Privé leasen

Op deze pagina vind je alle veelgestelde vragen over het privé leasen van een bakfiets.
Waarom zijn niet alle bakfietsen te leasen?

Het kan voorkomen dat niet alle bakfietsen beschikbaar zijn om te leasen. Dit kan een van de volgende redenen hebben:

  • De bakfiets heeft te lange levertijden
  • Niet alle onderdelen en/of accessoires zijn momenteel beschikbaar
Waarom is er acceptatie nodig voor een leasebakfiets?
Het is voor jou en voor Friesland Lease belangrijk vast te stellen dat de maandelijkse verplichtingen die wij met elkaar aangaan, passen bij jouw persoonlijke situatie. Om te bepalen of het aangaan van een Privé Leaseovereenkomst financieel verantwoord is, werkt Friesland Lease samen met EDR Credit Services. Zij voorzien Friesland Lease van een advies of de aanvraag verantwoord is op basis van jouw persoonlijke situatie. Dit doet EDR Credit Services door toepassing van een draagkrachtnorm.
Hoe verloopt het acceptatie proces voor een leasebakfiets?

Nadat je hebt aangegeven welke bakfiets je wilt, krijg je van Friesland Lease een mail waarin een link naar het portaal van EDR Credit Services staat. In het portaal van EDR Credit Services kan je jouw persoonlijke gegevens controleren, aanvullen of wijzigen. EDR Credit Services voert daarna direct de eerste krediettoetsing uit, waarvan je bericht krijgt. Bij een positieve toetsing word je per mail gevraagd om de benodigde documenten voor definitieve toetsing te uploaden in het portaal van EDR Credit Services. EDR Credit Services kan daarna eventueel ook nog telefonisch contact met je opnemen voor een interview. Binnen 8 werkuren informeert EDR Credit Services je over de definitieve toetsing. Indien die ook positief is, zal je binnen twee werkdagen het leasecontract per mail ontvangen.

Wat moet ik aanleveren voor acceptatie van een leasebakfiets?

Friesland Lease vraagt je slechts beperkte informatie en een beperkt aantal documenten.

Informatie:

  • Inkomensgegevens
  • Burgerlijke staat
  • Huur- of koopwoning
  • Eventuele lopende leningen

Documenten (minimaal gevraagd):

  • Een kopie van uw identiteitsbewijs (rijbewijs of paspoort zonder foto en BSN nummer).
  • Een kopie van 1 recente salarisstrook (maximaal 3 maanden oud) of een kopie van de uitkerings-/pensioen specificatie indien je een uitkering/pensioen ontvangt.
  • Een kopie van het meest recente jaarrapport of een IB aangifte indien je zelfstandige bent.
Zit er een aanbetaling in het leasetarief?

Standaard is er geen aanbetaling opgenomen in het leasetarief. Dit kan uiteraard wel om het leasetarief te verlagen. Houd er rekening mee dat je de aanbetaling niet terugkrijgt bij opzegging of ontbinding van de leaseovereenkomst of bij diefstal / total loss van de bakfiets.

Is een aanbetaling van het leasetarief mogelijk?

Ja, het is mogelijk om maximaal 25% van de catalogusprijs aan te betalen.

Is er een waarborgsom van toepassing op het leasecontract?

Nee, er is geen waarborgsom van toepassing bij Privé Leasefiets.

Heb ik een bedenktijd voor mijn leasecontract?

Ja, je hebt een bedenktijd van 14 dagen. Deze bedenktijd gaat in op het moment dat je het leasecontract ondertekent en voorziet van een datum. Indien je geen datum invult, gaat de bedenktijd pas in zodra Friesland Lease het getekende leasecontract heeft ontvangen.

Kan ik van de bedenktijd af van mijn leasecontract?

Ja, je kan afstand doen van de bedenktijd. Je moet hiervoor een Afstandsverklaring Bedenktijd ondertekenen bij Friesland Lease, waarbij de verkoopadviseur namens Friesland Lease het document mede ondertekent. Na ondertekening van de Afstandsverklaring Bedenktijd, betaal je de eventuele aanbetaling en zal Friesland Lease de bakfiets direct bestellen bij Babboe.

Door wie wordt de leasebakfiets besteld?

Zodra Friesland Lease het getekende leasecontract heeft ontvangen en de bedenktijd van 14 dagen is verstreken of je daarvan afstand hebt gedaan, wordt de bakfiets door Friesland Lease besteld bij Babboe.

Zijn de bakfiets acties ook geldig bij lease?

Nee, de bakfiets acties zijn niet geldig i.c.m. met lease.

Wordt de Privé Leaseovereenkomst geregistreerd bij het BKR?

Nee, de Privé Leaseovereenkomst wordt niet getoetst en geregistreerd bij het BKR te Tiel.

Wat zit er allemaal in de lease maandtermijn?

Privé Leasefiets van Friesland Lease & Babboe is een zeer compleet product en omvat het gebruik van de bakfiets, de afschrijving, onderhoud, reparatie, bandenvervanging, casco verzekering, ongevallen opzittendenverzekering (alleen de berijder), verhaalsrechtsbijstand verzekering, 24/7 pechhulp en BTW.

Is de privé lease maandtermijn inclusief btw?

Ja, de maandtermijn is inclusief het op dat moment geldende btw-percentage.

Kan de leaseperiode verlengd worden?

Je kan gedurende of tegen het einde van de leaseperiode aangeven dat je de leaseperiode wilt verlengen. In overleg met jouw leaseadviseur van Friesland Lease kan je bepalen met hoeveel maanden u de leaseperiode wilt verlengen. Jouw leaseadviseur zal voor je een nieuwe prijsberekening maken. De maximale looptijd is 36 maanden.

Kan de leaseperiode ingekort worden?

Je kan gedurende de leaseperiode aangeven dat je de leaseperiode wilt verkorten. In overleg met jouw leaseadviseur van Friesland Lease kan je bepalen met hoeveel maanden je de leaseperiode wilt inkorten. Jouw leaseadviseur zal voor je een nieuwe prijsberekening maken. De minimale looptijd is 12 maanden.

Welke looptijden voor de leaseperiode zijn mogelijk?

De leaseperiode is minimaal 24 maanden en maximaal 36 maanden.

Is er een minimum leeftijd voor een Privé Leasefiets?

Voor het aangaan van de leaseovereenkomst is de minimale leeftijd 18 jaar. Voor de berijder van de bakfiets geldt geen minimale leeftijd.

Is er een maximale leeftijd voor een Privé Leasefiets?

Nee, er geldt geen maximale leeftijd voor een leaseovereenkomst.

Is het mogelijk accessoires op te nemen in de leaseovereenkomst?

Standaard komen de Babboe bakfietsen zonder accessoires. Je kan in de leaseovereenkomst diverse accessoires erbij bestellen. Na ondertekening van het leasecontract is het niet meer mogelijk om accessoires in de lease op te nemen. Je kunt ze dan wel zelf aanschaffen via onze webshop.