Filter op

Blog

Fietsen met je hond is een feestje

Jij op de fiets. Je hond naast je aan de lijn. Je kijkt even opzij en wapperende oren en een hijgende tong is wat je ziet. Lopen naast de fiets kan voor een hond een goede vorm van lichaamsbeweging zijn. Doordat de hond rechtuit loopt in een regelmatig tempo worden hierbij spieren opgebouwd zonder dat de gewrichten zwaar belast worden. Maar niet voor elke hond is het lopen naast de fiets aan te raden. Sommige rassen zijn hiervoor niet of minder geschikt vanwege hun bouw of afmetingen. Het is daarom ontzettend belangrijk om de gezondheid van je hond in het oog te houden als je wilt fietsen met je hond.

Zo kun je de bakfiets meenemen op vakantie

Je bent thuis helemaal gewend aan je bakfiets en wilt deze het liefst ook meenemen op vakantie. Je eigen bakfiets fietst immers toch het prettigst. Het vervoeren van een bakfiets is alleen wel wat moeilijker dan een normale fiets. Een bakfiets kan bijvoorbeeld door het gewicht al niet vervoerd worden op een trekhaak of autodak. Gelukkig zijn er wel andere manieren om je bakfiets te vervoeren en op je vakantiebestemming te krijgen. We vertellen je de do’s en de don’ts!

Het gewicht van een bakfiets

Een bakfiets is zwaarder dan een normale fiets, maar daar merk je niet zo veel van. Als je een heuvel op rijdt, kost dat meer trapkracht en bij het omlaag rijden meer remkracht. Wanneer je een elektrische bakfiets rijdt, voelt de trapondersteuning aan als een duwtje in de rug.

Een bakfiets foodtruck van Babboe Pro

Wist je dat de Babboe Pro vrachtfietsen jou als ondernemer kunnen helpen om een bakfiets foodtruck te creëren? Een foodtruck hoeft namelijk niet per sé groot en opzichtig te zijn om op te vallen. Juist de nostalgische foodtrucks in de vorm van een bakfiets zijn een verrassende verschijning op feesten, festivals en evenementen.

Babboe op Eurobike, de grootste fietsbeurs in Europa

Van 1 t/m 4 september 2021 vond de 29e editie van Eurobike plaats, de grootste fietsbeurs van Europa. Babboe presenteerde in Friedrichshafen aan de Duitse Bodensee de nieuwste bakfietsen Babboe Go, Babboe Carve en Babboe Flow. Daarnaast waren ook de vrachtfietsen van Babboe Pro aanwezig op de beurs.

Wat is het verschil tussen een moederfiets en een bakfiets?

Een moederfiets en een bakfiets zijn erg populair aan het worden. Tegenwoordig zie je er steeds meer op de weg. Misschien heb je er zelf al één, of ben je jezelf aan het oriënteren op één van deze fietsen. Een mamafiets of een bakfiets is namelijk een ideaal vervoersmiddel als je met je kindjes eropuit wilt trekken. Daarom zou je kunnen overwegen om een moederfiets of een bakfiets aan te schaffen. Maar wat is nou de beste keuze? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

Win een bakfiets in samenwerking met 24Kitchen Rudolph's Bakery

In het televisieprogramma ‘Rudolph's Bakery: De Bakfiets’ rijdt chefkok Rudolph van Veen op een bakfiets door de twaalf provincies van Nederland, op zoek naar typische streek-lekkernijen en het verhaal daarachter. In samenwerking met 24Kitchen kan jij kans maken op een Babboe bakfiets.

10 redenen hoe een cargo bike jouw gezinsleven kan verbeteren

Cargo bikes, ook bekend onder de naam bakfiets. Je bent ze vast wel eens tegen gekomen. Ze zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. Er zijn tweewielers voor de sportieve ouders die van wendbaarheid en sportiviteit houden, en er zijn driewielers voor meer ruimte en stabiliteit. Een weloverwogen beslissing die steeds meer jonge ouders maken. Want steeds vaker kiezen jonge vaders en moeders voor een cargo fiets om zo hun gezinsleven te verbeteren. Maar waarom?

Blog