De beste bakfiets 2022: we hebben 10 tips speciaal voor jou

beste bakfiets 2022

Het jaar is alweer bijna voorbij, maar je bent nog op zoek naar de beste bakfiets 2022? Een proefrit maken is het beste advies dat we kunnen geven. Voordat het zover is, moet je ook eerst een paar keuzes maken. Met deze 10 tips helpen we je op weg zodat je weet waar je op moet letten om de beste bakfiets 2022 te vinden.

1. Beste bakfiets 2022: twee of drie wielen?

Een bakfiets kun je kiezen met twee wielen, net zoals een normale fiets, of een bakfiets met drie wielen (één achter, twee voor). Over het algemeen rijdt een tweewieler dynamisch en wendbaar en kun je harder fietsen. Een driewieler is stabiel bij stilstand en instappen van de kinderen. Het fietsen op een tweewieler is voor veel mensen gemakkelijk, omdat we dat gewend zijn van een normale fiets. Het fietsen op een driewieler is even wennen omdat het rij- en stuurgedrag door de drie wielen iets anders is.

Bekijk alle verschillen >

2. Wel of geen elektrische bakfiets?

Het is niet zwaar om te fietsen op een normale bakfiets. Hoe zwaarder de bak beladen is, hoe harder je zult moeten trappen. Een niet elektrische bakfiets wordt vooral gebruikt voor kleine afstanden en mensen die het niet erg vinden om wat harder te trappen bij tegenwind of heuvel op. Extra lichaamsbeweging kan ook een goede reden zijn.

Een elektrische bakfiets ondersteunt je tot maximaal 25 km per uur. De trapondersteuning is alleen actief wanneer jij aan het trappen bent. Als je stopt met trappen, stopt ook de trapondersteuning. Je rijdt zonder moeite weg met een volle bak en je hebt veel minder last van tegenwind.

Bij een elektrische bakfiets kun je kiezen tussen een bakfiets met achterwielmotor of een bakfiets met middenmotor. De keuze is mede afhankelijk van jouw wensen en budget. Een bakfiets met middenmotor is duurder dan een bakfiets met achterwielmotor.

Het verschil leggen we uit op de pagina: Wat is het verschil tussen een E-bakfiets en een Mountain bakfiets?

3. Wie neem je mee in de bak?

Waarvoor ga je de bakfiets gebruiken? Een familie bakfiets is bedoeld voor het vervoeren van kinderen. Als je van plan bent om meer dan drie kinderen te vervoeren, kom je al snel uit bij een bakfiets met drie wielen. Een hondenbakfiets is ontworpen voor het vervoeren van één of meerdere honden. Heel handig als je naar het park of strand wilt rijden. We schreven er al eerder over: Je hond mee op de fiets, waarom niet?

Wist je dat Babboe ook vrachtfietsen heeft voor zakelijke doeleinden, zoals het bezorgen van maaltijden of pakketten?

Hulp nodig?

Gebruik de bakfiets keuzehulp en bekijk de beste bakfiets die bij jou past.

4. Wat is jouw budget?

Heb je een bepaald budget in gedachte voor het kopen van een bakfiets? Een normale Babboe bakfiets is verkrijgbaar vanaf €1400 en een elektrische bakfiets vanaf €2200. Babboe levert direct aan de consument, waardoor we deze prijzen kunnen aanbieden met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

5. Is de bakfiets veilig?

Controleer bij het kopen van een bakfiets of deze aan jouw veiligheidswensen voldoet. Een bakfiets met drie wielen is voorzien van kantelstoppers. In het donker ben je duidelijk zichtbaar dankzij de goede verlichting. Daarnaast zijn alle bakfietsen uitgerust met extra brede banden voor een optimaal fietscomfort.

Meer over veiligheid

6. Bakfiets kiezen met een stuur of stang?

Een bakfiets met drie wielen is verkrijgbaar met een normaal stuur, of een stang. De bakfietsen van Babboe zijn allemaal voorzien van een normaal fietsstuur. Hierdoor hoef je niet te wennen aan een andere fietshouding. Je bent al gewend aan een normaal fietsstuur, het is comfortabel en veilig.

beste bakfiets 2022

7. Welke accessoires heb ik nodig?

Een bakfiets kun je op veel verschillende manieren ‘pimpen’. Als je baby’s of peuters gaat vervoeren in de bakfiets, kun je nu al rekening houden met de accessoires die je hiervoor nodig hebt. Kun je een tweeling vervoeren in de bakfiets? Past een maxi cosi drager in de bakfiets? Welk kinderzitje heb ik nodig?

Babboe heeft het grootste assortiment aan bakfietsaccessoires, zoals kinderzitjes, regententen en bakfietskussens.

Bekijk alle accessoires

8. Is onderhoud mogelijk?

Een bakfiets onderhouden is een vak apart. Niet elke fietsenmaker heeft de mogelijkheid om een bakfiets te onderhouden.

Bij Babboe kun je in Nederland en België kiezen voor de unieke bakfiets service aan huis. De monteur komt dan bij jouw thuis voor onderhoud en reparatie. In andere landen werkt Babboe samen met een groot netwerk van fietsenwinkels. Bekijk het fietsenwinkel overzicht om te zien of er een fietsenwinkel bij jou in de buurt zit.

9. Wil je een bakfiets leasen?

Je kunt ook een Babboe bakfiets leasen. Het grote verschil met een bakfiets kopen, is dat je met een leaseregeling kiest voor service en gemak. Je betaalt een vast bedrag per maand met een looptijd van 24 of 36 maanden. Wanneer je een bakfiets gaat leasen, profiteer je de gehele lease periode van onderhoud en reparatie aan huis, 24/7 pechhulp en een bakfietsverzekering tegen diefstal en schade.

Meer informatie over bakfiets leasen

10. Maak een proefrit

Om jouw beste bakfiets 2022 te kiezen, kun je het beste een proefrit maken op meerdere bakfietsen. Zo ontdek je al snel de voordelen van een elektrische bakfiets en krijg je het beste gevoel bij een bakfiets met twee of drie wielen.

Je kunt een Babboe bakfiets testen in Amersfoort, bij een Babboe ambassadeur in de buurt of een fietsenwinkel.

Vond je dit bericht leuk?
0
Deel dit artikel