Actie:
Tot € 1.000 korting bij aankoop van een elektrische bakfiets en accessoires

De duurzaamste chocolade rit van de wereld | 150 fietsers van Amsterdam naar Duitsland

Amersfoort, 8 april 2023 - Chocolade klimaatvriendelijk vanuit de Dominicaanse Republiek via Nederland naar Duitsland

Op 8 april rijden 150 fietsers vanuit de Amsterdamse fabriek van Chocolatemakers naar Duitsland om daar kilo’s chocolade te bezorgen. Deze "Schokofahrt" is een initiatief van Duitse fietsfanaten, die deel uitmaken van een volledig duurzame chocoladeketen. Hun doel is het, om de chocolade middels duurzame mobiliteit zo klimaatvriendelijk mogelijk van de plaats van herkomst naar de eindconsument te vervoeren.

De cacaobonen worden met het zeilschip Tres Hombres van de Dominicaanse Republiek over de Atlantische Oceaan naar Nederland gezeild. Chocolatemakers maakt er vervolgens in hun solar-powered fabriek in Amsterdam heerlijke chocolade van, helemaal van boon tot reep. In de landen van origine werkt Chocolatemakers samen met de boeren aan bescherming en herstel van het regenwoud.

De "Schokofahrt" fietsers organiseren ieder hun eigen fietstocht in samenwerking met afnemers uit hun stad. Babboe en Babboe Pro ondersteunen dit jaar “SchokoRadeln”, een initiatief van Rotaract (grootste jongerenorganisatie wereldwijd), om kilo’s chocolade van Amsterdam CO2-neutraal naar Mainz (Duitsland) te vervoeren.

Rens Bosma, Marketing Directeur Babboe bakfietsen: “Wij stimuleren als bakfietsbedrijf duurzame mobiliteit in Europa. Vandaar dat wij direct onze bak- en vrachtfietsen beschikbaar hebben gesteld voor dit duurzame initiatief. Bakfietsen zijn het ideale emissievrije transportmiddel van de toekomst.”

Start van de Schokofahrt #13: 8 april 2023, Chocolatemakers, Radarweg 32A, 1042 AA Amsterdam.

Lastenfahrrad Schokofahrt
Lastenfahrrad Schokofahrt

Maak een
Proefrit

Maak een Proefrit