Navigeren

Levertijd bakfietsen: 2-3 weken*. Accessoires/onderdelen: 1-3 werkdagen. Meer informatie over onze dienstverlening.
* Zie levertijden voor enkele uitzonderingen.

Verschillen bakfietsremmen

Bakfietsen hebben net als gewone fietsen verschillende type remmen. Het is soms moeilijk om uit te zoeken welke rem het beste bij jou past. Daarom vind je hieronder een overzicht met de verschillende bakfietsremmen. Hierdoor kan jij makkelijker beslissen welke type rem je nodig hebt. Heb je al een bakfiets en ben je opzoek naar onderdelen voor de rem? Kijk dan in onze webshop.

Alle rem onderdelen

De drie typen bakfietsremmen:

Trommelremmen
De trommelrem is de voorganger van de rollerbrakes. De remblokken worden van binnenuit tegen een metalen trommel gedrukt. Trommelremmen gebruiken speciale remblokken. De volgende bakfietsmodellen hebben trommelremmen: Big (voor en achter), Big-E (voor), Dog (voor en achter), Dog-E (voor), Transporter (voor en achter) en Transporter-E (voor).

Rollerbrakes
De rollerbrakes zitten in het midden van het wiel en duwen de rolletjes tegen de zogenaamde remschoen om zo snelheid te verminderen. De rollerbrake is zo gemaakt dat over de kop slaan bijna nooit voorkomt. De volgende bakfietsen zijn met rollerbrakes uitgerust: Curve, City, Mini, Big (achter), Dog (achter) en Transporter (achter).

Schijfremmen
Mechanische schijfremmen worden geremd via een remkabel. Hoe langer de kabel, hoe groter de inherente wrijving van het systeem. Hydraulische schijfremmen worden geremd met remvloeistof. Vanwege lagere wrijvingsverliezen, zijn de meting en het remvermogen beter. Alle Mountain-modellen,de City-E, Curve-E, Mini-E en Carve-E zijn uitgerust met hydraulische schijfremmen. De amdere E-modellen zijn uitgerust met een mechanische schijfrem. Dit zijn de Big-E (achter), Dog-E (achter), Transporter-E (achter) en Max-E (achter).
Hydraulische schijfremmen zijn zeer betrouwbaar, ze worden bediend door middel van drukcompensatie. Voor onderhoud heb je speciaal gereedschap nodig. Remkabels van mechanische schijfremmen zijn vatbaarder voor roest en vuil, maar zijn gemakkelijker te onderhouden.

Bekijk hier de plus-en minpunten van de verschillende type remmen:

Trommelrem
Trommelremmen
+ De velg slijt niet en wordt niet vies
+ Remt ook goed in de regen
- Lastiger onderhoud
- Zware, minder krachtige rem
- Lastig te doseren
rollerbrakes
Rollerbrakes
+ Opvolger van de trommelrem
+ De velg slijt niet en wordt niet vies
+ Beperkt onderhoud
- Zware, minder krachtige rem
- Lastig te doseren
- Kan kracht verliezen bij langduring remmen
Schijfrem
Schijfremmen
+ Krachtige, doseerbare rem
+ Remt uitstekend in de regen
+ Zeer beperkt onderhoud
- Remmen zijn vuilgevoelig
- Vatbaarder voor roest