Babboe steunt World Bicycle Relief

Babboe steunt World Bicycle Relief

De kracht van de fiets

De kracht van de fiets is niet te onderschatten. Op het vlak van mobiliteit, maar ook klimaatsverandering en armoedebestrijding kan een fiets het verschil maken. Daarom steunen wij World Bicycle Relief, een organisatie die de fiets inzet om het leven van mensen in ontwikkelingslanden te verbeteren.

We vinden het heel mooi dat wij World Bicycle Relief kunnen ondersteunen.

Chiem de Winter (Babboe)

Waarom WBR?

Wij weten bij Babboe als geen ander dat een (bak)fiets het leven een stuk gemakkelijker kan maken. Of je hem nu gebruikt om je kinderen naar school te brengen of voor de boodschappen. Het is voor ons de normaalste zaak om een fiets te hebben. Maar dat is niet overal zo. In ontwikkelingslanden zijn er kinderen die iedere dag 10 km naar school moeten lopen. Dat kost ze niet alleen heel veel energie, maar kan ook levensgevaarlijk zijn. World Bicycle Relief helpt deze kinderen aan een fiets, zodat ze voortaan veilig op de fiets naar school kunnen gaan.

Chiem de Winter, algemeen directeur Babboe: “We vinden het heel mooi dat wij World Bicycle Relief kunnen ondersteunen. Mobiliteit & veiligheid staan bij ons namelijk heel hoog in het vaandel, naast vrijheid en plezier. We gunnen iedereen op de wereld dit, en World Bicycle Relief maakt dit mogelijk in de gebieden waar deze kernwaarden niet vanzelfsprekend, maar wel heel belangrijk zijn.”

Babboe World Bicycle Relief

Impact van de fiets

World Bicycle Relief is in 2005 opgericht en heeft sindsdien al meer dan een half miljoen fietsen gedoneerd aan mensen in ontwikkelingslanden. Zij geloven in de kracht die de fiets heeft om het leven van totale gemeenschappen te verbeteren. WBR heeft hiervoor een speciale fiets ontworpen die uitermate geschikt is voor het vervoeren van zware ladingen, het afleggen van lange afstanden en dat op een ruw terrein, de Buffalo Bicycle.

Hoe de impact van deze fiets in de gehele gemeenschap te voelen is? Naast de kinderen die gemakkelijker en veiliger naar school kunnen, profiteert ook de zorg, omdat artsen en verpleegkundigen op de fiets meer patiënten kunnen bezoeken en dit ook vaker kunnen doen. De economie gaat er bovendien op vooruit, omdat ondernemers en boeren meer goederen kunnen transporteren en tijd besparen. Had jij verwacht dat de kracht van een fiets zou groot zou zijn?

Help mee!

Bij Babboe willen we juist nu het verschil maken, door te laten zien dat het niet vanzelfsprekend is om een fiets te hebben. Wij zullen een deel van onze omzet doneren aan World Bicycle Relief zodat zij nog meer mensen kunnen mobiliseren.

We zouden het geweldig vinden als jij ons helpt om World Bicycle Relief te ondersteunen. Bekijk onze speciale donatie-pagina om te zien hoe jij je steentje bij kunt dragen.

World Bicycle Relief

Vond je dit bericht leuk?
0
Deel dit artikel

Maak een
Proefrit

Maak een Proefrit