Bakfiets kopen en testen: waar is dat mogelijk?

Bakfiets kopen

In grote steden en ook daarbuiten worden bakfietsen steeds populairder. Ze zijn in de stad een handig vervoersmiddel om met je kinderen op een veilige manier van A naar B te komen. Daarnaast is het beter voor het milieu en vaak goedkoper dan met de auto. Overweeg je een bakfiets te kopen, dan moet je jezelf vooraf een aantal vragen stellen.

Welk type bakfiets past bij mij?

Er zijn bakfietsen met twee wielen en bakfietsen met drie wielen. Tweewielbakfietsen fietsen net als een gewone fiets en zijn wendbaarder dan driewielbakfietsen. Driewielers zijn daarentegen robuuster en bieden meer ruimte. Afhankelijk van welk fietsgevoel je het best bevalt en hoeveel je zou willen vervoeren, neem je een beslissing. Wij adviseren om voordat je een bakfiets gaat kopen, altijd een proefrit te maken en beide typen uit te proberen. Vervolgens moet je beslissen of je een e-bike bakfiets wilt kopen of een bakfiets zonder trapondersteuning. Die beslissing hangt af van wat je dagelijks in je bakfiets gaat vervoeren, de lengte van het traject en het type wegdek. Wanneer je besluit een e-bike bakfiets te kopen, dan heb je vervolgens de keus uit een achterwielmotor of een sterke middenmotor.

Wat past beter bij jou en je gezin, een niet elektrische of een elektrische bakfiets? Gebruik je de bakfiets alleen voor korte, hoofdzakelijk vlakke trajecten, dan heb je waarschijnlijk aan een niet elektrische Babboe genoeg. Leg je elke dag heel veel kilometers af of vervoer je veel kinderen in de bak, dan is een elektrische bakfiets handiger. Heb je vaak een volgeladen bak, leg je extreem lange afstanden af en woon je in een heuvelachtige regio? Dan raden we je aan een elektrische bakfiets te kopen met sterke middenmotor (Babboe Mountain).

Doe de test >

bakfiets kopen

Waarvoor gebruik ik de bakfiets?

Voor het vervoer van kinderen zijn er verschillende bakfietsen. Babboe heeft diverse bakfietsmodellen. Van de kleine Babboe Mini die plaats biedt aan 1-2 kinderen tot de Babboe Max die plaats biedt aan 6 kinderen. Speciaal voor hondenbezitters is er de Babboe Dog. Met de praktische loopplank kunnen honden zelfstandig in en uit de bak lopen. Wil je voornamelijk lange fietstochten maken met in principe altijd 1-2 kinderen, dan is de gezinsfiets Babboe Slim ideaal. Gebruik je de bak in principe alleen voor goederentransport, dan adviseren wij de praktische vrachtfietsen van Babboe Pro.

Waar kan ik een bakfiets kopen en testen?

Een Babboe bakfiets kopen kan online in de Babboe webshop. Daar vind je ook een grote collectie accessoires voor alle Babboe modellen. Voor een proefrit kun je terecht op onze testdagen, bij alle bij ons aangesloten fietsenwinkels en via Try my Babboe bij particuliere Babboe bezitters die hun bakfiets voor proefritten ter beschikking stellen.

Zoek een winkel >

bakfiets kopen

Wat zijn de kosten en betaalmogelijkheden?

Een bakfiets kopen kun je online met veilige betaalmethoden. Of je nu online bestelt of bij een van onze fietsenwinkels, alle Babboe bakfietsen zijn hetzelfde geprijsd. Het voordeel van een online aankoop is dat je Babboe bakfiets gratis en rijklaar geleverd wordt. De levering regelen wij in overleg met de vervoerder. Daarnaast heb je bij Babboe ook de mogelijkheid voor bakfiets lease.

Alle bakfietsen

Vond je dit bericht leuk?
0
0
Deel dit artikel