Babboe Max-E heeft een upgrade gekregen

Babboe Max-E upgrade
Max

Blogger Anita vertelt deze keer over de upgrade die we de Babboe Max-E hebben gegeven. Na de introductie van de Max-E hoorden we steeds vaker van de eerste gebruikers dat er de wens was om de snelheid van de bakfiets te verhogen. Om gemakkelijker mee te kunnen gaan met het verkeer hebben wij er daarom na een aantal weken voor gekozen om inderdaad de snelheid van de bakfiets te verhogen van 16 naar 18 km/u. Waar voorheen de rem werd gestart bij 15,2 km/u, hebben we dit bijgesteld naar 20 km/u. Dit betekent dat je tot 18 km/u wordt ondersteund en dat er pas vanaf 20 km/u wordt afgeremd.

Ik schreef het al eens in een eerdere blog. Ik heb een haat-liefde verhouding met de snelheidsbeperking. Qua veiligheid is het echt beter om van Max-E geen racefiets te maken. Hard moeten remmen heeft gevolgen voor de kindjes. Te hard de bochten door geeft kiep-gevaar en heuveltje af kan ook niet te snel. Ik vind het heel fijn dat de bakfiets zelf geleidelijk afremt als je heuvel af rijdt. Als je zelf remt dan gaat het niet altijd zo gelijkmatig.

Maar ja, de beperking tot 16 km/u vond ik wel een beetje te veel van het goede. Ik werd iedere rit afgeremd en het ging me wel irriteren. In de praktijk reed ik maar 15 km/u omdat dit fijner was dan steeds afgeremd worden. Maar als je haast hebt, is dat wel heel langzaam.

En dan nu! Ondersteuning tot 18 km/u en het afremmen begint pas bij 20! Ik zeg, perfect! Ik kwam erachter dat mijn gemiddelde snelheid rond de 17 km/u ligt. Met deze snelheid kan ik nog goed “plots” remmen. Op lange rechte stukken waar ik de weg goed kan overzien, zit ik al gauw tegen de 18 aan. Ga ik daar overheen, dan wordt ik niet afgeremd, maar trapt het iets zwaarder, waardoor ik geleidelijk weer terug ga naar onder de 18. Ik ben fan van deze aanpassing. Ik hoop dat de andere Max-E gebruikers net zo blij zijn met deze update!

 

 
Vond je dit bericht leuk?
0
Deel dit artikel

Maak een
Proefrit

Maak een Proefrit