Herfstpret met je bakfiets: 7 handige tips!

Herfstpret met je bakfiets: 7 handige tips!
Herfst

De eerste bladeren vallen van de bomen, haal de handschoenen en sjaals maar tevoorschijn! Ook in de herfst is de bakfiets jouw steun en toeverlaat. In deze blog geven we je een aantal tips om het meeste uit dit seizoen te halen.

1. Check je bakfietsverlichting

Nu het weer sneller donker wordt ’s avonds is het extra belangrijk dat je goed zichtbaar bent op de weg. Vervang de batterijen van de verlichting indien nodig zodat je ook in het donker goed te herkennen bent. Daarnaast kun je jouw bakfiets extra opvallend maken met deze reflectiestrips.

2. Bewaar je accu binnen

Zit de bakfietsrit erop? Vergeet dan niet je accu mee naar binnen te nemen om hem daar op te laden. Een te koude accu kan er namelijk voor zorgen dat deze 15 tot 25% minder vermogen levert. Let op: laat je accu aan de lader niet onbeheerd achter. 

3. Stal je fiets op een droge plek

Om de bakfietsonderdelen zo lang mogelijk mee te laten gaan, raden we aan om je Babboe bakfiets op een droge plek te stallen. Heb je geen overkapping of schuur waar je de bakfiets in kunt parkeren? Geen zorgen: met een afdekhoes of bakfietshoes staat je fiets ook buiten droog!

4. Controleer je bandenspanning

Zijn je banden goed op spanning? Voor een optimale grip op de weg raden we aan om de banden op te pompen tot 3,5 bar. Op de XLC fietspomp zit een speciale drukmeter zodat je makkelijk ziet of je de gewenste hoeveelheid bar hebt bereikt.

5. Bescherm je bakfiets

Ook in het najaar kunnen je kids droog in de bakfiets genieten van de rit. Nog geen regentent aangeschaft voor jouw Babboe? In de Babboe webshop bieden we vele soorten regententen aan in verschillende kleuren.

6. Maak je bakfiets regelmatig schoon

Na een regenbui of fietsrit door het bos is het belangrijk om de onderdelen van je bakfiets schoon te houden. Zo verleng je de levensduur van je bakfiets en de onderdelen. Onze monteur Christian legt je in onderstaande video uit hoe je je bakfiets gemakkelijk thuis schoonmaakt.

7. Laat je bakfiets nakijken

Door je bakfiets regelmatig een onderhoudsbeurt te geven gaat hij nog langer mee. En het fijne is: onze Babboe-monteurs komen gewoon bij je thuis!

Vond je dit bericht leuk?
0
Deel dit artikel