Service, onderhoud en montage

Service

 

Service aan huis

Babboe heeft als enige bakfietsspecialist eigen monteurs in dienst. Al jaren. Deze mobiele ‘wegenwacht’ wordt gevormd door ons monteursteam Jan, Danny, Evert-Jan, Nick en Slawek. Zij zijn volledig gespecialiseerd in Babboe Bakfietsen en rijden rond in Nederland en België. Onze monteurs komen persoonlijk bij je langs voor een servicebeurt, garantiewerkzaamheden of reparaties. Gewoon, bij je thuis of op je werk, altijd op afspraak. Dus geen onnodig gesleep met je bakfiets. Onze monteurs helpen je in een handomdraai weer op weg. Bovendien weet je zeker dat iedere beurt, reparatie of aanpassing goed is verricht.

Babboe Service

Tijdens de garantietermijn van de bakfiets, komen we bij je thuis om je bakfiets kostenloos te repareren, mits de uitgevoerde reparaties onder de garantie vallen. Buiten de garantietermijn kun je gebruik van de mobiele servicemonteurs van Babboe. Ons team van ervaren monteurs is dagelijks onderweg om bakfietsen te repareren en onderhoudsbeurten uit te voeren. Het maken van een afspraak met één van onze monteurs is heel gemakkelijk. Valt je reparatie binnen de garantietermijn, neem dan contact op via mail of telefoon om een afspraak te maken. Valt de reparatie daarbuiten, bestel dan een reparatiebeurt in de webshop.

 

Montage & onderhoud

 

Bakfiets zelf monteren

Babboe biedt haar klanten de mogelijkheid om de afmontage van de bakfiets zelf uit te voeren. De technische delen zijn allemaal voorgemonteerd, het gaat vooral om de afmontage. De pakketten bestaan globaal uit een voorframe, achterframe en de panelen van de bak. De Babboe bakfiets wordt geleverd inclusief een montagehandleiding en een handig gereedschapsetje. Mocht je liever je eigen gereedschap gebruiken, dan heb je het volgende nodig:

  • twee steeksleutels van 17 mm
  • steek- of ringsleutel van 15 mm
  • steek- of ringsleutel van 10 mm
  • kruiskopschroevendraaier
  • twee imbussleutels  van 5 mm en 6 mm
Montageservice

Uiteraard hebben we ook de mogelijkheid om de bakfiets tegen een meerprijs voor je te monteren (€ 90,00). Als je hier gebruik van wilt maken, kies dan voor een afleveroptie 'rijklaar bezorgen'. Je bakfiets wordt dan door onze monteurs gemonteerd en rijklaar bij je afgeleverd. De montage wordt dus niet bij je thuis gedaan, maar bij Babboe.
Houd er rekening mee dat de bezorgkosten voor een rijklaar gemonteerde bakfiets hoger zijn dan voor een montagepakket (€69,- versus €39,50).

Onderhoudstips

De Babboe bakfietsen vereisen hetzelfde onderhoud als een gewone fiets. De bewegende delen moeten regelmatig gesmeerd worden, de versnelling en remmen moeten tijdig afgesteld worden en bijvoorbeeld de derailleur van de Elektrische Babboe bakfiets moet schoon gehouden worden.
Om de garantie op de bakfiets te behouden, dient u na 2 maanden gebruik een servicebeurt in te plannen bij een Babboe monteur of een fietsenmaker in de buurt. De servicebeurt bestaat uit de volgende onderdelen:

  • afstelling versnelling
  • afstelling remmen
  • controleren spaak- en kettingspanning
  • smeren van bewegende delen


Bekijk ook eens ons uitgebreide overzicht met onderhoudstips. Ook is het de moeite waard om de garantievoorwaarden door te nemen. Zo weet je precies hoe je optimaal geniet van 5 jaar garantie.