Tips om jouw bakfiets zomerklaar te maken

Bakfiets lenteklaar

Het zonnetje begint weer te schijnen en de bloemen staan in bloei: hét moment om met je bakfiets een ritje te maken! Hier zijn 7 tips jouw bakfiets klaar te stomen voor het mooie weer.

1. Maak je bakfiets schoon

Tijd voor een grondige zomerschoonmaak! Door je bakfiets regelmatig schoon te maken onderhoud je ook de onderdelen van je bakfiets. Dit verlengt de levensduur van jouw bakfiets. We leggen je de video hieronder uit hoe je met een paar simpele stappen jouw bakfiets klaarstoomt voor het fietsseizoen. Je hebt hier slechts een schone doek, Bike Protector en Bike Cleaner voor nodig.

2. Check de banden van je bakfiets

Controleer de bandenspanning van je bakfiets met een fietspomp met drukmeter. Zijn je buitenbanden aan vervanging toe? In deze video leggen we je uit waar je de maat kunt vinden van jouw band, zodat je makkelijk een nieuwe set kunt bestellen. De gewenste bandenspanning van jouw voor- en achterbanden ligt tussen de 3.5 en 4 bar. In de winter mogen je banden wat zachter blijven voor betere grip, in de lente mogen de banden iets harder opgepompt worden.

3. Controleer je accu

Hopelijk heb je de accu tijdens de wintermaanden uit de elektrische bakfiets gehaald en op kamertemperatuur bewaart. Dat is namelijk gunstig voor de levensduur van dit kwetsbare onderdeel. Wanneer je de accu een tijdje niet gebruikt, loopt die vanzelf leeg. Houd er dus rekening mee dat je de elektrische bakfiets eerst aan de lader koppelt als je na de winter voor het eerst gaat fietsen. Voor een optimale actieradius laad je de accu volledig op. Zodra het groene lampje brandt, houdt niets je meer tegen om een mooie fietsrit te maken.

4. Controleer je fietsketting

Reinig de fietsketting met een speciale kettingspray en maak hem schoon. Smeer de ketting van de bakfiets in en draai de ketting helemaal rond om de spray goed te verspreiden. In de onderstaande video leggen we je uit hoe je gemakkelijk je fietsketting kunt onderhouden.

5. Gebruik een jasbeschermer

Mooi weer betekent ook het dragen van zomerse kleding en lange jurken. Een nadeel van lange jurken op de fiets, is dat de jurk tussen je spaken en wielen kan komen. Erg frustrerend! Met de Babboe jasbeschermer heb je hier geen last van en voorkom je kleding tussen je spaken.

Babboe jasbeschermer bakfiets

6. Plan een onderhoudsbeurt

Plan een bakfiets onderhoudsbeurt in zodat een fietsmonteur diverse onderdelen van jouw bakfiets kan controleren, zoals de remmen, remkabels, remblokjes, spaken en verlichting. Met de bakfiets service aan huis komt een Babboe monteur naar je toe voor onderhoud en reparatie.

7. Passen de kinderzitjes nog?

Is het een tijdje geleden dat je kinderen in de bakfiets hebben gezeten? Kijk of de kinderen toe zijn aan een nieuw kinderzitje die past bij de leeftijd. Vanaf 8 maanden kunnen kinderen al vervoerd worden in de peuterstoel. Kinderen vanaf 18 maanden kunnen gebruik maken van de kleuterzitjes of bakfietskussens.

Bakfiets accessoires

Met deze tips kun je heerlijk op pad met de bakfiets in de zomer. Geniet van het fietsen en de frisse lucht terwijl je fietst met je bakfiets. Ga lekker naar buiten en zoek mooie plekjes op in de buurt. Neem een buitenspeelkleed mee naar de speeltuin of het grasveld en je kinderen hebben een leuke plek om te spelen. Veel plezier deze zomer!

Vond je dit bericht leuk?
0
Deel dit artikel