Je hebt ze vast wel eens zien fietsen: de Babboe bakfietsen met herkenbare houten bak. Babboe kom je overal in Nederland tegen, maar ook in 30 andere landen. Onze missie is namelijk: het dagelijks leven leuker en gemakkelijker maken voor zoveel mogelijk jonge gezinnen wereldwijd. Om ons bij deze mooie missie te helpen zijn we op zoek naar nieuwe collega's.

Brand Team Lead

Amersfoort | 36-40 uur

Ga jij binnenkort met het Brand Team aan de slag bij Babboe, het #1 merk in bakfietsen en tevens onderdeel van Accell Group? Je moet wel van een uitdaging houden, want de bakfietsenmarkt ontwikkelt razendsnel en Babboe maakt een enorme groei door.

Samenvatting van de rol

Als Brand Team Lead coach, inspireer en ontwikkel je twee Brand Managers, een Content & Community Manager, een E-mail Marketeer en twee Event Coördinatoren. Samen met het team creëer je content en omnichannel campagnes voor onze volledige productrange, onderverdeeld in drie categorieën: Family, Dog en Pro. Een flink deel van het uitvoerende werk pak je zelf op door zelf een aantal strategische campagnes te ontwikkelen voor de ‘Family’ categorie.

Je ontwikkelt en promoot intern de marketingstrategie, welke samen met de Head of Marketing tot stand komt. Je bent een inspirerende bron van consumenteninzichten en je inspireert anderen om werk te leveren dat opvalt bij onze doelgroepen en dat bijdraagt ​​aan het behalen van de campagnedoelstellingen. Je inspireert teamleden om alle campagnes zo goed mogelijk af te stemmen op hun specifieke domein, zodat onze communicatie wordt gezien en gewaardeerd via alle touchpoints van de customer journey.

Dit gezegd hebbende; jouw hands-on creatie, -en projectmanagement skills zijn jouw belangrijkste troeven. Het helpt als je ook Duits en / of Frans spreekt.

Wat ga je doen?

 • Gebruik maken van consumenteninzichten, productontwikkeling en creatieve concepten om ​​succesvolle omnichannel-campagnes te ontwikkelen.
 • Dagelijkse aansturing van het Brand Team (6 FTE). Zorgen voor voldoende uitdaging van de teamleden om zich verder te ontwikkelen.
 • Zorgdragen dat de juiste operationele KPI’s van de internationale marketingcampagnes worden opgesteld en behaald.
 • Ontwikkelen en / of optimaliseren van operationele processen in samenwerking met relevante stakeholders, zowel intern als extern.
 • Co-creëren, uitvoeren, evalueren en continu optimaliseren van onze internationale campagnes. (NL / BE / DE / FR / UK).
 • Alle leden van het Brand Team helpen bij het vertalen van merk- en productambities naar effectieve kanaalstrategieën (social, video, e-mail, advertising, partnerships).
 • Opzetten en onderhouden van brand partnerships voor alle drie categorieën (Family, Dog, Pro). Dit doe je samen met de verantwoordelijke brand managers per categorie.
 • Het genereren van een testritten is essentieel voor Babboe, dus het beheren en uitbreiden van testritlocaties en het organiseren van events maken ook deel uit van de activiteiten van het Brand Team.

Wie ben jij?

 • Je combineert een relevante master- of bachelor opleiding met 5+ jaar marketingervaring waarvan minimaal 3 jaar in een leidende rol in het managen van een team.
 • Je kunt interne (marketing)processen concretiseren en stroomlijnen binnen de organisatie.
 • Jouw (internationale) campagneportfolio spreekt voor zich.
 • Jij bent het type leider dat je zelf zou volgen: open, situationeel, voorbeeld gevend en inspirerend.
 • Je bent sterk op het gebied van project- en stakeholdermanagement: je kunt elk onderwerp met iedereen bespreken, ongeacht hun expertisegebied of niveau.
 • Vanzelfsprekend ben je bekend met alle online en offline marketing kanalen.
 • Je bent een maker. Je bent een goede tekstschrijver en visueel ingesteld. Idealiter ben je bekend met designsoftware zoals Adobe Photoshop. Je moet ontwerpers en copywriters kunnen challengen.
 • Het liefst kijk je zelf dagelijks naar alle data in o.a. Google Analytics om campagneresultaten in de gaten te houden en daarop te kunnen bijsturen.

De Babboe familie

Babboe is een jong, ambitieus en snel groeiend bedrijf. Je komt te werken in een inspirerende werkomgeving die elke dag in beweging is. Wij bieden een marktconform salaris, inclusief vakantiegeld en passende vakantiedagen om er van te gaan genieten. Onze hardwerkende jonge collega’s staan te popelen om jou te leren kennen. De sfeer bij Babboe is informeel, no-nonsense en resultaatgericht. Naast de gezellige teamuitjes en de vrijdagmiddagborrel, krijg je ook korting op een Babboe Bakfiets.

Over de afdeling

Benieuwd naar je collega's? Neem een kijkje op de afdeling van Marketing.

Jouw contactpersoon

Heb jij na het lezen van deze vacature zin om meteen aan de slag te gaan? Solliciteer dan snel! Je kunt je sollicitatie richten aan Rens Bosma.

Direct solliciteren >

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Elke dag een #babboemoment