Bakfiets kopen en testen: alle mogelijkheden op een rij

Bakfiets kopen

Bakfietsen worden steeds populairder: niet alleen in grote steden maar ook daarbuiten zie je ze steeds vaker in het straatbeeld verschijnen. In de stad is de bakfiets het beste vervoersmiddel om met je kinderen veilig van A naar B te komen. Daarnaast is het duurzamer en dus beter voor het milieu én goedkoper dan met de auto. Geen hoge brandstofkosten meer! Overweeg je een bakfiets te kopen? We zetten een aantal vragen voor je op een rij die de keuze voor jou makkelijk maken.

Welk type bakfiets past bij mij?

Er zijn bakfietsen met twee wielen en bakfietsen met drie wielen. Tweewielbakfietsen rijden net als een gewone fiets en zijn wendbaarder dan driewielbakfietsen. Driewielers zijn daarentegen steviger, robuuster en bieden meer ruimte. Hoeveel je wilt gaan vervoeren en welk fietsgevoel je het fijnste vindt, bepaalt de keuze voor jouw type bakfiets. Tijdens een proefrit kun je deze vraag voor jezelf het beste beantwoorden. Probeer een tweewieler én driewieler uit en ervaar het verschil.

Wil ik een elektrische of niet-elektrische bakfiets kopen?

Tijdens een proefrit kun je ook gelijk het verschil ervaren tussen een elektrische en een niet-elektrische bakfiets. Ga je voor trapondersteuning of fiets je liever op eigen kracht? Die beslissing hangt af van wat je dagelijks in je bakfiets gaat vervoeren, de lengte van de fietsrit en het type wegdek. Gebruik je de bakfiets alleen voor korte trajecten op een vlak wegdek, dan heb je waarschijnlijk aan een niet-elektrische Babboe bakfiets genoeg. Ga je voor een elektrische variant? Dan heb je de keus uit een achterwielmotor of een sterke middenmotor. Leg je elke dag veel kilometers af of vervoer je veel kinderen of honden in de bak? Dan is een bakfiets met elektrische ondersteuning voor jou de beste match. Heb je vaak een volgeladen bak, leg je extreem lange afstanden af en woon je in een heuvelachtige regio? Dan raden we je aan een elektrische bakfiets te kopen met sterke middenmotor (Babboe Mountain).

Doe de test >

Onze populaire bakfietsmodellen

Waarvoor gebruik ik de bakfiets?

Voor het vervoeren van kinderen zijn er verschillende bakfietsen. Babboe heeft diverse bakfietsmodellen in het assortiment: van de kleine, compacte Babboe Mini met plek voor 1 tot 2 kinderen tot de Babboe Max die plaats biedt aan 6 kinderen. Speciaal voor hondenbezitters is er de Babboe Dog, met de praktische loopplank waarmee jouw viervoeter de bak in- en uitloopt. Wil je erop uit met 1 tot 2 kids en lange fietstochten maken? Dan is de Babboe Slim de ideale gezinsfiets. Gebruik je een bakfiets alleen voor goederentransport? Dan adviseren wij de praktische vrachtfietsen van Babboe Pro met afgesloten bak.

Waar kan ik een bakfiets kopen en testen?

Een Babboe bakfiets aanschaffen kan online in de Babboe webshop. Hier vind je ook een groot scala aan accessoires als aanvulling op jouw bakfiets. Voor alle Babboe modellen zijn er op maat gemaakte accessoires. Je kunt op verschillende plekken terecht voor een proefrit. Bezoek bijvoorbeeld onze Babboe testdagen, of bezoek een van de bij ons aangesloten fietsenwinkels. Via Try My Babboe kun je een specifiek bakfietsmodel uitproberen bij een van onze Babboe ambassadeurs.

bakfiets kopen

Wat zijn de kosten en betaalmogelijkheden?

Of je nu online bestelt of bij een van onze fietsenwinkels, de Babboe bakfietsen zijn overal hetzelfde geprijsd. Je kunt ervoor kiezen om een bakfiets online te bestellen met een veilige betaalmethode. De fiets wordt dan gratis en rijklaar afgeleverd bij jou thuis. Onze vaste externe vervoerder levert de fiets bij je op de stoep. Liever een bakfiets leasen? Bekijk hier de mogelijkheden voor bakfiets lease.

Alle bakfietsen

Vond je dit bericht leuk?
0
Deel dit artikel