Navigeren

Levertijd bakfietsen: 2-3 weken*. Accessoires/onderdelen: 1-3 werkdagen. Meer informatie over onze dienstverlening.
* Zie levertijden voor enkele uitzonderingen.

Babboe Carve bakfiets | unieke gezinsfiets

De Babboe Carve dankt zijn naam aan het gepatenteerde carving-mechanisme. De Babboe Carve is in mei 2017 gelanceerd en heeft prachtige ronde vormen met een stoere uitstraling. Deze gezinsfiets heeft de stabiliteit van een driewielbakfiets gecombineerd met de wendbaarheid van een tweewielbakfiets. De bak beweegt tijdens het fietsen door de bochten mee, waardoor je fietst zoals op een tweewieler. Deze kantelende beweging wordt ook wel ‘carven’ genoemd. Dit geeft een unieke fietservaring en uitstekende wegligging. In de bak is standaard plaats voor 2 kindjes. In de Babboe Carve kan ook een Maxi-Cosi drager worden gemonteerd, zodat je ook de aller kleinste mee kan nemen. 

Bekijk alle Babboe Carve modellen >

gezinsfiets

Het fietsen op de Babboe Carve is een unieke fietservaring. De bak beweegt mee tijdens het fietsen door de bochten, waardoor je op de Babboe Carve Mountain, ondanks de twee wielen aan de voorkant, gewoon kunt fietsen zoals op een normale fiets of tweewielbakfiets. De stuurbeweging is dan ook vrijwel hetzelfde als bij een normale fiets of tweewielbakfiets. Deze kantelende beweging wordt ook wel ‘carven’ genoemd. Door middel van de carve-lock heb je ook de mogelijkheid om zonder kantelende bak te fietsen. Hieronder vind je meer informatie over de carve-lock.

 

Babboe Carve review

Elektrische Babboe Carve - bakfiets met motor in het achterwiel

bakfiets met motor

De Babboe Carve-E is een bakfiets met motor in het achterwiel. De Lithium-Ion batterij is gemakkelijk op te laden en helpt je ongeveer 40 tot 60 kilometer met elektrische ondersteuning op weg! Mede dankzij de trapondersteuning is de Babboe Carve-E prima in te zetten als groen en voordelig alternatief voor de auto.

 

Babboe Carve Mountain bakfiets

Babboe Carve Mountain bakfiets

De Babboe Carve Mountain bakfiets doet zijn naam eer aan; dankzij de krachtige Yamaha middenmotor en traploze Nuvinci versnellingen is voor deze gezinsfiets geen berg te hoog. Zelfs met kinderen in de bak, zul je met deze bakfiets zonder moeite in een heuvelachtige omgeving kunnen fietsen. Ook voor het afleggen van langere afstanden is de Babboe Carve Mountain ideaal. Natuurlijk is de Babboe Carve Mountain uit te rusten met verschillende Babboe accessoires.

 

Carve-lock

Carve-lock Babboe Carve bakfiets

Met de carve-lock kun je de bak vastzetten, zodat deze niet kantelt zodra je kindjes instappen. De carve-lock bevindt zich aan de stuurzijde van de bak aan de linkerkant. Je zet de carve-lock er eenvoudig op door het hendeltje naar links te schuiven. Om de carve-lock er weer af te halen, schuif je het hendeltje naar rechts en vervolgens iets naar onderen. Op deze manier is het hendeltje vergrendeld, zodat het niet meer naar links kan schuiven.

 

Bakfiets Verlichting 

Verlichting bakfiets

De Babboe Carve is zowel aan de voor- als achterzijde voorzien van verlichting. De verlichting van de Babboe Carve Mountain wordt gevoed door de accu onder het bankje en is te bedienen op het stuur. De verlichting van de Babboe Carve-E werkt op batterijen. De voorkant van de bakfiets is voorzien van twee lampjes die bevestigd zijn aan de onderkant van de bak. Het achterlicht is standaard op de steun onder het zadel gemonteerd, tenzij je de optionele bagagedrager hebt aangeschaft, dan bevindt de achterlamp zich daar.

 

Award: Erkenning Goed Industrieel Ontwerp

Bakfiets award winner

De Babboe Carve heeft de award 'Erkenning Goed Industrieel Ontwerp' ontvangen vanwege het compromisloos ontwerp op het gebied van veiligheid, beleving, design, techniek en gebruiksgemak. De Babboe Carve biedt een unieke rijervaring en is veilig en eenvoudig in gebruik.

 

Babboe Carve testen

Ervaar, voordat je overgaat tot aankoop, zelf hoeveel gemak een Babboe bakfiets je biedt. Maak een proefrit tijdens één van de testdagen. Deze organiseren we regelmatig! Wil je liever eerst meer informatie over de verschillende modellen? Bekijk dan de pagina's over de Babboe Big, Babboe City, Babboe Curve, Babboe Mini of Babboe Dog voor meer informatie. Toch door naar de Babboe Carve modellen? Klik dan op onderstaande button om naar de webshop te gaan.

Bekijk alle Babboe Carve modellen >