Je hond in een bakfiets vastmaken. Hoe doe je dat?

Hond in bakfiets vastmaken
Dog
Go

Als je kinderen in de bakfiets vervoert, dan staat veiligheid voorop. De kinderen kunnen (in een zitje) op het bankje, gordels om en ze zijn klaar om te gaan. Maar hoe gaat dat met de hond? De veiligheid van de hond staat voorop als je met je hond op pad gaat met de bakfiets. Je hond in de bakfiets vastmaken, is dan ook van groot belang.

Nadat je hond in een stilstaande bakfiets plaats heeft genomen, is je hond in de bakfiets vastmaken stap 1. Zorg er voor dat hij niet uit de bak kan springen en dat hij rustig blijft zitten. Doe hem bijvoorbeeld een tuigje om of zet hem met een korte lijn zo diep mogelijk in de bak vast. Je kunt ook je hond zowel links als rechts vastmaken, zodat hij niet naar één kant van de bak kan gaan. Dit kan allemaal met de ‘hondenringen’ die in de bakfiets zitten.

Hondenringen voor in de bakfiets

In de hondenbakfietsen van Babboe zitten aan de binnenkant van de bak handige hondenringen waar je de hondenriem van je hond doorheen kunt halen. Deze ringen zorgen ervoor dat je hond veilig vast gemaakt kan worden en niet zomaar de bakfiets uit kan springen.

Het is natuurlijk wel zo dat er veel verschillende hondenriemen op de markt verkrijgbaar zijn. Dit betekent dat helaas niet iedere hondenriem geschikt is om door de hondenringen heen te halen. Gelukkig is er een goedkope oplossing, zodat je alsnog je hond middels de hondenringen vast kunt zetten.

Koppelstel

Misschien heb je ‘m al in huis, het ‘Koppelstel (duo hondenriem)'. Met het koppelstel kun je normaal gesproken eenvoudig twee honden uitlaten aan één lijn. In dit geval kun je het koppelstel ook gebruiken om je hond op een veilige manier in de bakfiets vast te zetten. Koppel bovenaan je hondenriem vast aan het koppelstuk, koppel één uiteinde aan de halsband van je hond en koppel de andere uiteinde aan de hondenring van de hondenbakfiets. Op die manier kun je alsnog je hond in een bakfiets vastmaken.

Heb je een hondenbakfiets op het oog, maar twijfel je nog of het iets voor je hond is? Maak dan eens een proefrit. Niet iedere hond vindt het namelijk even fijn om in een bakfiets plaats te nemen. Laat staan als ‘het gekke ding’ ook nog eens beweegt. Tijdens een proefrit ervaar je niet alleen zelf hoe het is om op een hondenbakfiets te fietsen, maar ook hoe je hond reageert op het bewegen van de bakfiets. Zo weet je gelijk of je wel of niet voor een hondenbakfiets moet gaan.

Hond vastmaken in bakfiets

Vond je dit bericht leuk?
0
0
Deel dit artikel

Maak een
Proefrit