Black Friday Deals:
Nu €1.000,- korting op geselecteerde bakfietsen

Bakfietsen in de winter

Bakfietsen in de winter

Bakfiets jij in de winter? Net als bij motorrijders onderscheiden de bakfietsmoeders zich ook in all-weather rijders en mooi-weer-rijders. De eerste categorie moeders deinst niet terug voor een regenbui of koude windvlaag, dat is wel anders bij de tweede categorie. Tot welke categorie je ook behoort, voor beide geldt: in de winter bakfietsen is wel een iets andere tak van sport dan bakfietsen in de zomer. We geven je graag wat tips om de winter met je bakfietsen goed door te komen.

Hoe houd je je kinderen warm?

Natuurlijk kleed je je kinderen lekker warm aan voor je ze in de  winter in de bakfiets zet. Een lekkere warme sjaal en een fijne muts op als het echt koud is. Houd je kleintjes lekker uit de wind door met de regentent op te fietsen. Ze zitten dan warm en ook de allerkleinsten hebben dan geen last van de wind die ze om de oren blaast. Zit je kleintje in de Babboe Peuterstoel, gebruik dan ook het warme Peuterstoeldekje om je kleintje extra goed in te pakken. Zijn je kinderen al groter pak er dan een lekkere warme fleecedeken bij om ze goed warm te houden.

Bakfiets winterklaar?

Kinderen blij, nu je bakfiets nog. Heb je wel eens gehad dat je bakfiets niet lekker meer vooruit kwam na een koude nacht, of dat de remmen het niet meer goed deden? Je remkabels zijn dan waarschijnlijk bevroren. Dit is een kwaaltje wat vaker voorkomt bij fietsen waarbij er vocht in de remkabels zit. Op een zomerse dag merk je hier niet veel van, maar in de winter is het een ander verhaal. Monteur Jan van Babboe heeft een paar handige tips om het bevriezen van je remmen te voorkomen. Ziet je fiets er na wat ritten door de sneeuw niet meer zo fris uit en zie je veel witte aanslag, spuit de fiets dan voorzichtig schoon en droog na met een droge, zachte doek.

Elektrische bakfiets in de winter

Heb je een elektrische bakfiets? Zorg er dan voor dat je de accu op een vorstvrije plek bewaart. Ook als je gaat fietsen of als je de accu op gaat laden, is het het beste wanneer de accu op kamertemperatuur is. Ga voor meer informatie naar "Hoe onderhoud ik de accu van een elektrische bakfiets?"

Vond je dit bericht leuk?
0
Deel dit artikel

Maak een
Proefrit

Maak een Proefrit