Persberichten

Brand Amersfoort

17 april 2024

Dinsdag 16 april heeft er een brand gewoed in het bedrijfsverzamelgebouw naast het hoofdkantoor van Babboe in Amersfoort. Dit gebouw, dat door 24 bedrijven werd gebruikt, is volledig verwoest. Ook Babboe had verschillende units in dit gebouw in gebruik. De brandweer heeft bevestigd dat de brand niet in een van onze units is ontstaan en voorkomen is dat de brand oversloeg naar het naastgelegen pand van Babboe. Iedereen ter plekke is op tijd in veiligheid gebracht en er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Alhoewel er door rook- en waterschade voorlopig niet vanuit het pand in Amersfoort gewerkt kan worden, zal het door ons recent uitgerolde herstelplan geen hinder ondervinden van de gevolgen van de brand. Wij zijn inmiddels druk bezig met het ophalen van de bakfietsen die in de terugroepactie vallen en zijn begonnen met de eerste inspecties. Alles blijft er onverminderd op gericht de Babboe-bakfietseigenaren zo snel mogelijk weer de weg op te helpen.


Babboe herstelplan duidelijk  

April 2024

AMERSFOORT, 2 april 2024 - Eenderde van de bakfietsen wordt teruggeroepen, merendeel na inspectie weer de weg op

Babboe is, in afstemming met de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), in de afrondende fase van het onderzoek naar de veiligheid van haar bakfietsen. Het grootste deel van de verkochte bakfietsen kan na een controlebeurt/reparatie weer de weg op.

Lees meer


Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug

Februari 2024

AMERSFOORT, 27 februari 2024 - Uit onderzoek blijkt dat de veiligheid van de modellen CITY, CITY-E, MINI en MINI-E niet kan worden gegarandeerd. Deze modellen mogen daarom niet meer worden gebruikt. Babboe start vandaag, in afstemming met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), een terugroepactie in Nederland. Eigenaren van deze fietsen krijgen een vervanging of een ander passend alternatief aangeboden. Daarnaast zal een compensatie voor de overlast worden gegeven.

Lees meer


Tijdelijke stop verkoop Babboe bakfietsen

Februari 2024

AMERSFOORT, 14 februari 2024 - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op 14 februari 2024 aan Babboe aangegeven dat het bedrijf te weinig informatie heeft kunnen overleggen waaruit blijkt dat bepaalde modellen géén veiligheidsrisico bevatten. De verkoop van deze modellen moet daarom stopgezet worden.

Lees meer


Babboe start internationale campagne 'Magic in the Ride'

september 2023

Amersfoort 11 september 2023 – Bakfietsmerk Babboe heeft een nieuwe internationale campagne ontwikkeld. In 3 verschillende video’s zie je hoe de fantasie van kinderen tot leven komt tijdens dagelijkse ritjes in een Babboe bakfiets.

Lees meer


De duurzaamste chocolade rit van de wereld | 150 fietsers van Amsterdam naar Duitsland

april 2023

Amersfoort, 8 april 2023 - Op 8 april rijden 150 fietsers vanuit de Amsterdamse fabriek van Chocolatemakers naar Duitsland om daar kilo’s chocolade te bezorgen. Deze "Schokofahrt" is een initiatief van Duitse fietsfanaten, die deel uitmaken van een volledig duurzame chocoladeketen. Hun doel is het, om de chocolade middels duurzame mobiliteit zo klimaatvriendelijk mogelijk van de plaats van herkomst naar de eindconsument te vervoeren.

Lees meer


Babboe bakfietsen wint voor de tweede keer de gouden Shopping Award

maart 2023

Amersfoort, 24 maart 2023 - Babboe is dit jaar voor de tweede keer op rij verkozen tot beste webshop in de categorie ‘Mobiliteit’. Ook in 2022 werd Babboe bekroond tot beste fietswebshop van Nederland. Het succes is volgens het bakfietsmerk te danken aan de krachtige ‘direct to consumer’ strategie, de online propositie, het bestelgemak en de algehele uitstraling van de inspirerende webshop.

Lees meer


Babboe viert 15-jarig bestaan met bijzondere verhalen

november 2022

Amersfoort, 3 november 2022 – Dit jaar bestaat het Nederlandse Babboe 15 jaar. Om dit te vieren blikt Babboe terug op 15 jaar bijzondere #babboemoments; een videoserie met portretten van Babboe bezitters met een bijzonder verhaal. De eerste aflevering is vanaf vandaag online te bekijken.

Lees meer


Babboe bekroond tot beste fietswebshop van Nederland

juni 2022

Amersfoort, 8 juni 2022 – Dit jaar heeft Babboe de prestigieuze Shopping Awards gewonnen in de categorie Fietsen. De winnaars werden gisteren bekend gemaakt tijdens het Shopping Awards Gala in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Presentator Jeroen Stomphorst maakte de winnaars bekend. De Shopping Awards zijn de ultieme prijs voor de e-commerce spelers in Nederland.

Lees meer


Babboe koppelt back-to-school aan World Bicycle Relief

september 2021

Amersfoort 30 september 2021 - De fiets die voor Nederlanders zo vanzelfsprekend is, kan voor een ander een redding zijn. Babboe weet als geen ander dat een (bak)fiets het leven een stuk gemakkelijker kan maken. Daarom doneert Babboe voor elke verkochte bakfiets in de back-to-school periode een vast bedrag aan World Bicycle Relief en steunt daarmee hun missie om fietsen in te zetten als middel om het leven van mensen in ontwikkelingsregio’s te verbeteren.

Lees meer


Babboe breidt online uit naar Oostenrijk

juli 2021

Amersfoort 14 juli 2021. Bakfietsmerk Babboe heeft de e-commerce activiteiten uitgerold in Oostenrijk: www.babboe.at. Met 13 bakfietsmodellen en meer dan 500 bakfietsaccessoires en onderdelen springt Babboe in de groeiende e-commerce markt van Oostenrijk. Ook de vrachtfietsen van Babboe Pro zijn online verkrijgbaar.

Lees meer


Babboe lanceert nieuw model voor gezinnen met kinderen en honden

Januari 2021

Amersfoort 14 januari 2021. Sinds deze week biedt Babboe onder de naam Babboe Go een nieuw model bakfiets aan. De Babboe Go is gebaseerd op de populaire Babboe Curve, maar heeft als extra een handige deur aan de voorkant van de bak. Daarmee is deze stabiele driewielbakfiets ideaal voor bijvoorbeeld een gezin met een hond. De Babboe Go is nu te koop in drie verschillende uitvoeringen via www.babboe.nl en in fietswinkels.

Lees meer


Babboe stapt in stedelijk goederentransport

Februari 2020

Amersfoort 5 februari 2020. Het Nederlandse Babboe, sinds 2007 aanbieder van familiebakfietsen, stapt nu ook in het segment van goederentransport. De nieuwe Babboe Pro bakfietsen zijn het ideale transportmiddel voor het vervoeren van goederen door de stad. De bakfietsen zijn verkrijgbaar met een krachtige elektrische ondersteuning. Het hippe, en doordachte design van de robuuste composietbak, leent zich uitermate voor mobiele reclame voor zakelijke aanbieders.

Lees meer


VVN en Babboe stimuleren ouderparticipatie

Oktober 2019

Amersfoort, 10 oktober 2019 - Vanaf 10 oktober start een meerjarige samenwerking tussen Veilig Verkeer Nederland en Babboe bakfietsen. Een prachtige kans om verkeersveiligheid onder schoolgaande kinderen te vergroten, aangezien kinderen in een bakfiets al vanaf jonge leeftijd in aanraking komen met het verkeer.

Lees meer


Nieuw: Babboe bakfietsen leasen

September 2019

Amersfoort, 23 september 2019 - Bij Babboe kan je sinds deze week een bakfiets leasen. Als jonge ouder is het leven al duur genoeg. Voornamelijk de hoge aanschafkosten van een bakfiets tezamen met de verzekering en kosten voor onderhoud zorgen ervoor dat veel ouders de aanschaf nog even uitstellen. Lease biedt hierin een oplossing.

Lees meer


Babboe eerste fietsmerk ooit in Twinkle 100

September 2019

Amersfoort, 20 september 2019 - Met bescheiden trots kan Babboe zich op plek #237 scharen onder de 250 grootste e-commerce spelers van Nederland, samengesteld door e-commerce vaktitel Twinkle. Op donderdag 19 september werd dit bekendgemaakt in DeFabrique in Utrecht, tijdens een exclusieve lunch met alle bedrijven op de lijst.

Lees meer


Veiligheidswaarschuwing model City

Augustus 2019

Na kwaliteitstesten heeft Babboe geconstateerd dat het frame van het model CITY, geproduceerd van 2010 t/m 2012, een fabricagefout heeft. Daarnaast kan in het voorframe, geproduceerd van 2017 t/m juni 2018, in enkele gevallen een lasfout zitten.

Lees meer


Babboe start met private leasing van bakfietsen

Juni 2019

Amersfoort, juni 2019 - Particulieren kunnen nu ook bakfietsen van Babboe leasen. Met de private lease regeling weten consumenten precies hoeveel ze per maand kwijt zijn aan hun fiets.

Lees meer


Gezin fietst op revolutionaire nieuwe bakfiets door 5 landen

Mei 2019

Amersfoort, mei 2019 - Samen met hun twee kinderen (2 en 3 jaar oud) leggen Yuge en haar man James in twee weken ruim 600 km af op een familiefiets. Ze fietsen door Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Engeland. Aanleiding is de introductie van de nieuwe ‘Slim Mountain’ familiefiets van Babboe.

Lees meer


Babboe bakfietsen lanceert nieuw platform: Try my Babboe

Februari 2019

Amersfoort, Februari 2019 - Babboe bakfietsen lanceert Try My Babboe, een online platform dat mogelijk maakt om een testrit te maken op de bakfiets van Babboe-klanten in heel Nederland. Met Try My Babboe geeft de online bakfietsaanbieder gehoor aan de groeiende vraag van jonge ouders naar testmogelijkheden in Nederland.

Lees meer


Accell Group versterkt positie in 'Urban Mobility' markt met overname (E-)bakfiets specialist VeloSophy

Juli 2018

Heerenveen, Juli 2018 - Accell Group maakt bekend dat het haar minderheidsbelang in Velosophy B.V. uitbreidt naar 100%. Het Nederlandse Velosophy is een snelgroeiende innovatieve speler in e-cargo fietsoplossingen voor consumenten en de zakelijke markt. Onder Velosophy vallen Babboe, de Europese marktleider in familiebakfietsen, het nieuwe premium bakfietsmerk CarQon, en Centaur Cargo, specialist in B2B cargo bikes voor ‘last mile deliveries’. Met de overname versnelt Accell Group haar innovatiestrategie die onder andere gericht is op het ontwikkelen van ‘urban mobility’ oplossingen.

Lees meer


Babboe verwelkomt een kleintje: de nieuwe Babboe Mini bakfiets

Juli 2017

Amersfoort, juli 2017 - Babboe viert feest want er is een kleintje bij! De nieuwste Babboe bakfiets, de Babboe Mini, is de eerste bakfiets van Babboe die korter is dan een standaard tweewielbakfiets. De Babboe Mini biedt plaats voor één of twee kinderen en is hiermee het kleinste familielid van de Babboe-familie.

Lees meer


Stabiel en flexibel: de nieuwe, sportieve Babboe Carve bakfiets

Mei 2017

Amersfoort, mei 2017 - Bak beweegt mee in bochten, dankzij carve-mechanisme. De stabiliteit van een driewielbakfiets combineren met de wendbaarheid van een tweewielbakfiets? Dat kan! De nieuwe Babboe Carve biedt het beste van twee werelden. Je hoeft dus niet meer te kiezen tussen een driewieler, waarmee je op lage snelheid stabiel kunt fietsen, of de tweewieler, die ideaal voor langere afstanden is.

Lees meer


Babboe viert verjaardag bakfiets samen met Stichting Jarige Job

Maart 2017

Amersfoort, maart 2017 - Het moment dat je eerste kind een tiener wordt, is voor veel ouders een mijlpaal. Babboe bakfietsen viert komende maand de 10e verjaardag van haar eerste bakfiets, de Babboe Big. Om het jubileum te vieren, heeft Babboe de handen ineen geslagen met Stichting Jarige Job.

Lees meer


Gezinsauto maakt plaats voor de bakfiets

Augustus 2016

Amersfoort, augustus 2016 - Vaders kunnen opgelucht ademhalen, ze hoeven hun sportieve bolide bij de komst van een (of meer) kinderen echt niet meer direct in te ruilen voor een degelijke familieauto. Steeds vaker kiezen jonge ouders juist voor een duurzaam alternatief voor de gezinsauto: een bakfiets.

Lees meer


Babboe lanceert jongste telg ‘Babboe Mountain’

December 2015

Amersfoort, december 2015 – Hoogteverschillen, tegenwind, tunnels, bruggen en lange afstanden, iedere fietser kent deze uitdagingen. Met de Babboe Mountain, die is uitgerust met een Yamaha midden-motor en traploze NuVinci versnellingen, behoren die uitdagingen tot het verleden.

Lees meer


Amersfoort zet bakfiets in voor groenvoorziening

juli 2013

Amersfoort, april 2015 - Steeds vaker zijn gemeenten op zoek naar een alternatief voor de busjes of auto's die gebruikt worden bij het onderhoud van groen in de gemeenten. In Amersfoort worden sindskort elektrische bakfietsen ingezet door de verschillende groendiensten.

Lees meer


Babboe Dog, de eerste officiële hondenbakfiets

juli 2013

Amersfoort, juli 2013 - Veel hondenliefhebbers kennen het dilemma: hoe fiets je veilig met je hond(en) door het drukke verkeer naar park, bos, strand of anders? Dat hangt natuurlijk ook van je viervoeter(s) af. Is je hond klein of groot? Jong of oud? Rustig of speels?

Lees meer


Babboe lanceert nieuwe 3-wiel bakfiets, Babboe Curve

April 2013

Amersfoort, april 2013 - Na maanden onderzoek, testen en ontwikkelen hebben de ouders van Babboe vandaag hun jongste telg, de driewieler Babboe Curve, gelanceerd. De Babboe Curve is uitgebreid getest op veiligheid en duurzaamheid.

Lees meer