Waarom een bakfiets leasen?

Wil jij graag een nieuwe Babboe bakfiets, maar heb je er het spaargeld niet voor? Door een bakfiets te leasen, hoef je niet in één keer een grote investering te doen. Bovendien kom je niet voor onverwachte kosten te staan wanneer je voor een leasebakfiets gaat.

Met het leasen van je Babboe zijn alle kosten voor onderhoud, verzekering en afschrijving inbegrepen in je maandprijs. Je leasecontract is niet persoonsgebonden dus ook opa en oma fietsen er zo mee weg!

Bekijk alle bakfietsen >

De 6 voordelen van leasen bij Babboe:

1. Geen hoge aanschafkosten

We zeiden het al, maar het blijft één van de grootste lease voordelen; fietsen op een nieuwe Babboe bakfiets zonder in één keer je spaarpot te hoeven legen!

2. Iedere dag als nieuw

Niet meer de uitgestelde to-do op de agenda om naar de fietsenmaker te gaan voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Wij komen bij je thuis of op het werk langs en zorgen ervoor dat jouw bakfiets er gedurende de leaseperiode picobello bij staat! We plannen zelfs de afspraak voor je in, zodat jij nergens aan hoeft te denken.

3. Geen onverwachte kosten

Kosten voor reparaties en onderhoud voor een elektrische bakfiets kunnen al snel oplopen. Het vervangen van je accu kost bijvoorbeeld al €500. Als je leaset zijn de kosten voor reparaties, vervangende onderdelen en onderhoudsbeurten altijd voor ons. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

4. Nooit met lege handen

Dat is pech, bakfiets weg! Elektrische bakfietsen zijn erg populair en worden veelvuldig gestolen. Jouw leasebakfiets is bij ons standaard verzekerd voor diefstal. En het nieuwe dubbele kettingslot waar geen fietsendief omheen kan? Die lease je gewoon mee.

5. Contract beëindigen?

Maak je geen zorgen, wanneer je situatie onverhoopt verandert, kun je je leasebakfiets vaak kosteloos inleveren. Zo kun je je contract beëindigen als je je baan kwijt raakt of je gaat scheiden.

6. Overnemen?

We kunnen ons voorstellen dat je aan het einde van de looptijd helemaal geen afscheid meer kunt nemen van je bakfiets. Wil je je leasebakfiets na de looptijd houden? Dan kun je deze tegen een gunstige prijs overnemen.

Wat is inbegrepen in leasen:

Je bakfiets is niet het enige wat je least, er is meer! Met de volgende inbegrepen services heb jij nergens meer omkijken naar.

  • Eerste controlebeurt na 3 maanden
  • Twee onderhoudsbeurten per jaar
  • Reparatie binnen 72 uur
  • Verzekering tegen diefstal en schade
  • 24-uurs Pechhulp
  • Verlengde garantie

Inclusief onderhoud & reparatie
Wij zorgen ervoor dat jouw leasefiets er altijd top bij staat. Zo komen we na 3 maanden bij je thuis langs voor de eerste controlebeurt en vervolgens twee keer per jaar om de bakfiets helemaal na te lopen. Gaat er iets kapot? Dan maak je gemakkelijk telefonisch een afspraak voor reparatie en binnen 72 uur staat er een monteur bij je op de stoep.

Inclusief diefstal en schade verzekering
De lease is inclusief een verzekering tegen diefstal en schade, hierbij geldt wel een eigen risico. Voor zakelijke lease is het afsluiten van een ongevallenverzekering voor opzittende een vereiste.

Inclusief 24-uurs Pechhulp
Met je leasefiets kun je gebruik maken van de 24-uurs pechhulp in geval van nood. De monteur komt binnen één uur naar je toe. Wanneer een reparatie ter plekke niet mogelijk is, word je samen met je bakfiets naar huis gebracht. Je kunt dan telefonisch bij Babboe een reparatie aanvragen.

Verlengde garantie
Standaard ontvang je twee jaar garantie op jouw accu, controller box en display. Bij een looptijd van 36 maanden (3 jaar) verlengen we deze garantie met 1 jaar.

Algemene leasevoorwaarden
Bekijk de algemene leasevoorwaarden.

Bekijk alle bakfietsen >


24 of 36 maanden

Bij een langere leaseperiode is je maandbedrag lager. Wil je de bakfiets na afloop van de lease overnemen? Dan is het voordeliger om voor een langere looptijd (36 maanden) te kiezen. We zien op dit moment dat de meeste gezinnen voor een looptijd van 36 maanden kiezen.

De meeste gezinnen kiezen voor een looptijd van 36 maanden.


Accessoires

Je kunt bij het afsluiten van je leasecontract gelijk alle accessoires die je nu en in de toekomst nodig hebt mee leasen. Dit geldt niet alleen voor een regentent of kettingslot, maar ook voor de baby en kinderzitjes die je nodig hebt voor je kindje(s). Houdt er rekening mee dat je naast een babyschaal of maxi-cosi drager voor de allerkleinsten, op een later moment ook de peuterstoel, kleuterzitjes of bakfietskussens nodig zult hebben. We schrijven de accessoires gedurende de leaseperiode volledig af, aan het einde van de looptijd zijn de accessoires dus van jou.

 

Kies jouw lease bakfiets


Veelgestelde vragen:
Kan de leaseperiode ingekort worden?

Je kan gedurende de leaseperiode aangeven dat je de leaseperiode wilt verkorten. In overleg met jouw leaseadviseur van Friesland Lease kan je bepalen met hoeveel maanden je de leaseperiode wilt inkorten. Jouw leaseadviseur zal voor je een nieuwe prijsberekening maken. De minimale looptijd is 12 maanden.

Waarom zijn niet alle bakfietsen te leasen?

Het kan voorkomen dat niet alle bakfietsen beschikbaar zijn om te leasen. Dit kan een van de volgende redenen hebben:

  • De bakfiets heeft te lange levertijden
  • Niet alle onderdelen en/of accessoires zijn momenteel beschikbaar
Zit er een aanbetaling in het leasetarief?

Standaard is er geen aanbetaling opgenomen in het leasetarief. Dit kan uiteraard wel om het leasetarief te verlagen. Houd er rekening mee dat je de aanbetaling niet terugkrijgt bij opzegging of ontbinding van de leaseovereenkomst of bij diefstal / total loss van de bakfiets.

Wat zit er allemaal in de lease maandtermijn?

Privé Leasefiets van Friesland Lease & Babboe is een zeer compleet product en omvat het gebruik van de bakfiets, de afschrijving, onderhoud, reparatie, bandenvervanging, casco verzekering, ongevallen opzittendenverzekering (alleen de berijder), verhaalsrechtsbijstand verzekering, 24/7 pechhulp en BTW.

Welke looptijden voor de leaseperiode zijn mogelijk?

De leaseperiode is minimaal 24 maanden en maximaal 36 maanden.

Waarom is er acceptatie nodig voor een leasebakfiets?
Het is voor jou en voor Friesland Lease belangrijk vast te stellen dat de maandelijkse verplichtingen die wij met elkaar aangaan, passen bij jouw persoonlijke situatie. Om te bepalen of het aangaan van een Privé Leaseovereenkomst financieel verantwoord is, werkt Friesland Lease samen met EDR Credit Services. Zij voorzien Friesland Lease van een advies of de aanvraag verantwoord is op basis van jouw persoonlijke situatie. Dit doet EDR Credit Services door toepassing van een draagkrachtnorm.
Wordt de Privé Leaseovereenkomst geregistreerd bij het BKR?

Nee, de Privé Leaseovereenkomst wordt niet getoetst en geregistreerd bij het BKR te Tiel.

Hoeveel moet ik betalen als ik de leasebakfiets wil overnemen?

Wil je een exacte berekening van de overnameprijs, neem dan contact op met jouw leaseadviseur bij Friesland Lease. Echter ter indicatie: Bij een contract van 36 maanden dien je gemiddeld rekening te houden met 30% van de nieuwprijs. Bij een contract van 24 maanden dien je gemiddeld rekening te houden met 40% van de nieuwprijs. De exacte overnameprijs wordt gebaseerd op de dan geldende marktwaarde.

Kan de leaseperiode verlengd worden?

Je kan gedurende of tegen het einde van de leaseperiode aangeven dat je de leaseperiode wilt verlengen. In overleg met jouw leaseadviseur van Friesland Lease kan je bepalen met hoeveel maanden u de leaseperiode wilt verlengen. Jouw leaseadviseur zal voor je een nieuwe prijsberekening maken. De maximale looptijd is 36 maanden.

Door wie wordt de leasebakfiets besteld?

Zodra Friesland Lease het getekende leasecontract heeft ontvangen en de bedenktijd van 14 dagen is verstreken of je daarvan afstand hebt gedaan, wordt de bakfiets door Friesland Lease besteld bij Babboe.

Bekijk alle veelgestelde vragen over privé leasen of zakelijk leasen.

Maak een
Proefrit

Maak een Proefrit