Je hond mee op de fiets, waarom niet?

hond op de fiets
Dog
Go

Je hebt ze vast wel eens zien fietsen, de bakfietsen van Babboe. Al die zingende kindjes in de bak, enorm schattig natuurlijk, maar wist je dat er ook speciaal bakfietsen zijn voor jouw hond? Want ook honden vinden het gezellig om met de (bak)fiets vervoerd te worden. Wapperende oren, een kwispelende staart en een hijgende tong. Zie je het al voor je?

Hond op de fiets vervoeren

Het is niet altijd makkelijk om als hondenbaasje een hond op de fiets te vervoeren. Sommige honden zijn gewoon te groot voor in je fietsmandje. Mocht je zelfs meerdere honden hebben, dan wordt het al helemaal lastig om deze te vervoeren. De hond naast de fiets aan de lijn is ook niet altijd even handig. Niet alle wegen zijn geschikt om de hond naast de fiets mee te laten lopen. De wegen zijn simpel gezegd te druk of te smal. Een bakfiets biedt daarom een goede oplossing. Hond in de bak en fietsen maar. De meeste honden vinden een ritje met de bakfiets, als ze eenmaal gewend zijn, een feestje op wielen!

Je komt overal

Met de bakfiets en de hond naar het bos, de heide of het strand fietsen, en daar de hond lekker laten rennen en spelen. Een (elektrische) bakfiets brengt je naar andere gebieden. Met de bakfiets heb je namelijk een veel grotere reikwijdte en kun je ergens heen fietsen om daar te wandelen. Zo kun je makkelijk naar een bos of natuurpark bij jou in de buurt dat lopend net even te ver is. Niet alleen handig voor jou als hondenbaasje, maar de hond vindt het ook nog eens heerlijk om in de bak te zitten en om zich heen te kijken. Heerlijk in de frisse lucht.

Twee geschikte modellen: Babboe Dog & Babboe Go

Babboe heeft twee verschillende modellen bakfietsen die geschikt zijn voor de hond. Dat zijn de Babboe Dog en de Babboe Go. Beide modellen zijn uiteraard verkrijgbaar met elektrische trapondersteuning. Het maakt dus niet uit of jouw fiets is volgeladen, je hebt altijd wind mee. Een heuvel, een hoge brug of zware tegenwind is met een elektrische bakfiets geen enkel probleem. Je zet gewoon de ondersteuning wat hoger en trapt rustig verder.

De Babboe Dog heeft een robuuste stevige bak, en heeft plek voor twee (grote) honden. Daarnaast wordt deze bakfiets standaard voorzien van een opklapbaar bankje, waardoor je eventueel ook nog twee kinderen kunt vervoeren. Dankzij de handige loopplank aan de voorkant kunnen honden zelf de bak in en uit lopen. Dit is ideaal met grote, zware honden.

De Babboe Go heeft een bak met ronde vormen en is gebaseerd op de Babboe Curve familiebakfiets. Als extra feature heeft de Babboe Go een handige deur aan de voorkant van de bak. Door dit deurtje is de instap voor een hond erg gemakkelijk. Niet alleen voor de hond trouwens, want ook voor kinderen is dit deurtje hartstikke leuk en handig bij de instap. De bak heeft één vast zitbankje, waardoor de bakfiets ook geschikt is voor één of twee kinderen. De Babboe Go is dus ideaal voor een huishouden met kinderen én natuurlijk de hond!

Proefrit met hond op de fiets maken?

Mocht je jouw hond naar een ander gebied willen vervoeren om daar eens vaker te wandelen? Kom dan een proefrit bij ons maken. Jouw hond(en) zijn van harte welkom om te ervaren hoe het is om in een echte hondenbakfiets te zitten.

Bekijk hoe je het snelste een proefrit kunt maken >

Vond je dit bericht leuk?
0
Deel dit artikel