Het Nederlandse Babboe bestaat in 2022 vijftien jaar en is internationaal marktleider in bakfietsen. Vanuit het hoofdkantoor in Amersfoort werken zo’n 120 collega’s mee aan de internationale groei van Babboe dat inmiddels actief is in meer dan 30 landen. Babboe is onderdeel van Accell Group (o.a. Batavus, Sparta, Koga, Raleigh, Carqon, Haibike). De bakfietsmarkt ontwikkelt zich razendsnel en Babboe maakt een enorme groei door.

Direct solliciteren >

Junior Brand Manager

Amersfoort | 36-40 uur

Alleen al in Nederland rijden bijna één miljoen bestelauto’s, waarvan een groot deel in (binnen)steden. Dat gaat ten koste van de leefbaarheid in de wijken. De (elektrisch aangedreven) vrachtfiets is een zeer geschikt alternatief. Goedkoop, wendbaar, snel en neemt minder ruimte in beslag. Bovendien uitstootvrij en geluidsarm. Daarmee is de vrachtfiets beter voor het stedelijk leefmilieu en draagt het bij aan een groen bedrijfsimago. Babboe Pro is het label van de elektrische zakelijke vrachtfietsen van Babboe. Een praktisch en duurzaam vervoersmiddel voor het transporteren van goederen en leveren van diensten in een drukke stad. 

Samenvatting van de rol 

Als Junior Brand Manager ben je onderdeel van het Babboe brand team binnen de marketingafdeling. Je helpt mee aan marketingactiviteiten die de positie van het Babboe merk in de markt verstevigen. Je hebt hierbij een duidelijke focus voor de Babboe Pro categorie. Vanuit Amersfoort werk je voor meerdere landen (NL/BE/DE/UK/AT).  

Je bent dagelijks bezig met het organiseren van communicatie richting de doelgroep. Samen met het brand team waar je onderdeel van uitmaakt, ontwikkel je content, campagnes en events. Het genereren van trial (proefritten) is een belangrijk onderdeel van de functie.  

Samen met de brand team lead denk je na over de marketingstrategie van Babboe Pro. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van de strategie naar activiteiten op de kalender, alsmede het zorgdragen dat deze ook uitgevoerd wordt. Hiervoor kun je beroep doen op jouw marketingcollega’s, bijvoorbeeld een event manager, e-mail marketeer of online advertising specialist. Daarnaast onderhoudt je contact met externe partners. Je rapporteert aan de brand team lead. De lijnen zijn kort en er wordt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en veel initiatief van je verwacht.    

Een commerciële mindset, hands-on mentaliteit, creativiteit en projectmanagement skills zijn de belangrijkste eigenschappen die we zoeken. Het helpt als je ook aardig Duits en/of Frans spreekt. 

Wat ga je doen? 

 • Verantwoordelijk voor uitvoer van de marketingkalender van Babboe Pro.   
 • Lokale campagnes ontwikkelen, we werken met Babboe Pro van stad naar stad in binnen, -en buitenland. 
 • Opzetten van lokale partnerships met andere merken/bedrijven 
 • Onderhouden en uitbreiden reseller POS materialen 
 • Productie van foto, -en videomateriaal Babboe Pro  
 • Bijhouden en actualiseren van drukwerk  

Wie ben jij? 

 • Je combineert een master- of bachelor opleiding met relevante werkervaring. 
 • Je kunt interne (marketing)processen concretiseren en stroomlijnen binnen de organisatie. 
 • Je bent nieuwsgierig naar nieuwe mobiliteit in de stad. 
 • Vanzelfsprekend ben je bekend met alle online en offline marketing kanalen.
 • Je bent gewend om zelf dingen te maken: je bent een goede tekstschrijver en visueel ingesteld. Idealiter ben je bekend met designsoftware zoals Adobe Photoshop, Indesign. 
 • Je hebt oog voor details in tekst en beeld.  

De Babboe familie

Babboe is een jong, ambitieus en snel groeiend bedrijf. Je komt te werken in een inspirerende werkomgeving die elke dag in beweging is. Onze hardwerkende jonge collega’s staan te popelen om jou te leren kennen. De sfeer bij Babboe is informeel, no-nonsense en resultaatgericht. Naast de gezellige teamuitjes en de vrijdagmiddagborrel, krijg je ook korting op alle merken uit de Accell Group.

Over de afdeling

Benieuwd naar je collega's? Neem een kijkje op de afdeling van Marketing.

Jouw contactpersoon

Heb jij na het lezen van deze vacature zin om meteen aan de slag te gaan? Solliciteer dan snel! Je kunt je sollicitatie richten aan Rens Bosma.

Solliciteren >

Elke dag een #babboemoment

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.