Lease

Vind hier alle informatie over lease

 • Kan ik een bakfiets leasen met de nieuwe bijtellingsregeling?

  Ja, dit kan met een zakelijk leasecontract dankzij de nieuwe leaseregeling per 1 januari 2020. Zien we jouw binnenkort op de bakfiets naar je werk? Fietsen naar het werk is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je gezondheid en voor je portemonnee. Door een versimpelin>g van de fiscale fietsregeling wordt het eenvoudiger en goedkoper om een ‘bakfiets van de zaak’ te rijden.

 • Hoeveel moet ik betalen als ik de leasebakfiets wil overnemen?

  Wil je een exacte berekening van de overnameprijs, neem dan contact op met jouw leaseadviseur bij Friesland Lease. Echter ter indicatie: Bij een contract van 36 maanden dien je gemiddeld rekening te houden met 30% van de nieuwprijs. Bij een contract van 24 maanden dien je gemiddeld rekening te houden met 40% van de nieuwprijs. De exacte overnameprijs wordt gebaseerd op de dan geldende marktwaarde.

 • Wat zit er allemaal in de lease maandtermijn?

  Met het leasen van je Babboe zijn alle kosten voor onderhoud, verzekering en afschrijving inbegrepen in je maandprijs. Je leasecontract is niet persoonsgebonden dus ook opa en oma fietsen er zo mee weg!

 • Welke looptijden voor de leaseperiode zijn mogelijk?

  De leaseperiode is minimaal 24 maanden en maximaal 36 maanden.

 • Kan de leaseperiode verlengd of ingekort worden?
  false
 • Is een aanbetaling van het leasecontract mogelijk?

  Ja, het is mogelijk om maximaal 25% van de catalogusprijs aan te betalen.

 • Wat te doen met de leasebakfiets aan het einde van de looptijd?

  Als de looptijd van het leasecontract verstreken is en je de bakfiets niet wilt overnemen, dan kan je de bakfiets inleveren op een door Friesland Lease aan te geven locatie. Daar is men bekend met de innameprocedure van Friesland Lease.

  Als je de bakfiets wel overneemt, dan wordt na betaling van de overnameprijs en de eindafrekening de leaseovereenkomst en de verzekering beëindigd. Vanaf dat moment ben je volledig eigenaar van de bakfiets.

 • Kan ik de leasebakfiets overnemen?

  Ja, dat kan. Hiertoe neem je contact op met jouw leaseadviseur van Friesland Lease.

 • Hoe werkt de pechhulp bij een lease contract?

  Wanneer u de bakfiets doormiddel van een lease contract heeft aangeschaft, heeft u recht op pechhulp via Enra. Met deze pechhulpservice bent u in heel Europa verzekerd.

  (let op: Deze pechhulp is niet voor klanten die de bakfiets via koop hebben aangeschaft, kijk daarvoor in deze FAQ)