Babboe koppelt back-to-school aan World Bicycle Relief

Door verkoop bakfietsen ook fietsen voor gezinnen elders

Amersfoort 30 september 2021 - De fiets die voor Nederlanders zo vanzelfsprekend is, kan voor een ander een redding zijn. Babboe weet als geen ander dat een (bak)fiets het leven een stuk gemakkelijker kan maken. Daarom doneert Babboe voor elke verkochte bakfiets in de back-to-school periode een vast bedrag aan World Bicycle Relief en steunt daarmee hun missie om fietsen in te zetten als middel om het leven van mensen in ontwikkelingsregio’s te verbeteren.

Babboe wilde juist tijdens de back-to-school periode benadrukken dat het niet vanzelfsprekend is om een fiets te kunnen hebben. Daarom doneert Babboe een deel van de opbrengst uit september aan World Bicycle Relief. Ook is intern campagne gevoerd met verschillende activiteiten om personeel en leveranciers te betrekken bij dit initiatief. Daarmee kunnen nu in totaal 200 speciale WBR fietsen worden gefinancierd voor mensen of gezinnen in ontwikkelingsregio’s.

Chiem de Winter, algemeen directeur Babboe: “We vinden het heel mooi dat wij World Bicycle Relief kunnen ondersteunen. Mobiliteit & veiligheid staan bij ons namelijk heel hoog in het vaandel, naast vrijheid en plezier. We gunnen iedereen op de wereld dit, en World Bicycle Relief maakt dit mogelijk in de gebieden waar deze kernwaarden niet vanzelfsprekend, maar wel heel belangrijk zijn.”

Over World Bicycle Relief

World Bicycle Relief is in 2005 opgericht en heeft sindsdien al meer dan een half miljoen fietsen uitgeleverd aan mensen in ontwikkelingsregio’s. Zij geloven in de kracht die de fiets heeft om het leven van totale gemeenschappen te verbeteren. WBR heeft hiervoor een speciale fiets ontworpen die uitermate geschikt is voor het vervoeren van zware ladingen, het afleggen van lange afstanden en dat op een ruw terrein, de Buffalo Bicycle. Meer info vind je op www.worldbicyclerelief.org.