Babboe Big vs Babboe Max-E

Babboe Big vs Babboe Max-E
Big
Max

Anita vergelijkt de Babboe Big en de Babboe Max-E. Wat zijn de voordelen en de nadelen?

Voordat ik de Babboe Max-E kreeg, fietste ik altijd op de Babboe Big. Het leek me leuk om eens te kijken naar de verschillen. Er is uiteraard één overduidelijk verschil dat met name voor gastouders en grote gezinnen van belang is. In de Babboe Max-E kunnen twee kindjes meer. Als gastouder kun je maximaal 6 kindjes opvangen en het is heel prettig als al die kindjes in de bakfiets passen. Ik heb zelf met de Babboe Big regelmatig kindjes zelf laten fietsen, maar dan was ik toch wat nerveus. Ze zitten nu allemaal in de bakfiets en het is gegarandeerd een gezellig, ontspannen boel!

De Babboe Max-E heeft voor mij ook een groot voordeel wat betreft het in- en uitstappen. Ik hoef de kindjes niet meer te helpen! Ze doen zelf het deurtje open en stappen de bakfiets in. Ik check of iedereen vast zit en we kunnen gaan. Met de Babboe Big tilde ik alle kleinere kindjes erin. Arbo-technisch vind ik de Babboe Max-E daarom aantrekkelijker. Ik tilde zo minimaal 6 keer per dag kinderen in en uit de bakfiets.

Een ander voordeel is de ruimte in de bakfiets. In de Babboe Big kon ik mijn buggy niet op de grond leggen zonder dat er op gestaan werd. Mijn grote kids waren altijd verantwoordelijk voor het vasthouden van de buggy. Bij de Babboe Max-E leg ik hem aan één zijde onder een bankje. Onder het andere bankje kunnen dan de tassen opgeborgen worden. Het is inmiddels een fijne routine geworden.

Met de snelheidsbegrenzer heb ik nog een beetje een haat/liefde-verhouding. Ik vind het ontzettend fijn dat hij bijvoorbeeld heuvel af, gelijkmatig remt. Ik hoef niets te doen! Ook vind ik het qua veiligheid voor andere weggebruikers en van jezelf een must. De Babboe Max-E is groot en zwaar. Een te hoge snelheid brengt gevaren met zich mee. Denk aan te hard moeten remmen, wat doet dit met de kindjes in de bak? Ik zou het liefste zien dat de snelheid pas begrenst wordt bij 20 km p/u. Op die strak geasfalteerde overzichtelijke fietspaden, fiets ik namelijk graag lekker door.

Als laatste wil ik nog een praktisch puntje benoemen. De ochtend begint vaak snel en gehaast. Iedereen eten, jas aan schoenen aan, tassen inpakken, gogogogo! In de bakfiets zit iedereen bij elkaar en dat vind ik een fijn moment om even de dag door te lopen. Bij de Babboe Max-E zit iedereen een kwartslag van je gedraaid, dus het is heel makkelijk om met iedereen contact te maken. Mijn oudste is ‘assistent tent’. Hij houdt het klepje even open, zodat iedereen mij kan horen. Zonder tent zal het helemaal makkelijk gaan.

Ik denk dat het duidelijk is dat ik niet meer zonder Babboe Max-E kan als gastouder. Ik ben ook helemaal gewend aan het formaat van de bakfiets. Voor mij is de Babboe Big echt zo big niet meer.

 

 
Vond je dit bericht leuk?
0
0
Deel dit artikel

Maak een
Proefrit