Onderhoud aan de Babboe bakfiets

Een Babboe bakfiets heeft het vaak nogal te verduren. Hij wordt zwaar beladen en moet door weer en wind naar buiten. Door je bakfiets goed te onderhouden gaat hij nog langer mee. Je kunt dit onderhoud zelf uitvoeren, maar het is ook mogelijk dit te laten doen door een van de Babboe monteurs. Bestel hier onderdelen voor je bakfiets, maak een afspraak voor een onderhoudsbeurt of lees meer over doe-het-zelf onderhoud.

Direct naar de webshop >


Eerste controlebeurt

Bij elke (bak)fiets is het van belang dat er een eerste controlebeurt wordt uitgevoerd om de belangrijkste onderdelen te controleren. Deze beurt wordt binnen 4-12 weken (of na 100 km) uitgevoerd. Dit kan zowel door een erkende fietsenmaker als door een Babboe-monteur. Lees hier meer over de eerste controlebeurt.


Doe-het-zelf onderhoud

Een groot deel van het onderhoud aan jouw bakfiets doe je eenvoudig zelf. Om je op weg te helpen, heeft Babboe een aantal doe-het-zelf onderhoudtips voor je op een rij gezet. Op deze manier fietst jouw bakfiets altijd soepen en weet je precies wanneer je wat kunt doen om dit zo te houden.


Onderhoud: instructievideo's

Hoewel we bij Babboe gespecialiseerde bakfietsmonteurs in dienst hebben, kun je veel onderhoudsklusjes ook zelf doen. Bekijk hier de onderhoudsvideo's waarin onze monteurs je alles stap-voor-stap uitleggen.


Onderhoudsbeurt bestellen

Door je bakfiets regelmatig een onderhoudsbeurt te geven gaat de fiets langer mee en kunnen jij en je kinderen veilig op pad. Het onderhouden van de bakfiets is bovendien een van de vereisten voor het behoud van je garantie. Bij Babboe hebben we eigen monteurs in dienst die je bakfiets aan huis onderhouden. Bekijk de verschillende onderhoudsbeurten die je kunt bestellen.


Onderdelen bestellen

Ben je op zoek naar specifieke onderdelen voor jouw Babboe bakfiets? Deze vind je gemakkelijk in onze webshop. Van zadel tot driepuntsgordel, van trapas tot remkabels en van complete wielen tot nieuwe koplampen voor jouw bakfiets: veel van wat je nodig hebt is online te vinden, en mocht het onderdeel dat je zoekt er toch niet tussen staan? Neem dan contact op met onze klantenservice.


Reparatie aanvragen

Onze monteurs zijn gespecialiseerd in het repareren van Babboe bakfietsen. Is er een probleem met jouw bakfiets? Vraag dan een reparatie aan. Onze monteurs voeren reparaties aan huis uit, je kunt dus snel weer op pad.


Schaderapport aanvragen

Heb je een schaderapport nodig voor een claim bij de verzekering? Onze monteurs kunnen een schaderapport voor je opmaken en hierin worden dan direct de kosten opgenomen die de eventuele reparatie met zich mee zal brengen. Je kunt dit schaderapport vervolgens gebruiken voor de claim bij je verzekeraar.