Blog

Herfstpret met je bakfiets: 7 handige tips!
Herfst

Herfstpret met je bakfiets: 7 handige tips!

De eerste bladeren vallen van de bomen, haal de handschoenen en sjaals maar tevoorschijn! Ook in de herfst is de bakfiets jouw steun en toeverlaat. In deze blog geven we je een aantal tips om het meeste uit dit seizoen te halen.

Bakfiets lenteklaar

Tips om jouw bakfiets zomerklaar te maken

Het zonnetje begint weer te schijnen en de bloemen staan in bloei: hét moment om met je bakfiets een ritje te maken! Hier zijn 7 tips jouw bakfiets klaar te stomen voor het mooie weer.

Nationale Bakfietsdag

Terugblik op de Nationale Bakfietsdag

Op zaterdag 15 april 2023 vond de tweede editie plaats van de Nationale Bakfietsdag bij Experience Center De Fietser in Ede. Bezoekers konden op het indoor fietsparcours ruim 25 verschillende bakfietsen testen van de merken Babboe, Carqon en Batavus.
beste bakfiets 2022

De beste bakfiets 2022: we hebben 10 tips speciaal voor jou

Je wilt een bakfiets aanschaffen, maar waar begin je? Een proefrit maken is het beste advies dat we kunnen geven, maar voordat het zover is, moet je eerst een paar keuzes maken. Met deze 10 tips helpen we je op weg zodat je weet waar je op moet letten om de beste bakfiets 2022 te vinden.

Bakfiets kopen

Bakfiets kopen en testen: alle mogelijkheden op een rij

Bakfietsen worden steeds populairder: niet alleen in grote steden maar ook daarbuiten zie je ze steeds vaker in het straatbeeld verschijnen. In de stad is de bakfiets het beste vervoersmiddel om met je kinderen veilig van A naar B te komen. Daarnaast is het duurzamer en dus beter voor het milieu én goedkoper dan met de auto. Geen hoge brandstofkosten meer! Overweeg je een bakfiets te kopen? We zetten een aantal vragen voor je op een rij die de keuze voor jou makkelijk maken.

tot welke leeftijd in de bakfiets

Tot welke leeftijd is de bakfiets geschikt?

Kinderen vinden een bakfiets geweldig. Jijzelf misschien ook wel, want je ziet jezelf vast niet hannesen met 2 of 3 kids op een normale fiets. Daarom ben jij misschien wel aan het nadenken om een bakfiets aan te schaffen. Een bakfiets maakt jouw dagelijks leven immers leuker en gemakkelijker. Maar je kinderen worden natuurlijk groter, en groter. Heeft zo’n grote uitgave dan nog wel zin als jouw oudste al 5 jaar is? Want tot welke leeftijd is een bakfiets geschikt?

Hond in bakfiets vastmaken
Dog
Go

Je hond in een bakfiets vastmaken. Hoe doe je dat?

Als je kinderen in de bakfiets vervoert, dan staat veiligheid voorop. De kinderen kunnen (in een zitje) op het bankje, gordels om en ze zijn klaar om te gaan. Maar hoe gaat dat met de hond? De veiligheid van de hond staat voorop als je met je hond op pad gaat met de bakfiets. Je hond in de bakfiets vastmaken, is dan ook van groot belang.

Fietsen met een bakfiets én een tweeling

Fietsen met een bakfiets én een tweeling

Heb je een tweeling en wil je samen met ze op pad? Dan is een bakfiets misschien wel de juiste keuze voor jou. Fietsen met een tweeling vraagt namelijk meer creativiteit dan fietsen met één kindje. We begrijpen dan ook als geen ander dat je op zoek bent naar de beste mogelijkheid om je tweeling met de fiets te vervoeren. Met de bakfiets kun je jouw tweeling met alle gemak van A naar B brengen. In dit artikel vertellen wij jou hoe.