekering van je bakfiets valt ook de verzekering van de schade, die aan je bakfiets is ontstaan bij een poging tot diefstal en tijdens de periode van diefstal. Casco compleet houdt in dat je bakfiets zoals hierboven omschreven is verzekerd tegen diefstal en daarnaast tegen beschadiging. Dat betekend schade aan aan je bakfiets door aanrijding, een val of door plotseling en onvoorzien van buiten komend onheil. Met de 24-uurs pechhulp kom je nooit meer stil te staan. Wanneer een nodzakelijk reparatie ter plekke niet mogelijk is, word je samen met je bakfiets naar huis gebracht.

Voorwaarden bakfietsverzekering afgesloten vóór 2021
Voorwaarden bakfietsverzekering
Algemene voorwaarden 24h pechhulp

Bakfietsverzekering afsluiten

Kingpolis Diefstal Kingpolis Casco compleet Babboe Pechhulp
Maandpremie: Maandpremie: Jaarpremie
€6,31 (Verzekerd t/m €3500) €7,94 (Verzekerd t/m €3500) €39,50
€8,04 (Verzekerd t/m €5000) €10,05 (Verzekerd t/m €5000)  
€10,11 (Verzekerd t/m €6500) €12,24 (Verzekerd t/m €6500)  
  • Premies zijn inclusief 21% assurantiebelasting, exclusief € 6,50,= poliskosten (eenmalig).
  • De looptijd van de doorlopende verzekering is max. 5 jaar en na 1 jaar maandelijks opzegbaar, premiebetaling per maand.
  • Dekking Casco Compleet: Diefstal, Casco, Ongevallen en Verhaalservice.

Diefstalverzekering

Met de Babboe bakfietsverzekering helpt Kingpolis je verder om de diefstalclaim snel en goed af te handelen. Na goedkeuring van de diefstalclaim kan je bij Babboe bakfietsen een nieuwe fiets uitzoeken.

Casco compleet

Met de Babboe Casco compleet bakfietsverzekering, is je bakfiets naast diefstal ook tegen schade verzekerd. Kingpolis regelt dan de schade aan je bakfiets met Babboe. Voor het indienen van je schadeclaim heb je tevens een schaderapport nodig.

Pechhulp 24-uur

Met de 24-uurs Pechhulp kom je nooit meer stil te staan. Bij pech komt er een monteur naar je toe die je snel weer op weg helpt. Wanneer een reparatie ter plekke niet mogelijk is, word je samen met je bakfiets naar huis gebracht.

Bakfiets verzekeren

Babboe Bakfietsverzekering

Met Babboe onbezorgd blijven fietsen.

Diefstalbeveiliging

De bakfietsen van Babboe zijn standaard uitgerust met een ringslot met keurmerk. Enkele modellen kunnen worden uitgerust met een extra ketting. Om diefstal te voorkomen, wordt het aangeraden om de bakfiets altijd met een extra kettingslot op slot te zetten.

De best geteste fietsverzekering

In 2020 is de doorlopende e-bike verzekering van Kingpolis wederom uitgeroepen tot Beste uit de test! In 2016 en 2018 kwamen de doorlopende fietsverzekeringen (voor de e-bike én de stadsfiets) van Kingpolis als Beste uit de test. De Consumentenbond stelt in 2019 dat de e-bike verzekering van Kingpolis de Beste koop is én Beste uit de test. Voor stadsfietsen kwam de doorlopende fietsverzekering ook weer als Beste uit de test.

De Consumentenbond ziet het als pluspunt dat Kingpolis bij diefstal of een total loss van de bakfiets tot 5 jaar na aankoop de nieuwwaarde vergoedt. De eerste 3 jaar vergoedt Kingpolis zelfs, tot 4% per jaar, een eventuele prijsstijging van de bakfiets. Een ander pluspunt is dat bij de Casco Compleet-dekking (diefstal en beschadiging) standaard een ongevallenverzekering, verhaalsrechtsbijstand én Europese* pechhulp zit.

* Geldig voor alle verzekeringen die m.i.v. 15 februari 2019 zijn afgesloten.

» Juryrapport 2020

Bakfietsverzekering

De bakfietsverzekering is ontstaan uit een samenwerking tussen Kingpolis (Europeesche verzekeringen) en Babboe BV. Kingpolis en Babboe komen met dit concept tegemoet aan de wens van veel bakfietsbezitters. Je kunt voor een klein bedrag per maand je bakfiets verzekeren dat optimaal aansluit op je wensen ten aanzien van de bakfietsverzekering. Zo kan je onbezorgd blijven genieten van je bakfiets. Want als de bakfiets wordt gestolen of beschadigd raakt, dan is deskundige hulp direct geregeld. Heb je je bijbehorende accessoires direct bij je bakfiets besteld? Dan zijn ook je bakfiets accessoires verzekerd tegen diefstal! De bakfietsverzekering geldt zowel voor alle elektrische Babboe bakfietsen en niet elektrische Babboe bakfietsen.

Bakfietsverzekering afsluiten

Uitgelichte producten
Veelgestelde vragen
Kan ik mijn bakfiets verzekeren?

Om je kostbare en dure bakfiets te beschermen tegen schade en/of diefstal, begrijpen we dat je op zoek bent naar een bakfietsverzekering.

Babboe Bakfietsen en Kingpolis introduceren gezamenlijk een nieuw Bakfiets Service Abonnement. Het abonnement bestaat uit een uitgebreide fietsverzekering en een combinatie van servicediensten van Babboe. Het nieuwe abonnement bestaat uit een uitgebreide fietsverzekering die wordt verzorgd door Europeesche Verzekeringen en een combinatie van extra servicediensten van Babboe voor een vast bedrag per maand. Na het eerste jaar is het abonnement maandelijks opzegbaar. De klant kan kiezen uit drie opties:

- Diefstalverzekering voor de Babboe bakfiets (STANDAARD pakket) 
- Diefstal + cascoverzekering en gratis servicebeurt (PLUS pakket) 
- Diefstal + cascoverzekering en gratis servicebeurt en pechhulpverlening (PREMIUM pakket).

Ga voor meer informatie over onze bakfietsverzekering naar: Babboe bakfietsverzekering

Babboe heeft een hoog gekwalificeerd kettingslot in zijn assortiment. Deze kettingsloten hebben een ART goedkeuring met drie sterren, wat betekent dat ze geaccepteerd worden door verzekeraars. De sloten worden met 3 sleutels geleverd.

Kan ik mijn tweedehands bakfiets verzekeren?

Jazeker kan je jouw tweedehands Babboe bakfiets laten verzekeren. We dienen alleen rekening te houden met de waarde van de bakfiets. In voorkomende gevallen rekenen we met een afschrijving per maand van 0,85% om een waarde van de bakfiets te bepalen.

Is een kettingslot nodig voor de bakfietsverzekering?

Nee, het standaard ringslot van de bakfiets is ART gecertificeerd en voldoende voor een bakfietsverzekering...