8 handige tips voor fietsen met kinderen in de zon

fietsen met kinderen in de zon
Zomer

Yeah, het is zomer en de zon schijnt. Grote kans dat jij en de kinderen in de bakfiets springen en de bak vollaadt met strandspullen, een picknickmand en speelgoed. Voordat jullie naar het strand of park fietsen, geven we nog 8 handige tips voor fietsen met kinderen in de hitte:

Tip 1: Goed insmeren

Door jezelf en kinderen in de bakfiets goed in te smeren met een goede zonnebrandcrème ben je niet alleen goed beschermd tegen de zon, maar het verkoeld ook je lichaam. Tijdens het fietsen op een bakfiets vang je veel wind en voelt het koeler aan. Hierdoor merk je minder snel dat je kunt verbranden. Probeer bij zomerse temperaturen de felle middagzon te vermijden tussen 12:00 en 15:00 uur.

Laat de zonnebrand eerst goed intrekken voordat je gaat fietsen. Zo voorkom je zonnebrand vlekken op de bakfiets. Daarnaast trekt de zonnebrandcrème al goed in en beschermt deze beter tegen de zon.

Tip 2: Drink genoeg als je gaat fietsen met warm weer

Neem voldoende drinken mee als je leuke fietstochtjes gaat maken met de bakfiets. Als je gaat fietsen met kinderen in de warmte zul je snel vocht verliezen. Probeer om de vijf kilometer een beetje te drinken en houdt je kinderen goed in de gaten.

Tip 3: Draag een pet of hoed op de bakfiets in de zon

Een pet, een hoed, een bandana, het maakt niet uit, als je maar je hoofd beschermt als je gaat fietsen met kinderen in de zon. Hierdoor schijnt de zon niet direct op je hoofd, krijg je geen hoofdpijn en voorkom je verbranding van de hoofdhuid. Kies geen donkere kleuren, die zorgen er namelijk voor dat je hoofd warm wordt. Wanneer je liever een fietshelm draagt, bekijk dan of de fietshelm goede ventilatiegaten heeft.

Tip 4: Zet je zonnebril op tijdens het fietsen in de zon

Draag een goede zonnebril als je gaat fietsen, want wist je dat je ogen ook kunnen verbranden? Je merkt het dat ze verbrand zijn als je last krijgt van branderige, tranende ogen en hoofdpijn. Door een zonnebril op te zetten tijdens het fietsen voorkom je dit. Daarnaast zorgt je zonnebril ervoor dat je ogen minder vermoeid raken, omdat je nu niet de hele tijd in het scherpe licht hoeft te turen.

Bijkomend voordeel is dat jij en de kinderen in de bakfiets geen wind en vliegjes in de ogen krijgen.

Tip 5: Trek lichte kleren aan

Draag lichte kleding, zowel qua kleur als gewicht. Lichte kleuren zorgen ervoor dat de zon gereflecteerd wordt en niet wordt ‘geabsorbeerd’ zoals met zwart wel gebeurd. Daarnaast zorgen lichtgewicht en ademende kleren ervoor dat je warmte goed weg kan als je gaat fietsen met kinderen in de hitte.

Tip 6: Gebruik het zonnedakje

Het zonnedakje biedt voldoende bescherming tegen de zon. Kinderen in de bakfiets vinden het heerlijk en kunnen lekker om zich heen kijken. Omdat het zonnedakje geen raampjes heeft, voelen de kinderen in de bakfiets een licht briesje terwijl je fietst. Maak je in de zomer gebruik van de regentent? Zet dan de raampjes open voor voldoende frisse lucht, ook tijdens het fietsen. Het kan behoorlijk warm worden in de regentent en dat is gevaarlijk voor de kinderen in de bakfiets.

Tip 7: Parkeer je bakfiets in de schaduw

Parkeer de bakfiets zoveel mogelijk in de schaduw. Wanneer je een zwarte bakfiets hebt, kan deze behoorlijk heet worden in de zon. Controleer daarom eerst de bankjes voordat je kinderen gaan zitten in de bakfiets.

De accu van je elektrische bakfiets kan door de felle zon ook erg warm worden. Parkeer jouw elektrische bakfiets liever in de schaduw, of haal de accu uit de bakfiets en bewaar deze op een koelere plek.
Belangrijk: Laadt de accu van je bakfiets nooit op in de volle zon!

Tip 8: Wees alert op oververhitting

Als je gaat fietsen met kinderen in de zon, onderschat dan de warmte niet en voorkom oververhitting. Zodra je ergens last van begint te krijgen stap dan van je bakfiets af, en ga samen met kinderen in de schaduw zitten en drink voldoende water. Neem hierbij vooral de tijd en stap pas weer op de bakfiets als je helemaal uitgerust bent.

Als laatste is het natuurlijk ook belangrijk om samen met je kinderen te genieten van het mooie weer. Voor je het weet, is de zomer alweer voorbij!

Babboe telefoonhouder Boet
Big, Big-E, City, City-E, City Mountain en 26 anderen
De wereld ligt aan je voeten en je weet met deze Babboe BOET telefoonhouder ook nog precies waar je heen gaat. Gebruik de telefoonhouder verstandig wanneer je je in het verkeer beweegt. Babboe telefoonhouder Boet
€ 19,95
Bekijk dit product
Babboe bakfietskussen
City, City-E, City Mountain, Mini, Mini-E en 8 anderen
Je kinderen lekker zacht laten zitten? Voor elk model bakfiets heeft Babboe een speciaal ontworpen kussenset beschikbaar in verschillende vrolijke designs! Babboe bakfietskussen
Vanaf € 44,95
Bekijk dit product
Babboe bakfietskussenset
Curve, Curve-E, Curve Mountain
Je kinderen lekker zacht laten zitten? Voor elk model bakfiets heeft Babboe een speciaal ontworpen kussenset beschikbaar in verschillende vrolijke designs! Babboe bakfietskussenset
Vanaf € 69,95
Bekijk dit product

Vond je dit bericht leuk?
0
0
Deel dit artikel