Navigeren

Verschillen bakfietsremmen

Bakfietsen hebben net als gewone fietsen verschillende type remmen. Het is soms moeilijk om uit te zoeken welke rem het beste bij jou past. Daarom vind je hieronder een overzicht met de verschillende bakfietsremmen. Hierdoor kan jij makkelijker beslissen welke type rem je nodig hebt. Heb je al een bakfiets en ben je opzoek naar onderdelen voor de rem? Kijk dan in onze webshop.

Alle rem onderdelen

De drie typen bakfietsremmen:

Trommelremmen
De trommelrem is de voorganger van de rollerbrakes. De remblokken worden van binnenuit tegen een metalen trommel gedrukt. Trommelremmen gebruiken speciale remblokken.

Rollerbrakes
De rollerbrakes zitten in het midden van het wiel en duwen de rolletjes tegen de zogenaamde remschoen om zo snelheid te verminderen. De rollerbrake is zo gemaakt dat over de kop slaan bijna nooit voorkomt.

Schijfremmen
Mechanische schijfremmen worden geremd via een remkabel. Hoe langer de kabel, hoe groter de inherente wrijving van het systeem. Hydraulische schijfremmen worden geremd met remvloeistof. Vanwege lagere wrijvingsverliezen, zijn de meting en het remvermogen beter. De meeste E-modellen en alle Mountain-modellen zijn uitgerust met hydraulische schijfremmen. De Big-E, Dog-E en Transporter-E zijn uitgerust met een kabelgestuurde schijfrem.

Bekijk hier de plus-en minpunten van de verschillende type remmen:

Trommelrem
Trommelremmen
+ De velg slijt niet en wordt niet vies
+ Remt ook goed in de regen
- Lastiger onderhoud
- Zware, minder krachtige rem
- Lastig te doseren
rollerbrakes
Rollerbrakes
+ Opvolger van de trommelrem
+ De velg slijt niet en wordt niet vies
+ Beperkt onderhoud
- Zware, minder krachtige rem
- Lastig te doseren
Schijfrem
Schijfremmen
+ Krachtige, doseerbare rem
+ Remt uitstekend in de regen
+ Zeer beperkt onderhoud
- Remmen zijn vuilgevoelig
- Vatbaarder voor roest