Amersfoort zet bakfiets in voor groenvoorziening

Amersfoort, april 2015 - Steeds vaker zijn gemeenten op zoek naar een alternatief voor de busjes of auto's die gebruikt worden bij het onderhoud van groen in de gemeenten. In Amersfoort worden sindskort elektrische bakfietsen ingezet door de verschillende groendiensten.

Eind 2014 werden er door Babboe bakfietsen uit Amersfoort meerdere elektrische bakfietsen beschikbaar gesteld voor de groendiensten Eemfors en Land in Zicht. Beide bedrijven zetten zich in voor de verzorging van groen voor gemeenten, bedrijven, instellingen en particulieren in Amersfoort en omgeving. Zo gebruikte Eemfors de elektrische bakfiets al om het terrein van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg vrij te maken van zwerfafval. De bakfiets biedt alle ruimte voor het opslaan van het zwerfafval en heeft daarnaast een handige oplossing voor het materiaal dat de medewerkers mee moeten nemen. Harald Krijt: "We zijn erg blij met de bakfiets. We zijn zelfs van plan om er nog een aantal aan te schaffen. Met de inzet van de elektrische bakfietsen willen we een aantal bedrijfsauto's vervangen. Zo dragen we bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot."

Bij de in Vathorst gevestigde leer-werkboerderij Land in Zicht wordt de elektrische bakfiets sindskort gebruikt door deelnemers die afstand tot school en/of de arbeidsmarkt hebben en onder deskundige begeleiding allerlei werkzaamheden verrichten. Yuri Cohen: "We gebruiken de bakfiets voor het inzamelen van zwerfafval in heel Amersfoort en zijn er erg blij mee. Veel van onze deelnemers hebben geen rijbewijs en kunnen met een elektrische bakfiets toch heel mobiel zijn." Elektrische bakfietsen zijn niet alleen een praktisch alternatief voor de auto, het is ook een duurzaam alternatief. "Met een elektrische bakfiets kun je je groen onderhoud, ook echt 'groen' uitvoeren. Geen CO2-uitstoot meer en gedoe met tanken en files is ook geschiedenis," aldus Epco Vlugt van Babboe Bakfietsen.