Wat zijn de ervaringen met een hondenbakfiets?

Hondenbakfiets

Het zijn niet alleen de jonge ouders die Babboe inspireren om nieuwe producten te ontwikkelen en de huidige bakfietsen te verbeteren, maar ook hondenbaasjes! Ook zij zijn onderdeel van onze community en inspireren ons iedere dag.

Milou Mathijssen (30) is zowel een jonge moeder als hondenbaasje. Samen met haar altijd enthousiaste boxer Duke (7) en haar zoontje Mack (1) beleeft zij de grootste avonturen met de hondenbakfiets. Misschien heb jij Duke al eens voorbij zien komen. Je kunt deze vrolijke hond namelijk misschien wel kennen van Instagram, daar is zij bekend onder de naam @DukeTheDutchBoxer. Een aantal jaar geleden is Milou een Instagram account gestart voor Duke en inmiddels hebben zij al ruim 32.000 volgers. Dagelijks worden de volgers op de hoogte gehouden van haar avonturen, die nu in Covid-19 tijd bestaan uit wandelen en ritjes met de (elektrische) hondenbakfiets. Babboe vroeg Milou naar haar ervaringen.

Welke hondenbakfiets heb je en wat waardeer je aan jouw Babboe?

“Op dit moment heb ik de Babboe Go-E, maar ik heb eerst de Babboe Dog-E gehad. Ik heb dus met beide hondenbakfietsen van Babboe ervaring. Wat ik het allerfijnste aan een Babboe bakfiets in het algemeen vind, is dat de hondenbakfiets ontzettend praktisch is. Ik kan mijn hond en mijn zoontje tegelijkertijd meenemen en dat is echt heel fijn. Ik hoef Duke niet thuis te laten als ik met Mack wil fietsen. Ze genieten allebei van de kilometers die we maken. Daarnaast is de bakfiets heel ruim, er is plek voor de hond, mijn zoontje én de boodschappen.”

Wat zijn jouw ervaringen met de Babboe Dog-E?

“Het is alweer even geleden, maar ik vond de Babboe Dog-E een hele fijne bakfiets. De bakfiets is speciaal ontworpen voor honden. Dankzij de loopplank kon Duke gemakkelijk de bakfiets inlopen en gaan zitten. Toen Mack geboren werd, kon hij (na 3 maanden) ook mee in de bakfiets in de babyschaal op het opklapbare bankje. De hondenbakfiets trekt zelfs met veel gewicht in de bak snel op en is met haar drie wielen heel stabiel. De bakfiets heeft een goede accu, zodat je lang met je hond op pad kunt gaan. Wat ik vooral heel fijn vond, is dat de Babboe Dog-E een diepe bak heeft. Hierdoor had Duke genoeg ruimte en voelde zij zich veilig tijdens het fietsen.”

Wat zijn jouw ervaringen met de Babboe Go-E?

“Toen de Babboe Go-E in de zomer van 2020 op de markt kwam, heb ik de Babboe Dog-E omgewisseld voor de Babboe Go-E. Een goede keuze, want wat is de Babboe Go-E een mooie bakfiets zeg! Deze stylisch hondenbakfiets heeft een deurtje aan de voorkant. Het is daardoor voor een hond en voor een kind heel gemakkelijk om in te stappen. Dit deurtje is ook handig bij gebruik van de regentent. Hierdoor hoef ik Mack niet door de raampjes aan de zijkant te manoeuvreren om hem op zijn stoeltje te zetten, maar kan dit gemakkelijk via het deurtje.”

Merk je verschil tussen de twee hondenbakfietsen?

“Persoonlijk vind ik de Babboe Go-E beter sturen in de bochten dan de Babboe Dog-E. Misschien komt dit doordat de Babboe Go-E een lagere bak heeft. Dit geeft mij het gevoel dat de bakfiets wat compacter en minder log is.”

Welke hondenbakfiets heeft jouw voorkeur?

“Mijn voorkeur gaat uit naar de Babboe Go-E. Ik vind de bakfiets met haar ronde vormen en kleur echt mooi qua design. Het deurtje aan de voorkant, de lagere bak en de overzichtelijke accubediening op het stuur maakt de bakfiets heel praktisch.”

Wat zijn de ervaringen van Duke en Mack in de hondenbakfiets?

“Duke en Mack vinden het helemaal geweldig om er op uit te gaan met de hondenbakfiets. Normaal gesproken, als er geen lockdown is, fiets ik regelmatig naar het werk met Duke. We hebben altijd veel bekijks op straat en krijgen veel leuke reacties.. Een ritje naar het bos of een plas net wat verder weg, is met de elektrische bakfiets ook echt ideaal. Dat zijn namelijk net iets te grote afstanden die je met een normale fiets niet zo snel maakt. Duke en Mack genieten dan volop en vermaken zich vervolgens weer in het bos of bij het water. De bakfiets is echt een luxe!”

Hoe reageren de mensen op jouw hondenbakfiets?

“De mensen reageren altijd super enthousiast als zij de hondenbakfiets voorbij zien komen, zowel op straat als op Instagram. Vooral Duke krijgt veel aandacht. Als je haar flapperende oren in de wind ziet, ben je gewoon verkocht. Dagelijks krijg ik veel vragen waar de bakfiets van is, of er meerdere modellen zijn en of de bakfiets ook in het buitenland te bestellen is. En dat is allemaal mogelijk, want Babboe is in meer dan 30 landen wereldwijd verkrijgbaar en voor ieder type gezin is er een passende bakfiets. De complimenten over het mooie design stromen ook altijd binnen. Erg leuk om te lezen!”

Zijn er bepaalde dingen die volgens jou verbeterd kunnen worden aan de hondenbakfiets?

“Ik zou wel een zwaardere accu in mijn hondenbakfiets willen. Dan kan ik nog vaker de maximale snelheid van de motor gebruiken en hoef ik me geen zorgen te maken of mijn accu nog wel vol genoeg zit. Verder vind ik de bakfiets echt een droomfiets. Ik kan niet meer zonder.”

Wat is jouw advies aan de mensen die nog twijfelen om een (honden)bakfiets te kopen?

“Maak een proefrit, dan ervaar je zelf hoe het is om op een bakfiets te fietsen. Het is in het begin zeker even wennen, maar als je eenmaal gewend bent, kun je niet meer zonder. Een bakfiets is natuurlijk niet iets wat je even snel koopt. Het is een grote aankoop waar je goed over na moet denken. Daarom raad ik zelf altijd aan om een bakfiets te testen, zodat je zeker weet welke bakfiets het beste bij je past.”

Bekijk hoe je het snelste een proefrit kunt maken >

Vond je dit bericht leuk?
0
Deel dit artikel