Babboe & duurzaamheid

Naast innovatie en veiligheid, is duurzaamheid een belangrijk onderwerp bij Babboe. Babboe maakt deel uit van de Accell Group en produceert sinds meer dan 15 jaar bakfietsen, een product met duurzame voordelen.

De Babboe bakfiets

Babboe draagt bij aan duurzame mobiliteit door het aanbieden van een duurzaam en vervoer- en transportmiddel: de bakfiets.

De stijlvolle houten bakken van Babboe zijn gemaakt van beuken- en berkenmultiplex uit Europese duurzame bosbouw. De volledige productie, van grondstof tot het gebruiksklare eindproduct, is gecertificeerd en gecontroleerd door onafhankelijke experts. Met een Babboe bakfiets ben je duurzaam onderweg en draag je een steentje bij aan een duurzame wereld: milieuvriendelijk en geen files.

Om ervoor te zorgen dat families veilig onderweg zijn met een bakfiets, zijn alle Babboe bakfietsen gecertificeerd. Daarnaast zetten wij ons in voor een veilige fietsomgeving en werken al jaren samen met Veilig Verkeer Nederland en de Deutsche Verkehrswacht.

Wist je dat ...

  • ... in vergelijking met een moederfiets of kinderfiets, een bakfiets een stuk langer meegaat? … kinderen groeien mee met de bakfiets en je kunt al fietsen met een baby vanaf +/- 3 maanden.
  • ... wij continu monitoren hoe onze interne processen kunnen worden verduurzaamd?

Bedrijfsvoering

De Accell Group wil het energieverbruik en de CO2-uitstoot verminderen, zowel bij productieactiviteiten als bij transportbewegingen, en de milieubelasting door afval verminderen. Ook willen we duurzamere materialen gebruiken en meer materialen recyclen, recycling van gebruikte en verouderde onderdelen stimuleren en de hoeveelheid verpakkingsmateriaal in de waardeketen verminderen.

Onze eigen productieprocessen bestaan uit het assembleren van bakfietsen uit onderdelen en het spuiten van fietsen. Uit onderzoek naar de milieu-impact van onze processen blijkt dat het energieverbruik de grootste impact heeft op de CO2-uitstoot. Daarom richten we ons op het verminderen van energieverbruik als het gaat om duurzaamheid van onze productieomgeving. We hebben programma's gericht op afvalvermindering, duurzame verpakking en recycling van materialen en grondstoffen.

We willen innovatief zijn in het verduurzamen van onze processen en een leidende rol spelen binnen en buiten de sector. Het kritisch kijken naar onze processen en het zoveel mogelijk beperken van onze impact op het milieu leidt vaak ook tot kostenbesparingen.

Lees meer over de visie en strategie over duurzaamheid op de website van Accell Group.